kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Sportmix - hírek röviden

Muravidéki Kosárlabdaliga: Lindau – Beltinci 58:59
Miután a múlt héten megszerezte első idei győzelmét a Lindau, a soron levő fordulóban is égett a bizonyítási vágy a hazai csapatban.
A mérkőzés sok hibával és feszülten indult mindkét oldalon, ami a kevés találaton is látszódott. Aztán a második negyedben összekapták magukat a csapatok és beindult a pontszerzés. A házigazda játéka így sem tudott teljesen felszabadulni, a csapatjáték nem jött össze, s a hárompontos vonalon is rosszul védekezett a Lindau. A vendégek ezek után egyre jobban elhúztak és az első félidőt kilencpontos megérdemelt előnnyel zárták.
A pihenő jót tett a hazaiaknak, akik szervezettebben lendültek játékba a folytatásban, és aktívabb játékuk nyomán Belatinc csapata többet hibázott a palánk alatt. Szinte már teljesen lemorzsolta hátrányát a Lindau és a végjátékot csupán egypontos hátrányból kezdte, sőt, a gárda át is vette a vezetést az utolsó negyedben, melyet egészen az utolsó másodpercekig tartani is tudott. Ekkor azonban a vendégek mintegy kilenc méterről bravúros hárompontos találatot szereztek, egy pont az előnyük, amit a hazaiak már nem tudtak ledolgozni. Ily módon hazai pályán idén második alkalommal maradt alul a lendvai felállás, melynek legjobb pontszerzői: Frančič Dušan 14, Hozjan Tomas 13, Horvatič Sandi 12 pont.
F.h.m.
 
Kétszer a dobogó legalsó fokán
A BK Mladost fiatal tollaslabdázói a hétvégén az idei nemzetközi Forza Kupán szerepeltek Medvodéban, ahol Hac Györköš Anel és Hranilovič Dorian kettős a párosok versenyét, valamint Koša Iva az egyéni számot a dobogó legalsó fokán fejezte be.
A lendvai fiúpáros a 13 évesek korosztályában az elődöntőben a későbbi tornagyőztes osztrák Armin Sarosi és Christian Tomic kettőstől szenvedett 21:9-es és 21:19-es vereséget. Az egyéni versenyben Hac Györköš a negyeddöntőben két szoros játszmában 22:20-ra maradt alul az angol Jake Pretince ellen. Koša Iva a 11 éveseknél az elődöntőig jutott, ahol a magyar Hart Petrától veszített 21:7-re és 21:3-ra.
A tornán pályára lépett Hranilovič Tameron (U15) és Bedič Nika (U13) is, akik ezúttal a selejtezőben kiestek.
hs
 
Nem született meglepetés
A hatodik forduló után is a kapcai Matko Bar vezeti a muravidéki pikádóliga tabelláját, hiszen a csapat sikeresen vette a következő fordulót, 18:7-re verve a Centralt. A forduló után megtartotta második helyét a Kvatro Gal is, 18:7-re nyertek a Mansarda ellen. A Kvatro Gal II. csapata viszont fellépett a harmadik helyre, miután a Lero Bart idegenben 21:4-re győzte le. A legszorosabb mérkőzést a körben a West Pince és a Bar Extra játszotta, a 13:12-es eredmény a pinceiek javára dőlt el, valamint megszerezte második győzelmét a Torcida is, mely 16:9-re volt jobb a Boom Barnál.
hs
 
Zver nyerte a Mikulás Kupát
A juršinci céllövőegyesület az utánpótlás korosztály számára megrendezte a Mikulás Mini Kupa elnevezésű nyíltirányzékú légpuskaversenyt, melyen a lendvai Varstroj sportlövői is indultak. A pionírok versenyében remekül szerepeltek a fiatalok, hiszen csapatversenyben másodikak lettek, csak egy ponttal lemaradva a győztes Kisovec csapatától. A nagyszerű eredményhez Legenič Luka, Zver Nina és Jezernik Alina járult hozzá.
Az egyéni küzdelmekben is taroltak a lendvaiak, miután Zver Nina maga mögé utasította összes ellenfelét és első lett, mögötte csapattársai, Jezernik Alina és Legenič Luka zárt.
FB
 
Emléktornán szerepeltek
A Labdarúgó-edzők Lendvai Körzeti Egyesületének tagjai a Branko Ljubek emlékére szervezett kispályás focitornán vettek részt a szomszédos Varasdon. A negyedik alkalommal rendezett megmérettetésen a lendvai edzők nem tudták felvenni a harcot az ellenfelekkel és győzelem nélkül a negyedik helyet szerezték meg. Az első mérkőzést a későbbi tornagyőztes Varasd ellen veszítették el 8:2-re, majd a Ludbregtől 7:1-re, a Međimurjétől pedig 9:4-re kaptak ki.
f.h.m.
 
