kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Sportmix - hírek röviden

sport jez50163Lezárták a lövészidényt
A dobronaki Jezero Céllövészeti Egyesület idényzáró sportlövészeti rendezvényt szervezett a dobronaki vadászháznál, melyen 29 tag jelent meg. A közösségi jellegű egyesületi találkozón a tagok pisztoly és forgópisztoly versenyszámban mérték össze képességeiket.
FB
 
sport jez50162
 
sport jez50161
 
Tornagyőzelem Zalaegerszegen
A lendvai Lindau kosárlabdaklub idén is remekül szerepelt a nemzetközi karácsonyi kosárlabdatornán Zalaegerszegen, a csapat az eseményen a Zala megyei és a lendvai sportszövetség együttműködése révén vesz részt minden évben.
A tornán négy magyar, egy szlovéniai és egy horvátországi csapat küzdött. A döntőben végül a lendvaiak Muraszerdahellyel csaptak össze, és 64:55-re a Lindau bizonyult jobbnak, ezzel a lendvaiak ismét megszerezték az első helyet. A döntőben a legtöbb pontot Hozjan (14) és Sijarič (11) szerezte. A harmadik helyért a két zalaegerszegi együttes játszott, melyben a Zrínyi 55:42-re múlta felül a Niederwald nevű csapatot.
F.h.m.
 
Tisztújítás volt a csentei fociklubnál
December elején megtartotta éves közgyűlését a Csentei Labdarúgóklub, melyen húsz tag jelenlétében Perša Bruno leköszönő elnök számolt be a klub éves eredményeiről és tevékenységéről. A II. lendvai körzeti ligában versenyző csapat, melyet az őszi idénytől Stanko Preradović edző vezet és amelyhez néhány új játékos is érkezett, kitűzte célul, hogy az idei bajnokságot az első helyen zárja, amivel feljutna az első körzeti ligába. Ugyan az őszi idényt a csapat a harmadik helyezéssel az elvárások alatt teljesítette, de az előirányzott célok a bajnokság folytatásában még megvalósíthatók. Csente az elmúlt időszakban tíz barátságos, 21 bajnoki és kettő kupamérkőzést játszott. Az edzések feltételein és minőségén sikerült javítani az év folyamán, szponzorok és támogatók segítségével sikerült új sportfelszerelést és eszközöket is beszerezni. A klubban az utánpótlás nevelése is zajlik, a két korosztályos csapattal két edző foglalkozik és a bajnokságban is jól szerepelnek. A költségvetésből továbbá kiderül, hogy a klub öt és fél ezer euróval gazdálkodott.
Az elfogadott éves beszámolókat követően a közgyűlés új vezetői testületet választott, az elnöki posztra, miután a leköszönő Perša Bruno nem vállalta tovább a tisztséget, egyedüli jelöltként Furjan Lebar Marjana került. Az igazgatói bizottságot Perša Bruno, Kerék László, Plevel Gregor és Lebar Tomislav alkotja, a háromtagú Fegyelmi Bizottságba pedig Kerék Péter, Berki Tibor és Časar Andrej került. A jövő évi célkitűzés nem változott a csapattal az első helyen zárni a bajnokságot és feljutni az első lendvai körzeti ligába.
hs
 
Kiestek a csoportkörben
A lakosi Torcida kispályás fociklub idén is részt vett a hagyományos nemzetközi Csarnok Kupa elnevezésű kispályás focitornán Zalaegerszegen, ahol ezúttal a játék kevésbe jól ment a fiúknak. A csoportjukban kétszer szenvedtek vereséget, ami nem volt elegendő a továbbjutáshoz: először a ZTE Serdülők 2:0-ra, majd az S-team 2:1-re győzte le a csapatot. Az egyetlen, arányú győzelmet (3:1) a Régi csibészek ellen szerezték a lakosiak, míg a Botfai SE-vel 2:2-s döntetlent játszottak. A Torcidában Kusek, Novak, Horváth, Herceg, Šooš, Utroša, Drvarič, Bači, Kerék, Doma és Plevel játszott.
f.h.m.
 
