kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

Sportmix - hírek röviden

sport csente2417Utcai focitorna Csentében
A Csentei Labdarúgóklub a hétvégén utcai focitornát szervezett, melyen a csapatok körmérkőzéses rendszerben 20 perces mérkőzéseket játszottak. Az idényzáró eseményen öt gárda csapott össze, a Fekete Mamba nevű csapat pedig minden mérkőzést megnyerve könnyen szerzett tornagyőzelmet a Szép fiúk, az Idegenek, a Malom és a Fő utca nevű csapatok ellen. A torna gólkirálya 11 találattal Herceg Dominik lett.
F.h.m.
 
A játékvezetők is idényt zártak
Hat lendvai labdarúgó-játékvezető pénteken idényzáró zárószemináriumon vett részt Brdo településen, ahol a tavaszi idényben a körzeti I. és II. ligák, valamint a harmadosztály játékvezetését elemezték a lesállások és a kezezés esetén Robi Krjnc és Zoran Novarlič vezetésével. Emellett Vlado Šajn, a játékvezetők szövetségének elnöke a 2017/18-as idénytől érvényes játékszabályokat mutatta be. Délelőtt a 180 jelenlevő a gyakorlati felmérésen is sikeresen átesett, köztük a Lendvai Labdarúgó-játékvezetők Körzeti Egyesületének tagjai is: Bukovec Miran, Mertik Bojan, Herženjak Erik, ifj. Horvat Robert, Pintarič Tilen és Antolin Damjana.
F.h.m.
 
Zágrábi sikerek
sport ijasz2417Szombaton a lendvai íjászok 3D versenyen vettek részt Zágrábban. A 105 horvát, szerb és szlovén íjász közt a felnőtt versenyszámot Horvat Kristijan nyerte meg vadászreflexszel, őt Cseh Gyula a második helyen követte. A veteránok kategóriájában Štuhec Bojan (csigás íj) negyedik lett, Flisar Tomaž (vadászreflex) pedig hatodik.
hs
 
A Jezero a második
A kiskaliberű puskaliga harmadik regionális fordulóját is megnyerte a dobornaki Jezero, és összesítésben a csapat a második helyet foglalja el a ligában, a petesházi Coal a hatodik.
A tabellát Babič Jože vezeti, Car Franc harmadik, Bežan Vinko hatodik a Jezeróból. A Coal soraiból Varga Gábor 12., Gerenčer Boris 16., Kopinja Jožef 19.
FB
 
Nagykanizsai csapatgyőzelem
A nagykanizsai PSLE csapata nyerte a nemzetközi kiskaliberű puskaliga 5. fordulóját, melyet a muraszombati sportegyesület szervezett Presikán. A 11 csapat között a Jezero harmadik, a Coal nyolcadik lett. Az egyéni legjobb eredményt a zalaegerszegi Havasi Ferenc lőtte, 3. lett Car Franc (Jezero), 7. Bežan Vinko (Jezero), 11. Varga Gábor (Coal), 19. Gerenčer Boris (Coal), 20. Babič Jožef (Coal) és 33. Kopinja Jože (Coal).
FB
 
Vučko összesítésben 15.
Gradon a 10. fordulóval zárult a hétvégi sakktorna verseny, mely a muraszombati Radenska Pomgrad sakkegyesület szervezésében zajlott. Az idei utolsó hétvégi versenyen 55 sakkozó ült asztalhoz Magyarországról, Horvátországból, Németországból és Szlovéniából. Az utolsó megmérettetést Gjuran Denis nyerte a Radenska Pomgradból, a Lendvai Sakkegyesület egyedüli képviselője, Baša Vili a mezőny közepén, a 27. helyen fejezte be az idényzáró versenyt.
A versenysorozatot Titan Matej nyerte a főszervező klub soraiból, a lendvai sakkozók közül Vučko Jože teljesített a legjobban, összesítésben a 15. helyet érte el, őt követi a 16. Baša Vili, míg Cofek Milan a 37. helyen végzett a tornákon résztvevő 101 sakkozó közül.
F.h.m.
 
Elszalasztották a lehetőséget
Két fordulóval az idény vége előtt a Lakosi Torcida kispályás focicsapat rendkívül izgalmas mérkőzésen elszalasztotta a győzelmet Odranci ellen, s ezzel kiéleződött a verseny az első helyért a belatinci kispályás fociligában. Hazai pályán a Torcida magabiztosan kezdte a mérkőzést és a találkozó korai időszakában háromgólos előnyt szerzett. Az előnyt azonban nem tudták megtartani és a pihenőig a vendégek kettő gólt faragtak a hátrányból. A folytatásban a vendéglátók visszaestek, a súlyos hibákat pedig Odraci a javára tudta váltani és a mérkőzés végéig még háromszor megzörgették a Torcida halóját. A mérkőzés vége 3:5-ös Torcida-vereség lett. A csapat ezzel elmulasztotta a biztos bajnoki cím megszerzését, s így az utolsó két összecsapásban keményen meg kell küzdenie a cím megszerzéséért, s ehhez négy pontot kell összegyűjtenie. Az Odranci elleni mérkőzésen Horváth László, Plevel Grega és Herceg Zlatko szerzett gólt.
F.h.m.
 
Gazdag győzött Keszthelyen
A keszthelyi futóegyesület szervezésében bonyolították le a jubileumi 10. Intersport Keszthelyi Kilométerek elnevezésű futóversenyt, melynek lendvai résztvevője is volt.
A hosszúfalui Gazdag Andrej kiváló eredményt ért el a, nagyon jól teljesített az ötkilométeres Sprint távon, melyen 19:22,00 idővel elsőnek ért célba, valamint a 10,55 kilométeres távot 47:08,00-s idővel a remek ötödik helyen fejezte be. A futóverseny négy meghirdetett versenyszámában (5 km, 10,55 km, 21 km, 42 km) 113-an indultak.
f.h.m.
 
Horváth Eszter dobogós helyezései
A Lenti Gyógyfürdő Úszóklub idén is megszervezte a már hagyományos nemzetközi ifjúsági úszóversenyt, melyen Zala, Somogy és Vas megye fiatal tehetségei versenyeztek, akikhez szlovén és horvát úszók is csatlakoztak. A csapatgyőzelemnek a keszthelyiek örülhettek, akik a vendéglátó lenti GYUK csapatot előzték meg. A lenti klub színeit a lendvai Horváth Eszter is képviselte, aki négy versenyszámban dobogós helyezéseket ért el. A százméteres mellúszásban 1:09,81-es eredménnyel harmadik lett, a százméteres hátúszást 1.16,03-as teljesítménnyel a második helyen zárta, míg a 133 méteres vegyes versenyszámban 1:51,20-as idővel a dobogó legalsó fokára léphetett. A 4x33 méteres leány vegyes váltóban Horváth Eszter a csapatával a második helyet szerezte meg. Emellett a fiatal Čivre Ádám 33 méteres gyorsúszásban 0:33,29-es eredménnyel a második, míg mellúszásban 0:44,91-es idővel a harmadik helyen végzett.
F.h.m.
 
Muravidéki Röplabdanap
A helyi röplabdaklub 2017. június 17-én, szombaton 9 órai kezdettel Muravidéki Röplabdanapot rendez a Lendvai Kétnyelvű Középiskolában. Az egész napos rendezvényen a régió klubjainak korosztályos és felnőtt csapatai versenyeznek, valamint sor kerül a Muravidék–Prlekija veterán női és férfi összecsapásra is.
A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak.
MCSi Design