kele
perec1
garas1
64. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2020. 10. 22.
kiscim4220
 

Mladost Tollaslabdaklub: Közös felkészülések az izraeli tollaslabdázókkal

sport tollaslabda 1A kétnyelvű általános iskola tornatermében július végén első alkalommal közös felkészülési edzés zajlott a helyi fiatal klubtagok és az izraeli Pardes Hanna városából érkezett tollaslabdázók részvételével. A napi edzéseket, melyet Denis Pešehonov edző vezetett, összesen 14 fiatal sportoló látogatta.
A lendvai BK Mladost július 25-től augusztus 1-ig szervezett közös felkészülési edzéseket az izraeli Pardes Hanna város Hapoel Or Akiva klubjából érkező hat fiatal tollaslabdázója számára. A harminc tagot számláló izraeli klubban a gyerekektől egészen a felnőtt korosztályig nevelik a sportolókat, és néhány rekreatív tollaslabdázó is lelkesen űzi a sportágat a klubban. Hasonlóképp a lendvai klubhoz, a pardes hannai klub is büszke arra, hogy országos bajnokot nevelhetett soraiban.
A közös felkészüléseken az izraeli tollaslabdázók mellé nyolc helyi klubtag csatlakozott. A 12 és 17 év közötti fiatal tehetségek napi két edzésen vettek részt a kétnyelvű általános iskola tornatermében. Reggel az erőnlét gyakorlásával indítottak, amit a délelőtti edzések követtek, egy kis pihenő után pedig délután a fiatalok újra összegyűltek kétórás tréningre.
Amint Denis Pešehonov, a Mladost edzője és a felkészülés vezetője elmondta, a közös felkészülés ötlete az idei oroszországi felnőtt tollaslabda EB-n vetődött fel bennük. - Leon Pugach-csal, aki az izraeli ifjúsági válogatott vezetőedzője is, úgy ítéltük meg, hogy a klubok közti közreműködés és a közös felkészülés hasznára válhat mindkét oldalnak, hiszen két hasonló erősségű és felállású klubról beszélhetünk. Ezáltal pedig a lendvai klubtagok is megtapasztalhatták a többnapos folyamatos felkészülések formáját és az edzések gyakoriságának hatását és jelentőségét. A közös felkészülésen lehetőség adódott tapasztalatcserére, és szakmai képzést is nyújtott a vendégedzőnek. Ezért bízom benne, hogy jövő tavasszal viszonozni tudjuk a látogatást, hiszen az izraeliek által szervezett tornára már megkaptuk a meghívást – nyilatkozta Pešehonov edző. 

Leon Pugach, az izraeli Hapoel Or Akiva klub edzője: »Először járunk Lendván, és nagyon elégedettek vagyunk. Csendes és szép városban készülhetünk az előttünk álló idényre, ahol csodálatos fogadtatásban részesültünk. A felkészülési edzések az elvárásoknak megfelelően zajlanak, Denis Pešehonov edző Natalija segítségével nagyon jó munkát végez a fiatalokkal. Ezért már elgondolkodtam azon, hogy a jövőben célszerű lenne más izraeli klubokból is toborozni fiatalokat, és nagyobb csapattal ellátogatni Lendvára egy ilyen felkészülésre, hiszen ideálisak a feltételek az edzésekre: a szálláshely, az edzőterem és a sportpálya könnyen megközelíthető, ami számunkra fontos.«
MCSi Design