kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Sportmix - hírek röviden


tekeklub 1Nafta Tekeklub
Továbbra küzdenek a tekepálya megépüléséért
A lendvai tekeklub pénteken tartotta meg éves közgyűlését a hosszúfalui Olimpija vendéglőben, melyen a tagok értékelték a tavalyi évet, és megvitatták a terveket. Az egyre nehezebb helyzetben lévő klub továbbra sem adja fel a lendvai tekepálya megépítését.
Az elmúlt év tevékenységről Šalamun Marjan elnök számolt be, bemutatva a versenyév alakulását. Miközben a női csapat a 2. Szlovén keleti tekeliga 2016/17-es idényét a színvonalas második helyen zárta, a férfi csapatnak nem sikerült feljutni a harmadosztályba. A férfi csapat ugyan a Maribori első OTS ligában megszerezte a bajnoki címet, a csapat a Krškoban zajló selejtezőtornát azonban a második helyen zárta, ami nem volt elegendő a feljutásra. A klub fennállásának 60 éves évfordulóját ünnepelték meg Radencin, melyen a jubiláló, a radenci és a zalaegerszegi férfi és női csapatok versenyeztek, viszont a község részéről az ígéretek ellenére sem jelentek meg képviselők. Ebből kiindulva a tekepálya megépülését illetően is a község mostoha hozzáállást emelte ki az elnök. Bár az elmúlt évben a klub kezdeményezésére Lendva Község benyújtotta a pályázatot az Országos Sportalapítványnál a létesítmény megépítésére, nem hivatalos információk szerint az alapítvány hiányosságokra hivatkozva visszautasította. Az eredményekről a községi hivatal a klubot nem értesítette, a meghívás ellenére pedig a község részéről idén sem jelent meg képviselő a közgyűlésen.
A pénzügyi beszámoló szerint a klub a tavalyi évben valamivel több, mint 11.200 euró bevétellel rendelkezett, amelyből a jelentős támogatást, mintegy 7.000 eurót a község biztosította. A kiadási oldalon a meghatározó összeget, közel 4.200 eurót a két tekepálya bérlése, valamint 2.400 eurót az utaztatási költségek jelentették. A klub összkiadása 8.600 euró volt. A felügyelőbizottság beszámolóját követően a közgyűlés elfogadta a beszámolókat.
Az idei munkaterv a hagyományos programok szerint alakul: a cél minél jobban teljesíteni a ligákban, emellett ápolni kell a baráti kapcsolatokat a környékbeli egyesületekkel, és megszervezni a klubversenyt. A vezetőség továbbra sem adta fel a tekepálya kialakításának tervét, ezért újra kezdeményezik a sportalapítvány pályázati kiírásának segítségével a kivitelezést.
A közgyűlés végén a 2016-os klubverseny eredményhirdetése következett, melyet a nőknél Slavica Hozjan nyert meg Stanič Sidonija és Sonja Sapač előtt, a férfiaknál pedig Šimon Janez előzte meg Potočnik Bojant és Radakovič Dušant. A maribori OTS liga egyéni legjobb versenyzőnek járó díjat Zadravec Uroš vehette át.
Donko Kolar Gabrijela (baloldalt) a női csapat vezetője a 2. országos tekeligában elért második helyért járó serleggel, Šalamun Marjan elnökkel és Stanič Sidonijaval, a klubverseny második helyezettjével.
 
A zsitkóci tornát Tófej nyerte
Zsitkócban szombaton a nagy hőségben kispályás nemzetközi focitornát rendeztek „Kis falu, kis foci” címmel. A tornán hat csapat küzdött körmérkőzéses rendszerben tízperces játékidővel.
A legeredményesebb Tófej csapata lett, a dobogó második fokára a vendéglátó Zsitkóc léphetett, akit Söjtör követett a harmadikon, a negyedik helyen Szentlászló, az ötödiken Hetés, a hatodikon Göntérháza végzett. Késő délután lépett pályára a 2008/09-es idény Lendva Körzeti bajnokcsapata, a Zsitkóci Aranycsapat, mely a Muravidék csapatával csapott össze. Az Aranycsapat focistái szép számban gyűltek össze erre az egyedi alkalomra, és fölényes 6:2-es győzelmet arattak. hs
 