A mezőny második felében
Sveti Jurij ob Ščavnici volt a házigazdája a második országos légpuskaliga harmadik fordulójának, amelyen a Lendva környéki egyesületek rosszul szerepeltek. Csapatversenyben a nyolc együttes közül a petesházi Coal a hatodik, a lendvai Varstroj a nyolcadik helyen végzett. Egyéni versenyben harmadik lett Koczor Péter (Coal), 16. Peric Bruno (Varstroj), 18. Gerenčer Boris (Coal), 20. Somi Lars (Varstroj), 22. Kopinja Jože (Coal) és 24. Legenič Sandra (Varstroj).
FB
 
Kevésbé sikeres volt a hétvége
A Muránia Lendva Röplabdaklub e heti megmérettetései kevésbé voltak sikeresek a múlt héthez viszonyítva. Az őszi idény utolsó előtti találkozóját a felnőtt csapat Mežica ellen játszotta és a meccset simán, 3:0-ra (25:10, 25:13, 25:10) elveszítette. A kadétlányok az utolsó csoportmérkőzések hazai pályán megrendezett tornáján sem voltak versenyképesek, Muraszombattól 25:12-es és 25:9-es, valamint Ljutomertől két játszmában 25:11-es vereséget szenvedtek. A csoportban a csapat pont nélkül az utolsó, negyedik helyen végzett.
A hétvégén az egyetlen győzelmet a fiatal lányok szerezték meg, akik Puconcin két ljutomeri csapattal mérkőztek csaptak össze. Míg az OK Ljutomert 2:1-re (25:16, 15:25, 25:15) megverték, a ŽOK Ljutomertől 2:0-ra (25:22, 25:10) kikaptak és összesítésben két ponttal negyedikek.
F.h.m.
 
Jól teljesít a korosztályos csapat
A regionális pionír légpuskaliga 2. fordulójában a dobronaki Jezero csapata Ferencek Melani, Gavrič Saša és Podgoršek Luka felállásban a harmadik helyezéssel újabb sikert ért el Cserencsócon.
A légpuska versenyszámban a Jezeróból Podgoršek L. második, Ferencek M. harmadik, Bakan Urisk Lena negyedik, Gavrič S. hatodik, Bakan Urisk Lara nyolcadik, míg Katja Zver a Varstrojból hetedik lett.
FB
 
Gyenge szereplések
Zalaegerszegen röplabdával és tekeversennyel zárult a három város középiskoláinak harmadik sporttalálkozója. A lendvai középiskola szereplése gyenge volt, hiszen mindkét sportágban vegyes csapatokat alkotva az utolsó helyen végeztek. A tekében a házigazda Zalaegerszeg 1515 döntött fával győzött, Varasd 1480 fával második lett, míg Lendva csupán 683 fával a harmadik helyre került. Röplabdában sem ment jobban a játék, mindkét ellenféllel szemben 2:0-ra maradt alul Lendva, így a döntőt Varasd Zalaegerszeggel vívta meg, melyet az előbbi nyert meg 2:1-re.
F.h.m.
 
Két harmadik helyezés
A dobronaki céllövők a 3. országos légpuskaliga aktuális fordulójában Tornisán úgy csapatban, mint egyéni kategóriában a harmadik helyet tudhatta magáénak, utóbbit Kurucz Máte szerezte meg. A többi helyezés a következő: Horvat Darko (Jezero) 5., Tkalec Maja (Varstroj) 7., Mladinovič Daniel (Coal) 17., Kianec Melani (Jezero) 20., Horvat Daniel (Jezero) 21., Huzjan F. Tomaž (Varstroj) 26., Legenič Doris (Varstroj) 34. A lendvai Varstroj csapatversenyben a nyolcadik helyen landolt.
FB
 
