kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Fiatal Reménységek Tornája: kiélezett küzdelmek

sport foci5016A Nafta 1903 a hétvégén négy korosztály számára nemzetközi utánpótlás teremfocitornát szervezett a kétnyelvű középiskola tornatermében. A kiélezett küzdelmekben a házigazdák soraiból a 15 évesek II. csapata érte el a legjobb eredményt, akik a döntőben szenvedtek vereséget a kaposvári Bene Ferenc Akadémiától.
A négy korosztályban meghirdetett kétnapos teremfocitornára színes társaság gyűlt össze Magyarországról, Horvátországból és Szlovéniából. Mivel a szerbiai Tótfalusi Nyers István Akadémiáról a nevezés ellenére nem érkeztek meg a fiatalok, a versenyrendet némileg módosítani kellett az első napon, de így is 15 klub vett részt a színvonalas tornán. A küzdelmek korosztályonként nyolc csapattal, két csoportban, körmérkőzéses rendszerben zajlottak, majd a végleges helyezésekért mérkőztek meg egymással a továbbjutó együttesek.
Szombaton elsőként a 13 éves korosztály lépett pályára, a győzelmet a vetélytársak közül kiemelkedő kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia szerezte meg Varasd és Lenart előtt. A gólkirály Ozbetič Žiga (Lenart) lett, míg a kaposvári akadémiáról érkezett a legjobb játékos, Klotz Ádám, valamint a gólkirály, Perczel András.
Délután a 15 évesek küzdelmeivel folytatódott a torna, melyen megszületett a legjobb hazai eredmény. Ugyan a Bene Ferenc Akadémiát a Nafta 1903 II. csapata a döntőben nem tudta felülmúlni és 2:0-ra elvesztették a mindent eldöntő összecsapást, de korábban az elődöntőben a lendvai csapat simán hozott egy 3:0-s győzelmet Bistrica ellen, mely végül a negyedik helyen végzett Ljutomer után. A gólkirályi címet Slavin Aljaž (Nafta) szerezte meg, a legjobb kapuőr Tóth Ádám, a legjobb játékos Kocsis Zsolt lett a Bene Ferenc Akadémiáról.
Vasárnap a 9 évesek indították a tornát. A legjobban a maribori Marinko Galič Labdarúgóiskola teljesített, a második Bistrica, míg a harmadik a zalaegerszegi ZTE lett. A legjobb góllövő díját Kranjc Anžet (Marinko Galič LI) kapta, míg Slavič Anej (Bistrica) lett a legjobb mezőnyjátékos, a legjobb kapuőr címet Farkas Dominik szerezte meg (ZTE).
Az utolsó megmérettetést a folytatásban a 11 évesek vívták. Ezt a korosztályt Csáktornya nyerte a ZTE előtt, a harmadik a Varteks I. lett. A legjobb játékosnak járó díjat Lesjak Sven (Csáktornya) vehette át, a legjobb kapusét Hlapčič Jan (Varteks I.), a gólkirály pedig Kiss Domonkos lett a ZTE soraiból.
MCSi Design