kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Sportmix - hírek röviden

aa lindau2317A Lindau a második helyen zárt
A lendvai Lindau kosarasai a múlt hétvégén a 16. nemzetközi kosárlabdatornán vettek részt a szomszédos Muraszerdahelyen, ahol végül a dobogó második fokára állhattak fel. Míg a vendéglátó Rudar csapata ellen 63:53-ra alulmaradtak, a zalaegerszegi Niederwald nevű csapatot 46:44-re megverték. A harmadik mérkőzés döntött a tornagyőzelemről, melynek a vendéglátó csapat örülhetett, miután 46:40-re legyőzte Zalaegerszeget.
f.h.m.
 
Hranilovič és Hac Györköš párosban országos bajnokok
Szombaton Ljubljanában bonyolították le a 13 és 17 éves korosztályok részére az országos tollaslabda-bajnokságot, melyről a lendvai Mladost tagjai országos bajnoki címmel és dobogós helyezésekkel tértek haza.
Az U13-ban pályára lépő Hranilovič Dorian és Hac Györköš Anel párosban bajnoki címet szerzett, miután a döntőben három játszmában16:21-re, 21:17-re és 21:13-ra verték a Lenarčič/Podgoršek párost. A Gavrilović Luka és Gabor David páros szintén jól teljesített, hiszen a harmadik helyet érték el.
Egyéniben Hac Györköš a döntőig menetelt, ahol három játszmában (21:12, 16:21, 15:21) kikapott Koroša Marko ellen. A lányok versenyét Bedič Nika a dobogó legalsó fokán zárta és a párok versenyében Bratkovič Miával az oldalán szintén a harmadik helyezésig sikerült eljutnia. Bedič és Hranilovič a vegyes párosok versenyében az elődöntőben szenvedett vereséget és a bronzéremnek örülhetett.
Emellett május utolsó hétvégéjén a klub fiataljai a németországi Friedrichshafenbe utaztak, ahol nemzetközi korosztályos tornán Koša Iva a német Hafner Marával az oldalán csak a döntőben kapott ki az U11-ben. Egyéniben az 5–8. helyezés jutott Košának, mint ahogy a fiúknál Pešehonov Nikitának is. A 13 éveseknél Bedič Nika párosban a német Lisa Mörschellel harmadik lett, egyéniben pedig az 5–8. helyen végzett.
hs
 
sport ij2317
Eredményes iskolai íjászat
A Lendvai Íjászklub növendékei a vasárnapot sem szánták a pihenésnek, hiszen a régión kívüli iskolai országos bajnokságon szerepeltek a dolenjskói Gradecban. A lendvai és a göntérházi általános iskolát képviselő kilenc tanuló szép eredményeket ért el a 94 iskola 203 fős mezőnyében.
A legfiatalabb korosztályban barebow íjjal Žalig Luka harmadik lett (1. Sz. KÁI), a göntérházi iskola egyedüli indulója, Vasilij Vuk pedig ötödik.
A 4–6. osztály versenyében olimpiai íjjal Kelenc Hajdinjak Pia a hatodik, Horvat Vita a 11. helyen végzett, a fiúknál Baligač Jure a 10., Komaricki Nik a 11., míg barebowal Biro Dominik a 22. lett. A 7-9. osztályos megmérettetésben Horvat Niko olimpiai íjjal az ötödik, csapattársa Biro Mihael csigás íjjal a hatodik helyen fejezte be a versenyt.
hs
 
Horvat Niko visszatért az élvonalba
Mariborban rendezték meg a szlovén pályaíjász kupa 2. fordulóját, ahol 99 íjász küzdött meg 26 szlovén, horvát és osztrák klubból. A hattagú lendvai csapatban a legjobban a visszatérő Horvat Niko teljesített, aki olimpiai íjjal a második helyen zárt a korosztályos mezőnyben, míg Komaricki Nik nyolcadik és Horvat Viat hetedik lett a korosztályos versenyben. A felnőtt csigás íj versenyszámban Štuhec Bojan a kilencedik, Kuzma Kristijan a 11. helyen végzett. Az olimpiai íj öregfiúk versenyét Štampar Zvonko a harmadik helyen zárta.
hs
 