Gosztolán lőttek célba
A lenti Négy Kos Íjászklub 3D íjászversenyt rendezett Gosztolán, melyen 77 versenyző vett részt. A vadászreflex mezőnyben Cseh Gyula 489 körrel megnyerte a versenyt, klubtársa, Magyar Dániel a negyedik lett. A versenyszám utánpótlás korosztályában Biro Dominik nyerni tudott, Komaricki Nik a harmadik, Žalig Luka a negyedik, Vuk Vasilij az ötödik, Kuzma Tian a hetedik lett, emellett vadászíjas számban Biro Mihael az első helyen végzett. Kuzma Kristijan csigás íjjal a dobogó legalsó fokára léphetett a felnőtteknél. hs
 
Horvat tarolt a 3D versenyen
A lendvai íjászklub tagjai szombaton a Szlovén 3D Kupáért zajló versenyen szerepeltek Pogorelecen, ahol 176 íjász állt rajthoz 37 szlovén, horvát és olasz klubokból.
Vadászreflex versenyszámban 368 körrel fölényesen győzött Horvat Kristijan, Flisar Tomaž a kilencedik helyen, míg Horvat Sonja a hölgyeknél az ötödiken végzett. A veterán kategóriában Štuhec Bojan a 10. helyet szerezte meg.
A terepíjászati kupaverseny négy fordulójának vadászreflex összesítését Horvat vezeti 85 ponttal Cseh előtt, akinek 65 pontja van. hs
 
Sikeres logateci terepíjászat
Vasárnap Logatecben került sor a pályaíjász-minősítő verseny harmadik fordulójára, melyen négy lendvai íjász versenyzett. A legjobb helyezést (második) a fiúk versenyében Horvat Niko szerezte meg olimpiai íjjal, Horvat Vita a lányoknál hetedik lett. Štampar Zvonko az öregfiúk versenyét a negyedik helyen zárta, úgyszintén Horvat Kristijan a felnőtteknél barebowal.
Logatecben összesen 91 íjász versenyzett 22 szlovén és olasz klubból. hs
 
Völgyifalui horgászsiker
A Lovászi Bányász Horgászegyesület idén is megszervezte a helyi közösségek hagyományos sporthorgászati versenyt a Pince határában lévő horgásztavon. A részt vevő 15 helyi csapat négyórás versenyét 5,40 kilogrammos eredménnyel a völgyifalui horgászok nyerték Černela Aleksander, Gyurica Teodor és Horvat Štefan felállásban. A pincei csapat Vida Sebastjan, Vida Rok és Koša Denis horgászokkal a negyedik helyen végeztek 1,74 kilogrammos teljesítménnyel. f.h.m.
 
Horgászverseny volt Petesházán
A lendvai horgászegyesület petesházi egysége vasárnap sporthorgászati versenyt szervezett a petesházi horgásztónál. A négyórás versenyben 30 szlovén és magyar horgász küzdött meg. A legjobb 11,05 kilogrammos teljesítmény Serec Brankonak sikerült. A második legnagyobb fogása Koren Brankonak (8,10 kg) lett, a harmadik helyezést Serec Sašo (3,15 kg) szerezte meg. F.h.m.
Nagy országos második lett
A Vojnik melletti Šmartinsko tavon bonyolították le az U15-ös és U20-as korosztályos országos sporthorgászati bajnokságot, melyen a Lendvai Horgászegyesület tagja, Nagy Peter 15,5 kilogrammos fogással és három büntetőponttal a második helyen zárt. F.h.m.
 