Gyenge lőeredmények
A légpuska versenyszámban meghirdetett 8. Gančani Kupa küzdelmein a lendvai Varstroj céllövői is jelen voltak, ahol az erős, tízcsapatos mezőnyben a versenyt a kilencedik helyen zárták.
Az egyéni versenyszámot a házigazda céllövője és országos válogatott Černi Mitja nyerte. A lendvaiak gyengén szerepeltek, Somi Lars 26., míg Feher Hozjan Tomaž 28. lett. A nők versenyét Kuharič Urška nyerte az ormoži egyesületből, az egyedüli lendvai induló, Tkalec Maja a hatodik eredményt lőtte meg.
FB
 
Remekelnek a fiatalok
Sikeres hétvégét zárt a Muránia Röplabdaklub két korosztályos csapata a hétvégén.
Az idősebb lányok Muraszombatban játszották következő csoportmérkőzésüket, ahol először az Inin Sobotát verték két játszmában 25:14-re, ezt követően pedig Ljutomert is könnyen felülmúlták 25:11-re és 25:7-re. E két győzelemmel a csapat a tabellán a harmadik helyre ugrott, lépést tartva a Pomgrad Muraszombat és a Kema Puconci csapatokkal.
A legkisebb lányok is jól kezdték a szombati csoportmérkőzésüket Muraszombatban, ahol a Kema Piconcit simán 3:0-ra verték (25:06, 25:02, 25:1), majd alulmaradtak a Puconci I. csapatától 2:1-re (25:06, 13:25, 25:19). Az összesítésben hajszállal elmaradva a Puconci I. és a Sobota csapataitól a lendvai lányok a harmadikak.
F.h.m.
 
Harmadik helyezés Keszthelyen
A Nafta öregfiúcsapata nemzetközi teremfocitornán szerepelt Keszthelyen, ahol kilenc csapat indult Szlovéniából, Ausztriából és Magyarországról. A két csoportban zajló körmérkőzéses rendszer selejtezőjéből a lendvai öregfiúk sikeresen továbbjutottak, miután 3:1-re verték Hartberg csapatát és 1:1-et játszottak a Borász Válogatottal. A csoportban két mérkőzésen maradtak alul, a szombathelyi Liget Bowling 4:1-re, míg Budapest 3:1-es vereséget mért rájuk.
Ezek után a Nafta a negyeddöntőben 1:0-ra győzött Hévíz ellen, majd az elődöntőben Szombathelytől kikapott 4:0-ra. A harmadik helyért az öregfiúk a Zigler Nyomdával csaptak össze és 3:1-es győzelemmel a dobogó legalsó fokán végeztek a tornagyőztes Budapest és a szombathelyi csapat mögött.
F.h.m.
 
A továbbképzésen 80 edző vett részt
A Szlovén Labdarúgóedzők Szövetsége a lendvai edzők körzeti egyesületével közösen szervezett továbbképzést több mint 80 edző számára a lendvai középiskolában. A két körzeti egyesület tagjai mellett Mariborból és Horvátországból is érkeztek edzők, akiknek Kovačič Dominik előadását követően a gyakorlati bemutatót a lendvai körzeti labdarúgó-szövetség 13 éves korosztályos csapatának közreműködésével tartották meg.
f.h.m.
 
Pikádótorna Slovenj Gradecben
Slovenj Gradecben szervezték meg a 2. Pikádó Rangtornát, melyen a kapcai Vutek Sašo a Gorjan Snajder csapat színeiben a 17–24. helyezést érte el hat ponttal. A párok megmérettetésében Gabrovec Gorjannal az oldalán a 7–8. helyet szerezte meg négy ponttal. Az összesítésben Vutek a 13. helyen áll.
F.h.m.
MCSi Design