Kupagyőztes a Beltinci
A Beltinci női focicsapat a koperi Bonifikán magabiztos kupagyőzelmet aratott, 6:0-ra (4:0) legyőzve Velenje csapatát.
FB
 
Muravidéki röplabdanap
A helyi röplabdaklub 2017. június 17-én, szombaton 9 órai kezdettel Muravidéki Röplabdanapot rendez a Lendvai Kétnyelvű Középiskolában. Az egész napos rendezvényen a régió klubjainak korosztályos és felnőtt csapatai versenyeznek, valamint sor kerül a Muravidék–Prlekija veterán női és férfi összecsapásra is.
A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak.
 
Tarolt a Jezero
A ljutomeri sportlövészeti egyesület volt a szervezője a nemzetközi kiskaliberű liga 4. fordulójának, melyen a dobronaki Jezero 790 lőtt körrel csapatgyőzelmet ért el. A petesházi Coal a fordulóban kilencedik lett.
Kettős Jezero-győzelem született az egyéni versenyben is, melyen Bežan Vinko győzni tudott, Babič Jožef pedig mögötte a második helyen végzett, a szintén jezerós Car Franc hatodik lett. A Coal versenyzői közül Gerenčer Boris 21., Kopinja Jože 22., Miladinovič Dragan 30. lett. A hölgyek versenyét Pölöskei Erika (Coal) a harmadik helyen zárta.
FB
 
Cselgáncssiker Csehországban
A KBV cselgáncsozói a csehországi Novy Bydžovban rendezett nemzetközi versenyen szerepeltek, ahonnan újabb érmekkel tértek haza. A 11 éves korosztályban Horvat Veronika (36 kg) a döntőben maradt alul, Mujdrica Rok (42 kg) harmadik lett, míg Denša Luka (55 kg) a 15 éveseknél a második helyet szerezte meg.
A versenyen nyolc országból 450 versenyző gyűlt össze 61 klubból.
FB
 
Két lendvai dzsúdós veteránbajnok
Puconcin szervezték meg az öregfiúk idei országos dzsúdóbajnokságát, melyen a KBV-s versenyzők két bajnoki címet szereztek. Kovač Jože (66 kg) az 58 és 62 év közötti mezőnyben jutott fel a dobogó legmagasabb fokára, míg a hölgyeknél Serec Zvezdana (63 kg) az 50 és 64 év közötti indulók közt szerezett aranyérmet.
FB
 
Érmek a belatinci kupáról
A hétvégén a 8. belatinci korosztályos cselgáncskupán versenyeztek a lendvai klubok tagjai, melyen Sep Sara (40 kg) az első, Škraban Lana (40 kg) a második helyen végzett a KBV-ből. A Judo Klubból Žerdin Luka (46 kg) harmadik lett, Mlinarič Maj (60 kg) és Jaklin Samo (60 kg) pedig az ötödik helyen osztoztak meg a 14 évesek mezőnyében.
A tornán 151-en léptek tatamira 26 szlovén, osztrák, szerb és horvát klubból.
FB
 
Csente alulmaradt
A lendvai és a Zala megyei sportszövetség többéves együttműködése keretében idén is sor került a hagyományos mérkőzésre a zalaegerszegi Tungsram és Csente öregfiúi között. A csentei öregfiúk eredményesen indítottak és az első félidőt 2:1-es előnnyel zárták, a folytatásban pedig már 3:1-re elhúztak, ám a zalaegerszegi vendéglátók a mérkőzés végéig nagyon komolyan hajtottak, ráadásul eredményesen, hiszen a csapat fordítani tudtak és 5:3-as győzelemmel meg is nyerték a meccset. A csentei csapatban Herceg Zlatko, Gjurkač Dean és Lazar Evgen járt sikerrel. Az augusztusi csentei visszavágón újra összemérik az erejüket az öregfiúk.
F.h.m.
 
