kele
perec1
garas1
64. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2020. 10. 22.
kiscim4220
 

Ezüstlabda – erősödik a hazai utánpótlás

sport ezustl1617Idén már 12. alkalommal várta vissza a sportolókat a lendvai nemzetközi korosztályos tollaslabdaverseny, melyről a pénteki sajtótájékoztatón adtak bővebb tájékoztatót a helyi tollaslabdaklub képviselői, Sekereš Bojan elnök és Pešehonov Denis edző. A tornán 18 hazai versenyzővel szállnak harcba a dobogós helyezésekért.
A lendvai Mladost Tollaslabdaklub idén április 21-e és 23-a között rendezi meg a 12. Ezüstlabda tollaslabdatornát a kétnyelvű középiskola termében, ahova négy korosztályban ismét több mint 150 fiatal tehetséget várnak Szlovéniából és a környékbeli országokból. Amint megtudtuk, a szervezés már javában zajlik, a torna zökkenőmentes lebonyolításáról pedig tapasztalt csapat gondoskodik.
Az évek alatt magas színvonalú versennyé nőtte ki magát az Ezüstlabda torna – mondta Sekereš Bojan klubelnök bevezetőjében, az eseményt már a tágabb térségben is ismerik, ezért idén is sokszínű és erős mezőnyre számítanak. A hazai klubok mellett elsődlegesen a szomszédos országokból, valamint a Szlovákiából és Csehországból érkező fiatal részvevőkre számítanak. A verseny hagyományosan a kétnyelvű középiskolában zajlik, nagyobb létszám esetén pedig igénybe veszik a Lendvai KÁI tornatermét is.
Felszólalásában Pešehonov Denis edző elmondta, hpogy a klubban a kitűzött célok megvalósulni látszanak, hiszen a folyamatos munka a fiatalokkal meghozta az eredményeket. Ezáltal egyre erősödik a klub versenyszínvonala, a fiatalabb korosztályokban újra vannak országos bajnokok és dobogós helyezettek, amivel a hazai torna még nagyobb kihívást jelent mindnyájuknak. Ebből kifolyólag magas létszámú képviselettel szállnak versenybe a hétvégén, összesen 18 versenyző indul a tornán – jelentette be az edző, legtöbben, 15-en az U11-es és U13-as korosztályban, az U15-ösben két, míg az U19-esben egy résztvevővel.
A versenyzőkről és felkészültségükről az edző továbbá elmondta: egy hónapja készülnek erőteljesen a megmérettetésre, azóta felpörögtek az edzések, melyeket a fiatalok rendszeresen látogatnak és lelkesen készülnek a hétvégi kihívásra, tehát a megfelelő motiváció is megvan. Az elvárásokról csupán annyit árult el, hogy a legesélyesebb hazai versenyző, Györköš Hac Anel sérülés miatt nem tud versenybe szállni, de az eddigi tapasztalatokból kiindulva minden kategóriában van esély dobogós helyezéseket elérni.
Pénteken az Ezüstlabda korosztályos verseny 15 órakor kezdődik és szombaton 9.30-tól folytatódik. Az elődöntőkre és a döntő párbajokra vasárnap kerül sor. A szervezők minden versenyzőnek jelképes ajándékkal készülnek, a legjobbak pedig a serlegek mellett tárgyi ajándékokat is kapnak.
MCSi Design