kiscim1618
 

Sportmix - hírek röviden

sport ij2017Kettős lendvai íjászgyőzelem
Sinja Goricában rendezték meg a 3D íjászverseny következő fordulóját, melyen 184 versenyző indult 33 szlovén, horvát és olasz klubból.
A hét lendvai íjász jól teljesített a versenyen és a klubban dobogós helyezéseknek örülhettek. Cseh Gyula 413 kört lőve újabb győzelmet zsebelt be vadászreflex íjjal, mögötte klubtársa, Horvat Kristijan végzett, míg Flisar Tomaž 13. lett. A nőknél Horvat Sonja a hatodikon zárt. Hosszúíjjal Hozjan Jože harmadik, Štampar Zvonko 12. lett a veteránoknál. Štuhec Bojan a kilencedik helyen végzett csigás íjjal.
hs
 
Pályaíjász verseny Lendván
A Lendvai Íjászklub és a Szlovén Íjászszövetség május 20-án, szombaton 9 órai kezdettel WA70/50 pályaíjász versenyt rendez Lendván a központi stadionban. A verseny hat korosztályban és négy kategóriában zajlik.
A versenyről érdeklődni a 041 341 625-ös (Horvat Kristijan) és a 040 697 781-es (Kuzma Kristijan) mobilszámon, valamint az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-címen lehet.
 
Babič második lett
A nemzetközi kiskaliberű légpuskaverseny második tornáját Zalaegerszegen bonyolították el, ahol hét szlovén és magyar csapat lépett céllövőpályára. A második fordulót a PSLE Nagykanizsa nyerte, a dobronaki Jezero harmadik lett, a negyedik helyen a petesházi Coal végzett.
Az egyéni összecsapást a házigazdák versenyzője, Havasi Ferenc nyerte, a kiváló második helyet pedig Babič Jožef szerezte meg a Jezeróból. A 25 induló céllövő között ötödik lett Varga Gábor (Coal), nyolcadik Kopinja Jože (Coal), 15. Car Franc (Jezero), 18. Bežan Vinko (Jezero), 21. Miladinovič Dragan (Coal) és 24. Gerenčer Boris (Coal).
FB
 
Váratlanul győzött Szentlászló
A moráci kispályás fociliga 15. fordulójában meglepetést szerzett Szentlászló: a ligában második helyezett Vučja Gomila ellen 3:2-es győzelmet aratott. Izgalmas volt Filovci és Noršinci összecsapása is, amely szoros, 5:4-es eredménnyel Filovci javára fejeződött be. Pártosfalva hazai pályán 1:2-s vereséget szenvedett Sebeborcitól, míg Strehovci 4:2-re volt jobb Ivancinál. A tabellát magabiztosan vezeti Filovci, vidékünk két csapata, Pártosfalva ötödik, Szentlászló nyolcadik az összesítésben.
F.h.m.
 
Nem sikerült a továbbjutás
A maribori tekeliga idei bajnoka, a lendvai Nafta férficsapata a hétvégén a 3. keleti tekeligába való feljutásáért küzdött meg. A két selejtezőtornán négy csapat vetélkedett az első helyért, mely a továbbjutást jelentette.
Az első napon a Slovenj Gradecben rendezett tornát a lendvai Nafta 3148 döntött fával a második helyen zárta, az eredményt Horvat 539, Radakovič 481, Tisovic 481, Potočnik 524, Šimon 551, Zadravec 572 fával alakította.
Másnap Šoštanjban a csapatnak erősen fel kellett pörögni ahhoz, hogy utolérjék a vezető Brežicét, mely a második nap sem hagyta magát és megerősítette első helyét, így magabiztos győztesként jutott tovább a 3. keleti ligába. A második körben Šimon 547, Horvat 542, Potočnik 508, Tisovic 494, Kuk 545 Zadravec 559 fával összesen 3195 fát döntött a Naftának.
A lendvai tekeklub idei célkitűzése így csak részben valósult meg, hiszen a bajnoki cím megszerzése után nem sikerült felkapaszkodni a harmadosztályba. A selejtezőt Brežice 6497 fával nyerte, a Nafta 6343 fával második, a maribori Krilato kolo harmadik és Radlje ob Dravi negyedik lett.
FB
 