A Jezero újabb győzelme
A kiskaliberű regionális liga második tornáján a Jezero uralta a mezőnyt, hiszen csapat- és egyéni versenyben is győzelmet szerzett. Az első két helyezést Bežan Vinko és Babič Jožef szerezte meg, negyedik helyen, klubtársuk Car Franc végzett. A Coal, mely a csapatmegmérettetést a hatodik helyen zárta, az egyéni legjobb eredményt a 16. helyet szerző Gerenčer Boris révén érte el, őt követte a 17. Kopinja Jože, a 25. helyen pedig Miladinovič Dragan végzett.
Az összesítést Presika vezeti, a kiváló második helyen a Jezero áll, míg Coal hatodik. Az egyéni versenyt Babič Jožef vezeti a Jezeróból.
FB
 
Zajlanak a községi sportjátékok
A lendvai sportszövetség szervezésében lebonyolított idei sportjátékokon a múlt héten a foci és a sporthorgászat került előtérbe. Míg fociban négy csapat küzdött meg, s a küzdelmet a Lek csapata nyerte meg az Elektromaterial, a Pal Media és a Varstroj előtt, a horgászatban kilenc csapat dobott horgot a vízbe.
A sporthorgászatban toronymagas győzelmet a Lendvai Rendőrállomás csapata szerzett 8.970 grammos teljesítménnyel, a községközi mozgássérültek egyesülete 4.900 grammos fogása a második helyre volt elegendő, a gyertyánosi Rancs csapata 4.040 grammal a harmadik helyet szerezte meg.
A versenynapon az egyéni legjobb fogása Krajnc Deannak (Lendvai Rendőrállomás) volt, aki 7.700 grammal lett első, őt követte a másodikon Oletič Ivan (Rancs Gyertyános) 2.900 grammal, harmadik lett Zver Ciril (mozgássérültek egyesülete) 2.740 grammal, negyedik Černela Aleksander (mozgássérültek egyesülete) 1.650 grammal, az ötödik pedig Feher Robi (a rendőrállomás határőrsége) 1.510 grammos eredménnyel.
F.h.m.
 
Mindkét csapatunk kikapott
A moráci kispályás fociliga 18. fordulójában Szentlászló súlyos vereséget szenvedett a tabellát vezető Filovci csapatától, a listavezető 11:5-ös eredménnyel sújtott le. A Pártosfalva is alulmaradt a fordulóban, hazai pályán 3:4-re veszített Strehovci ellen. A további mérkőzéseken Ivancinál 5:7-re volt jobb Sebeborci, Mlajtinci pedig meglepően fölényesen, 6:3-ra verte Vučja Gomilát. A körben Noršinci csapata volt most szabad.
Az összesítést Filovci vezeti 46 ponttal, Vučja Gomila a második 28, Sebeborci a harmadik 27 ponttal. Vidékünk két csapata a tabella második felében helyezkedik el, Pártosfalva 18 ponttal a hetedik, őket a nyolcadikon Szentlászló követi 14 ponttal. F.h.m.
Eredményesen teniszeztek
A muraszombati teniszegyesület szervezésében nyílt tenisztornát bonyolítottak le, melyen régiónk 20 teniszrajongója szállt versenybe, köztük lendvai versenyzők is. Vida Tomislav Lendváról a döntőig menetelt, ahol a kuzmai Otopal David győzte le 9:1-re, a felsőlakosi Čivre Jože pedig a dobogó legalsó fokán végzett.
F.h.m.
 
Fölényes versenyzés, sima győzelem
Misja Beno lendvai taekwondós az idei országos tornákon nem talál megfelelő ellenfelet. Könnyedén gyűjtögeti a pontokat és növeli előnyét kihívóival szemben, amit a múlt heti fővárosi verseny is tanúsított. Misja a döntőben régi ismerősét, Žagart komolyabb ellenállás nélkül győzte le. Már a párbaj elején megszerezte az előnyt a lendvai, amit folyamatosan növelni tudott, és végül 21:1-re nyerte a döntő összecsapást és a tornát.
FB
MCSi Design