Minőségi verseny volt Dobronakon
A dobronaki idegenforgalmi napok keretében a dobronaki Jezero nemzetközi sportlövészeti versenyt szervezett nagykaliberű pisztoly és revolver versenyszámban. A dobronaki kupáért 115 céllövő versengett 34 klubból.
A kombinációt a maribori Proarmisból Vignjevič Nenad nyerte, a dobronaki Horvat Avgust (Turnišče) 12. lett, emellett Balaško Štefan (Jezero) a 14., Aladić Elemir (Varstroj) a 23., Benkovič Tomaž (Jezero) a 32. és Vajda Sebastjan (Jezero) a 34. helyen zárták a versenyt.
A pisztoly csapatversenyben a Policist Maribor győzött, a Jezero 1. csapata a kilencedik, a 2-es csapat a 11. helyen fejezte be a versenyt. Egyéniben Vignjevič tarolt, Horvat a kilencedik, Balaško a Jezeroból 17., Aladič (Varstroj) a 23. lett.
A revolver versenyszámot szintén a Policist csapata nyerte, Jezero 1 a nyolcadik lett. Egyéniben Gajšek (Zreče) verte a mezőnyt, Balaško 13. (Jezero), Horvat (Turnišče) 15., Jelenko (Jezero) 20., Aladič (Varstroj) 25., Benkovič (Jezero) 28. helyen fejezte be a versenyt.
A legjobb céllövőknek a serlegeket és az érmeket Benkovič Tomaž elnök és Vajda Sebastjan, a nagykaliberű szekció vezetője adta át. FB
 
Strandröplabda-torna Szentlászlón
Szentlászlón már a hatodik strandröplabda-tornát szervezték meg vasárnap, ami ezúttal nemzetközi jelleggel valósult meg.
A szentlászlói sportegyesület felhívására 9 csapat jelentkezett hét településről. Szentlászló, Selo, Strehovci, Muraszombat, Kebele, Magyarországról pedig Lenti és Nagykanizsa közös csapattal képviseltette magát. Az idei torna feltétele az volt, hogy a pályán legalább egy női versenyző is részt vegyen a legfeljebb öttagú csapatokban. A meccsek sportszerűen zajlottak, a hangulat pedig egész nap kifogástalan volt annak ellenére, hogy a versenyt esős idő zavarta meg. Az eredmények végül a következőképpen alakultak: az első helyezést a Kebelei Veteránok nevű csapat szerezte meg, a másodikak a Kebelei Sportegyesület tagjai lettek, a harmadik helyet pedig Lenti-Kanizsa vegyes csapata, a Hungarikumok érdemelték ki. A tornán való részvételért végül minden csapat részesült külön elismerésben is.
A szervezők méltán voltak elégedettek a sportesemény lebonyolításával, ami a helyi és környékbeli fiatalságot is összehozta. Már készülnek is a következő tornára, amit augusztus végére terveznek. (-)
 
Prša Bojan lett a horgászkirály
A gyertyánosi falunapok keretében múlt csütörtökön horgászversenyt rendeztek a Gyertyános legjobb horgásza címért, melyen 15 horgász vett részt. A háromórás verseny után az első helynek a felsőlakosi Prša Bojan örülhetett 4,12 kilogrammos teljesítményével. Szoros volt a küzdelem a második helyért, melyet a hídvégi Gorjan Nika 3,58 kilogrammal szerzett meg a gyertyánosi Kopinja Leon előtt, aki 3,52 kilogrammos eredménnyel lett harmadik. F.h.m.
 
Egy-egy gól esett mindkét oldalon
A Nafta öregfiúk csapata idén is vendégszerepelt Jurovski dolon, ahol a küzdelmes mérkőzésen egy-egy gól esett mindkét oldalon. Míg a vendéglátók az első játékrészben szereztek vezetést, a folytatásban a vendégeknél Bedő Igor járt sikerrel. A Jurovski dolnak a valamikori Nafta játékosa Novak Tomislav is labdába rúgott. F.h.m.
 
Salakmotor verseny lesz Petesházán
A petesházi oválison július 1-jén, 18 órai kezdettel megrendezésre kerül az egyéni országos salakmotoros bajnokság harmadik viadala, melynek végén országos bajnokot hirdetnek.
A Lendvai Speedway Team minden érdeklődőt sok szeretettel vár a petesházi oválisra!
MCSi Design