kele
perec1
garas1
65. évfolyam
8. szám
Megjelenés:
2021. 02. 25.
kiscim0821
 

12. Lendvai Ezüstlabda: Doler párosban győzött

sport ezust1717A Mladost Tollaslabdaklub a hétvégén a leggyorsabb ütősport korosztályos tornáját bonyolította le Lendván, melyen a házigazda színeit Doler Maša képviselte a legsikeresebben: a párosok döntőjében győzött, az egyéni megmérettetésben pedig az elődöntőben szenvedett vereséget a 19 évesek korosztályában.
A 12. Lendvai Ezüstlabda korosztályos versenyen a hétvégén 180 versenyző lépett pályára Szlovéniából, Magyarországról, Horvátországból, Szerbiából, Ausztriából, Szlovákiából, Csehországból, valamint először érkeztek fiatalok Romániából is. A négy korosztályban színvonalas egyéni és páros mérkőzések zajlottak.
A 19 éveseknél a szlovén Natan Maksimovič (BK Bit) a szlovák Matej Volfot 21:16-ra és 21:15-re verte. A lányoknál a cseh Petra Janšová győzött a horvát Ela Trstenjak ellen (21:16, 16:21, 21:17), aki az elődöntőben a lendvai Doler Mašát ejtette ki 21:15-ös és 21:19-es eredménnyel. A fiúpárost a cseh Jachym Brazda / Matej Volf nyerte a szlovén/horvát Domen Lanzarović / Edvin Hadžihalilović páros ellen két játszmában. Az utóbbi kettős az elődöntőben győzte le a hazai Šendlinger Nejc / Klemenc Blaž (BK Branik) duót (21:16, 17:21, 21:19). A lányoknál Doler Maša a horvát Ela Trstenjakkal az oldalán 21:14-re és 21:9-re a román Alexandra Soare / Cristina Soare páros ellen győzelemnek örülhetett. Nyilatkozatában sem titkolta elégedettségét, s kifejtette, mindkét versenyszámban beletett mindent a siker érdekében, küzdött a labdákért, és ami az egyéniben nem sikerült, azt a párosok küzdelmében megvalósított.
A 15 éveseknél Miha Masten (BK Branik), a lányoknál Maruša Vračar (BK Olimpija) győzött, a párosoknál Miha Masten / Borna Vadlja, valamint Taja Pipan (BK Medvode) / Maruša Vračar diadalmaskodott. A fiúpárosban a hazai Hranilovič Tameron a horvát Ivan Gotesmannal az elődöntőben a cseh Poríz / Prek kettőstől 21:9-re és 21:11-re kapott ki és a tornát a harmadik helyen zárta.
A 13 évesek korosztályában a csehek taroltak: Matej Rzeplinski és Lucie Metzova bizonyult a legjobbnak, valamint a párosoknál is a cseh Rzeplinski / Smutný kettős a fiúknál és a Metzova / Ševčiková kettős a lányoknál állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A vegyespárosok versenyében a hazai Hranilovič Dorian / Ivor Zekan horvát versenyzővel a szlovák Pavlik / Petrovič duótól kapott ki 21:16-ra és 21:19-re, valamint a Bedič Nika / Lina Pipan (BK Medvode) páros a tornagyőztes Metzova / Ševčikoa kettős ellen maradt alul (21:23, 21:10,21:13) az elődöntőben.
A 11 éveseknél csak egyéni küzdelmeket rendeztek, melyben a szlovák Andrej Suchy és Johanka Ivanovičová aratott sikert. A hazai versenyzők közül a negyeddöntőig jutott Kiralj Jakob, aki a horvát Roko Pipunić ellen 21:5-re és 21:10-re maradt alul, és Koša Iva, akit a román Cristina Sirbu két játszmában, 24:22-re és 21:14-re ejtett ki.
A csoportselejtezőkből a főtornára továbbjutott még korosztályában Lebar Vid, Pešehonov Nikita, Litrop Kaja, Gavrilovič Luka, Doler Žiga, Gabor David és Horvat Tija, akik az első kieső körben maradtak alul. A hazaiak közül versenybe szállt még Gönc Blaž, Gabor Zala, Oletič Hana, Litrop Žan és Škrban Kaja is.
Pešehonov Denis, a Mladost edzője az idei Ezüstlabdát az egyik legjobb tornának minősítette, hiszen a klubok a korosztályokban az U19-en kívül – mely épp az ifjúsági Eb-n van túl, ezért volt a kevesebb induló is – a legerősebb mezőnnyel érkeztek Lendvára. Csapatának eredményeiről pedig elmondta, az elvárásoknak megfelelően teljesítettek, a hat megszerzett éremmel pedig elégedettek lehetnek a klubban.
Emellett Sekereš Bojan klubelnök a torna végén azt nyilatkozta, hogy az idei torna volt az egyik legnagyobb létszámú és legerősebb is, amit a színvonalas és kiélezett mérkőzések is bizonyítottak.
MCSi Design