kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Sportmix - hírek röviden

sport ijasz3016Három érem arany színben fénylett
A lendvai íjászok vasárnap a Csáktornya város lovagja elnevezésű Fita íjásztornán vettek részt. A hagyományos versenyt kellemes környezetben, a csáktornyai vár környékén rendezték meg, melyre 89 íjász gyűlt össze 20 szlovén és horvát klubból. Négy lendvai íjász három aranyszínű éremmel tért haza a szomszédságból.
Újra tornagyőzelmet és kitűnő eredményt ért el Horvat Niko, aki a 720 lehetséges körből 687-et teljesített olimpiai íj kategóriájában. Sajnos a briliáns eredmény után a város kisvitéz címéért folyó küzdelmet – melyet érdekességként karókra tűzött almák eltalálásával szerveztek meg – a döntőben a helyi Katarina Zrinski klubból érkezett Kobačič Fran ellen elveszítette.
A versenyen továbbá aranyérmes lett Biro Dominik barebow íjjal és Somi Lars olimpiai íjjal, míg Kuzma Kristijan csigás íjjal ötödik helyen zárta kategóriáját.
HS
 
Gőzerővel készülnek
A völgyifalui Zvezdánál múlt csütörtökön megkezdték az alapozást az augusztus 28-án induló új idényre. Az első edzésen 15 focista jelent meg, akik között néhány új arc is feltűnt. Erősítésként érkezett a csapathoz Krznar Edvard kapus Kapcáról, valamint Kos Denis, Hozjan Davor, Ivanec Denis és Koša Denis. A szomszédos Magyarországról Fordán Péter és Németh Ádám rúgja majd a labdát a II. Lendvai Körzeti Ligában versenyző csapatban. A klubot Berki Nik hagyta el, aki Csentébe igazolt.
A kapcai Leček August vezénylete alatt hetente három alkalommal edz a keret, melyre már vasárnap komoly megmérettetés vár hazai pályán, nemzetközi focitornát szervez ugyanis a klub, melyen a Graničart, a Turnišče Öregfiúkat és egy magyarországi csapatot fogadnak.
f.h.m.
 
Az élre törni
Az I. lendvai körzeti liga új tagja, a hosszúfalui Olimpija múlt héten megkezdte felkészülését a 2016–17-es idényre. Bažika Silvester edző 23 focistával vág neki a klub vezetősége által reálisnak tartott cél teljesítésének: az őszi idényt a tabella élén zárni. A csapat kapuját az idényben Kiralj védi, míg erősítésként Kulčar és Jošar érkezett a gyertyánosi Panonijától.
Az alapozási mérkőzések a csapat számára a múlt héten már megkezdődtek, amikor a csentei pályán a helyiekkel csaptak össze, és 2:3-ra verték az elmúlt idények rivális csapatát. Az Olimpija győzelmét Sep Peter és kétszer Vida Jerner találatai eredményezték, mindkét csentei gólt Petek Andrej szerezte.
F.h.m.
 
Alapozási mérkőzések
Hídvég – Lenti 3:5 (2:3)
A Hídvég csapata az első felkészülési mérkőzését hazai pályán Lenti ellen játszotta. Annak ellenére, hogy a vendéglátók keményen küzdöttek, a játékon (és a végeredményen) az edzések hiánya még észlelhető volt. Különösen jól kezdett a hazaiaknál Gostan Dejan, aki két találatot szerzett, egyet büntetőből. A folytatásban azonban megsérült és Hozjan Dušan edző előreláthatólag egy ideig nem is számíthat a játékára. A harmadik hídvégi találatot a Hotizától átigazolt Tibaut Leon rúgta szabadrúgásból. A lenti vendégcsapatnál háromszor járt sikerrel Horváth Milán, míg Kiss Krisztián és Bogdán István egy góllal járult hozzá a győzelemhez.
F.h.m.
Tromejnik – Hotiza 5:0 (2:0)
Az idei idényben a harmadik ligában játszó Hotiza csapata, mely az I. lendvai körzeti liga bajnokaként jutott fel, súlyos vereséget szenvedett Tromejnik csapatától. A fiatal csapat nem teljes felállásban játszott, ráadásul nagyon balszerencsésen háromszor segítette öngóllal a hazai csapatot. Imre Leon edzőre ezek után még kemény munka vár a bajnokság kezdete előtt.
f.h.m.
 
Még öt távozó
A Nafta 1903 klub által közzétett tájékoztatás szerint a csapatot Bobičanec, Šprajc és Hozjan mellett Tarandek Goran, Tomašek Nikola, Kleiderman Igor, Imre Mario és Utroša Alen is elhagyta.
HS
 
A Nafta felkészülési meccsei
Sloga – Nafta 1903 1:5 (1:3)
A következő alapozási mérkőzését a lendvai gárda Csáktornyán játszotta a Csáktornya–Varasd megyei ligában szereplő Sloga ellen.
Jól indították a mérkőzést a lendvaiak, ennek ellenére a hazaiak jutottak előnyhöz, Vugrinec Valentič kapus felett átívelt labdája a kapuban landolt. A hátrányt a Nafta gyorsan ledolgozta, az egyik támadásban a kipattanó labdát Vinko továbbította a hálóba. Ezután Lotrič szerzett előnyt a vendégeknek, majd a mérkőzés legszebb gólját Panič lőtte: mintegy 35 méterről pókhálózta ki a kapu bal felső sarkát és állította be az 1:3-s félidei eredményt. A folytatásban a lendvaiak teljesen felülkerekedtek és Koprivica két további találatával jócskán megszórták a vendéghálót.
F.h.m.
Nafta 1903 – Kaposvár 2:2 (1:2)
A felkészülési időszak negyedik összecsapásán a Nafta hazai pályán Kaposvár csapatát, a magyar harmadik liga újoncát látta vendégül. Ezúttal a megszokott hazai felállásból Vöröš és a sérült Zagorec hiányzott, bemutatkozott viszont a védő Vida Matej.
Az első játékrészben egyik csapat sem került fölénybe, a tizenhatosok között zajló játékban pedig ritkán alakultak ki ígéretes helyzetek. A fordulatot Vinko találata hozta, akinek a kapu közeléből laposan megrúgott labdája a kaposvári kapus háta mögé gurult. A vendégek ezek után egy leleményes támadásban Jovánczai góljával egyenlítettek, aki a tizenhatos széléről a jobb felső sarokba bombázott. A kaposváriak a félidő végére vezetéshez jutottak, amikor egy beadott labdára Jovánczai ugrott a legmagasabbra, így ezúttal fejjel zörgette meg a Nafta hálóját. A térfélcserét követően mindkét csapat erősen hajtott, voltak szépen kidolgozott lehetőségek, melyek egészen a játékidő utolsó harmadáig kihasználatlanok maradtak. A mérkőzés 2:2-es végeredményét Vinko állította be, akinek büntetőjét hárította a kapus, a kipattanó labdát azonban sikerült a hálóba juttatnia. A vendégek az eredménytől függetlenül jobbak voltak, több ígéretes helyzeteket alakítottak ki, emellett a felkészültségük is kitűnt, hiszen rövidesen, augusztus 6-án indul a bajnokságuk.
F.h.m.
MCSi Design