kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Kemény munka áll a siker mögött

sport beno3016A lendvai sportvilág nemrég egy olyan sportágban gazdagodott országos bajnoki címmel, amely vidékünkön kevésbé ismert. A Postojnán megrendezett országos taekwondo-bajnokságon ugyanis a lendvai Misja Beno 74 kilogrammos súlycsoportban maga mögé utasította összes kihívóját és bajnoki címet szerzett.
– A sport sosem állt távol tőled: kosárlabdáztál fiatalabb korodban, mostanában pedig a taekwondóval foglalkozol...
– Ez így van, a kosárlabda volt életem első szerelme. Szenvedélyesen és ígéretesen kezdődött a pályafutásom, majd személyes okok miatt abbahagytam az edzést és átváltottam a harcművészetek családjából eredő taekwondóra. Ez a fajta harcművészet egy életfelfogást is képvisel, ami nekem megfelel. Négy évvel ezelőtt Jovančič Jure edző és Marič Jan segédedző nyújtott bepillantást e sportág világába és azóta is nekik köszönhetem, hogy megszerettem a sportágat és a jövőmet is ebben látom. Ők valamiképpen a példaképeim is.
– Rövid időn belül az élre tudtál törni az országban és 22 évesen ország bajnok lettél. Mi a titka a sikerednek?
– Másfél év edzés után már megszereztem a fekete övet, ezzel pedig további lendületet kaptam. Az eredmény nem egyik napról a másikra valósult meg. Megannyi edzés, fáradság rejlik mögötte és persze a két edzőm önzetlen segítsége. Az elején megkezdett, fokozatosan felépített munka eredményt hozott, jöttek a tornákon elért jó teljesítmények és a kimagasló pontozási eredmények a kategóriámban. Ezek után meghívást kaptam a válogatottba és végezetül a hab a tortán a postojnai országos bajnoki cím megszerzése volt a 74 kilós súlycsoportban.
– Milyen további ambícióid vannak a sportágban, mik a terveid?
– A legutóbbi sikerek után megnőtt az étvágyam, hiszen országos bajnoki címet szerezni nem mindennapi dolog. Az országos felnőtt válogatottba történő meghívás pedig megnyitotta számomra a kaput a nemzetközi porondra. Az idő pedig megmutatja, hogy az utam meddig vezet, hiszen különböző tényezők befolyásolhatják a sikert, gondolok elsősorban az egészségre, a sérülésekre. A pályafutásom befejezésekor mindenféleképpen szeretném az összegyűjtött tapasztalataimat átadni az utókornak, igyekezve olyan módon megmutatni a sportágat az érdeklődőknek, mint ahogy ezt nekem mutatták be az edzőim.
– A kosárlabda azért örök szerelem maradt...
– Igen. A kosárlabda világában Goran Dragič a példaképem, aki mint kosaras és mint ember is közel áll hozzám. Úgy érzem, van valami közös bennünk, hiszen az egyik pillanatban nyugodt és laza, a következőben viszont már a robbanás jellemzi, ami rám is igaz.
MCSi Design