Újabb dobogós helyezések
A Celjében megszervezett Ivo Rey Kupán 216 dzsúdós gyűlt össze 31 klubból, köztük a Lendvai Judo Klub 16 éves korosztályos tagjai is. A tornán kiválóan szerepelt Kulčar Vita (44 kg), aki első helyet szerzett, Markoja Jure (81 kg) pedig harmadik lett. Mlinarič Nejc a tornán (72 kg) a hetedik, Zadravec Gašper a kilencedik helyezést érte el.
FB
 
A fiatal céllövők az élen
Cserencsócon bonyolították le a 3. regionális légpuska céllövőliga fordulóját a legfiatalabb korosztályos csapatoknak. A tornán taroltak a lendvai Varstroj növendékei és 527 körrel az elsők lettek, a dobronaki Jezero a harmadik helyen zárt 449 körrel.
A lányok egyéni versenyében kettős lendvai győzelem született: Jezernik Alina Zver Nina előtt végzett, majd Vuk Nika (Jezero) követte őket a harmadikon. A fiúknál Legenič Luka (Varstroj) győzött, Ferencek Patrik (jezero) a hatodik, Markovič Vito (Jezero) a nyolcadik helyet szerezte meg. A legfiatalabb fiúknál Aladič Aleksander (Varstroj) harmadik, a lányoknál Ferencek Gabrijela (Jezero) hatodik lett.
A tabellát a 11 csapatos mezőnyben a Varstroj vezeti, a Jezero a harmadik. Az egyéni kategóriákban pedig Legenič Luka az éllovas, Ferencek Patrik az ötödik, Markovič Vito a kilencedik. A lányoknál Jezernik Alina vezet Zver Nina és Vuk Nina előtt. A cicibánoknál viszont Aladič Aleksander negyedik, míg a lányoknál Ferencek Gabrijela nyolcadik.
FB
 
Négy forduló után a harmadik helyen
A második és a harmadik országos bowlingligában a negyedik fordulót bonyolították le, melyen a lendvaiak átlagos eredményt értek el.
Ljubljanában a másodikligás csapat négy győzelmet és három vereséget tudhatott magáénak. A legtöbb fát a csapatnak Durič Aleš döntötte (1327), ez a 8. helyre volt elegendő, a 14. Radakovič Dušan lett 1288 fával. A tabellát 14 ponttal Koper vezeti, a lendvai csapat 8 ponttal harmadik.
Mariborban lépett pályára a harmadikligás csapat: négyszer maradtak alul és kétszer sikerült nyerniük. A fordulóban Lendva ötödik lett, hatodik helyezésével Serej Charles lett a csapat legjobbja (994 fa), Štampar Sidonija a 13. végzett 896 fával.
F.h.m.
 
Grazban versenyzett a céllövőelit
A nemzetközi First céllövőliga harmadik fordulóját Grazban szervezték meg, melyen 11 csapatból 39 sportlövő versenyzett. A légpuskaversenyt a házigazda Region Süd csapata nyerte, az egyéni győztes Kevin Vonta lett (Kovinar Ormož).
Összesítésben Ptuj csapata az első, míg az egyéni tabellát Vonta vezeti. A tornisai csapatban versenyző dobronaki Horvat Avgust a 19. helyen áll.
FB
 
Sportlövészeti verseny Dobronakon
A dobronaki Jezero Céllövészeti Egyesület az önállósága napján, december 26-án hétfőn 9 órától hagyományos nemzetközi céllövészeti versenyt szervez Dobronakon a vadászház melletti céllövőpályán.
A verseny nagykaliberű pisztoly, nagykaliberű forgópisztoly és központi gyújtású lőszerrel működő fegyver versenyszámokban zajlik, a legjobbak serleget és nyereményeket kapnak.
A versenyről bővebben a 041 747 352 (Benkovič) és a 031 775 646 (Vajda) mobilszámokon lehet érdeklődni.
FB
MCSi Design