Körzeti bajnok az ifjúsági csapat
A Nafta 1903 korosztályos ifjúsági csapata idegenben gólzáporos mérkőzést rendezett és 20:0-ra tarolt Polana ellen. Az első félidőben szerzett tíz gólját a folytatásban megduplázta a csapat, a győzelemmel pedig megszerezte az idei lendvai körzeti bajnoki címet két fordulóval a bajnokság vége előtt. A mérkőzésen hatszor talált hálóba Novak, háromszor Ftičar és Magdič, kétszer Pavšič és Herman, egyszer pedig Čeke, Šajt és Ternar, valamint öngólt szerzett Krajnc. Az ifjúsági csapat 17 forduló után 48 ponttal és 154 találattal veretlenül lett bajnok, a serdülők azonban korántsem büszkélkedhetnek ilyen eredménnyel. Ugyan a soron levő utolsóelőtti fordulóban a csapat 4:2-re (1:1) megverte Ljutomert, de ez a muraszombati ligában csupán a második győzelmet jelentette a Nafta számára. Az összesítésben a csapat továbbra is a tabella második felében tartózkodik.
F.h.m.
 
Érmekkel a szomszédságból
A lendvai KBV cselgáncsozói az elismert nemzetközi zeltwegi korosztályos cselgáncsversenyen szerepeltek, ahonnan két éremmel tértek haza. A 16 éveseknél Denša Luka az 55 kilogrammos súlycsoportban a kitűnő második helyet érte el, klubtársa, Pal Nika az 57 kilogrammos csoportban pedig harmadik lett. Az ausztriai verseny 870 tehetséget sorakoztatott fel 18 országból.
FB
 
Arany- és ezüstérem a KBV-nek
A Slovenska Bistrica-i cselgáncskupán a KBV versenyzői közül Sep Sara (40 kg) aranyérmet szerzett a tízéveseknél, Mujdrica Rok (42 kg) pedig ezüstérmet szerzett a 12 évesek korosztályában. Ebben a korcsoportban a lendvai Judo Klub egyedüli indulója, Biro Jan (38 kg) az ötödik helyen végzett. A hivatalos országos tornán 57 fiatal dzsúdós gyűlt össze 12 szlovén klubból.
FB
 
Nem volt biztató a kezdés...
Lentiben játszották a 60 év feletti öregfiúk országos bajnoki címért zajló megyei selejtezőcsoportjának első tornáját, melyen hagyományosan három csapat szerepel.
A házigazda Lenti–Lendva 4:1-re kikapott a zalaegerszegi ZTE-től, majd Nagykanizsával gólnélküli döntetlen meccset játszott a csapat. A ZTE–Nagykanizsa találkozó 1:0-s kanizsai győzelemmel zárult. Lendváról Oletič Ivan és Pečelin Andrej rúgta a labdát.
F.h.m.
 
Kétszer győzte le kihívóit
A múlt héten Ljubljanában két országos taekwondo-versenyt szerveztek, melyen kétszer tudott első helyet szerezni a lendvai Misja Beno.
Az első versenynapon a csoportselejtezőn sikeresen túljutva az elődöntőben Žagarnál 9:1-re volt jobb, a döntőben pedig Đorđićot verte 14:3-ra. Másnap a dobogós helyezésekért ugyanazokkal a ljubljanai vetélytársakkal küzdött meg Misja, ezúttal az elődöntőben 8:1-re ejtette ki Žagart és a döntőben húsz másodperc után kiütötte Đorđićot. A két győzelemmel Misja növelte előnyét az összesítésben.
FB
MCSi Design