kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

Sportmix - hírek röviden

sport uszas2517Megvédte első helyét Horváth Eszter
A Pápai 27. Nemzetközi Játékfesztivál keretében szombaton megrendezték a Nemzetközi Ifjúsági Sporttalálkozót, melynek úszóversenyén a lendvai Horváth Eszter is rajtkőre állt. A lenti GYÚK színeit képviselő Horváth Eszternek százméteres hátúszásban 1:12,09 eredménnyel sikerült megvédeni tavalyi első helyét. Az úszóversenyen 107 fiatal indult.
hs
 
Hibaigazítás
A Népújság 24. számában a 19. oldalon a „Horváth Eszter dobogós helyezései” című hírben tévesen írtuk a fiatal versenyző versenyszámát a lenti Kerka Kupa úszóversenyen, mely a Somogy–Zala megyei régiós körversenynek a III. fordulója volt. Horváth Eszter százméteres gyorsúszásban lett harmadik 1:09,81-es eredménnyel. Közben Keszthelyen a régiós körverseny IV. fordulóját is lebonyolították, mely alapján a Somogy–Zala megyei körverseny összesítését a lenti GYÚK csapata a második helyen zárta. Az érintett és az olvasók elnézését kérjük.
A szerkesztőség
 
Harmadik helyen zárt a Jezero
A Nagykanizsán szervezett hatodik fordulóval véget ért az idei nemzetközi kiskaliberű céllövőliga, melynek utolsó fordulóját a házigazda PSLE nyerte a második Zalaegerszeg és a harmadik Jezero előtt. A Coal csapata hatodik lett. A kiskaliberű puska verseny egyéni legjobb eredményét Havasi Ferenc (PSLE Zalaegerszeg) érte el, vidékünk céllövői közül ötödik lett Varga Gábor (Coal), nyolcadik pedig Bežan Vinko (Jezero).
Az idei versenyt Nagykanizsa céllövői nyerték, a dobronaki Jezero harmadik, a petesházi Coal ötödik lett. A hatfordulós tornán Havasi Ferenc győzedelmeskedett, a legjobb Jezero-eredményt Babič Jožef szerezte meg harmadik helyezésével, míg Varga Gábor kilencedik lett a Coalból.
FB
 
Játékvezetők találkozója Vilenicán
sport edzok2517A koperi játékvezetők egyesülete szervezte meg az idei játékvezetők sporttalálkozóját Vilenicán, Sežana közvetlen közelében, amelyen az országban működő összes, azaz kilenc egyesület részt vett. A mintegy 60 játékvezető három ügyességi játékban versenyzett. A küzdelmeket a muraszombatiak nyerték, a lendvaiak Pál József, Leček Avgust és Hanč Franc felállásban hetedikek lettek.
F.h.m.
 
Az öregfiúk csaptak össze
sport oregf2517A hosszúfalui falunap keretében vasárnap öregfiú focimérkőzést rendeztek, melyen a házigazda Olimpija a völgyifalui Zvezdát látta vendégül. Az összecsapást a vendégek kezdték erőteljesebben, s miután néhány ígéretes helyzetet elszalasztottak, az egyik ellentámadásból Hanč Franc talált be az Olimpijából. Ezt követően a vendégek ismét megostromolták Kusek kapuját, de a hálóőr remek hárításainak köszönhetően a kapu érintetlen maradt az első félidőben, s a Zvezda játékosai a mérkőzés végéig nem is találták meg a gólhoz vezető utat. Ezzel ellentétben Hanč újra sikerrel járt a második félidőben, távoli lövését Vida nem tudta kivédeni. A 3:0-s végeredményt Géci Robert állította be, szabadrúgása a keresztlécről pattant a hálóba. A mérkőzést ifj. Horvat Robert vezette.
F.h.m.
 
Nem lett bajnok a Torcida
Miután a lakosi Torcida a belatinci kispályás fociliga jelentős részét éllovasként vezette, a véghajrában kihagyta a lehetőséget és az utolsó találkozón veszni hagyta a címet. Az utolsó két fordulót Gančani csapatával játszotta a Torcida, s a hazai 3:3-as döntetlen után az utolsó körben már csak a győzelem jöhetett számításba a liga megnyeréséhez. Idegenben azonban a 3:3-as félidő után a Torcida nem tudott felülkerekedni, 5:4-re elveszítette a mérkőzést és a bajnoki címet is. A Torcidában Horváth László két gólt, míg Herceg Zlatko és Kerek Ladislav egy gólt szerzett. A ligát Ižakovci nyerte a Torcida és Gančani csapata előtt.
F.h.m.
 
Kóti horgászok győztek
sport horgasz2517A dobronaki idegenforgalmi napok alkalmából szombaton a Lendvai Horgászegyesület öt egységének horgászai versenybotot ragadtak a Bakonaki-tónál. Az ötfős csapatversenyt Kót nyerte Cserencsóc, Dobronak, Petesháza és Lendva előtt. Az egyéni legnagyobb fogása Nagy Lacinak (Kót) volt, a második legjobb teljesítményt Markoja Drago (Cserencsóc), a harmadikat pedig Horvat Attila (Dobronak) érte el.
FB
 
Jól teljesít Horvat
A tornisai céllövőegylet színeiben versenyző dobronaki Horvat Avgust jól teljesít a kiskaliberű pisztoly Interliga versenysorozatában. Ugyan a negyedik fordulóban a 12. helyen végzett, de összesítésben a negyedik helyet foglalja el. A versenyt az ormoždi Vonta Kevin vezeti.
FB
MCSi Design