kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Nafta 1903 labdarúgóklub sajtótájékoztatója: Megkezdte a felkészülést a másodosztály újonca

nafta sajto 1A Nafta 1903 csapata Franc Fridl edző vezetésével megkezdte felkészülését szombaton a másodosztály 2017/18-s őszi idényére, mely augusztus 8-án rajtol. Az edzés előtt Magdič Igor, a klub sajtószóvivője és az edző sajtótájékoztatón ismertették a csapat terveit, a munkaprogramot és a játékoskeretet, mely egyelőre lényegesen nem változott.
A hétvégén a Nafta klub Franc Fridl edző vezetésével és az elmúlt idény játékoskeretével, mely az Ordanci csapatból átigazolt Raduha Florjan kapussal bővült, megkezdte a felkészülést a lendvai sportpályán.
Az edzés előtt megtartott sajtótájékoztatón Magdič Igor elmondta, hogy a klubban az új vezetőség által stabilizált pénzügyi helyzetnek köszönhetően a munkakörülmények rendeződtek, amivel a szakmai stáb az irányelvek szerint zökkenőmentesen megkezdhette a munkát. Majd hozzátette, hogy Srečko Ilič kivételével, aki elhagyta a klubot, a szakmai stáb változatlan maradt. A továbbiakban elhangzott, hogy a Nafta a felkészülést hazai környezetben bonyolítja le, tervbe véve mintegy nyolc alapozási mérkőzést. A bajnokság lebonyolítására előreláthatóan legalább háromszázezer euróra lesz szükség.
Ezt követően Franc Fridl edző kiemelte, mivel a másodosztály jóval nagyobb minőségi szintet követel mint a harmadik liga, ehhez mérten a felkészülés is komolyabb ütemben zajlik: több edzéssel és erőkifejtéssel, hogy minél felkészültebben rajtoljon a csapat a bajnokságban. Ezért az edzések rövid időn belül napi két alkalomra bővülnek, erősítésre a védelemben, a középpályán és a támadásban lesz szükség. Ezzel kapcsolatban az edző hangsúlyozta, hogy a csapatban a tapasztalatokra és a minőségre alapoznak a játékoskeret mennyiségével ellentétben.
A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint az eddig leegyezetett felkészülési meccseket a Nafta hazai pályán július 12-én játssza a zalaegerszegi ZTE ellen, július 19-én érkezik Nagykanizsa, majd 22-én Odranci, és 26-án Kaposvár. Idegenben a csapat július 15-én lép pályára Varasdon, és 29-én Kaposváron. A július elejére tervezett két alapozási mérkőzésre még nem egyeztettek időpontot.
Újoncként a lendvai csapat a másodosztály első fordulójában a tavalyi bajnok Dob csapatát látja vendégül, az ötödik fordulóban pedig hazai pályán kerül sor a Mura elleni derbire. 
MCSi Design