kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Sportmix - hírek röviden

sport misja2817Misja három tornagyőzelme
Ljubljanában három taekwondotornát bonyolítottak le múlt héten csütörtökön és pénteken, majd folytatva a sorozatot hátfőn. Legyőzhetetlen volt a kategóriájában Misja Beno, aki az összesítésben a pontszámát 63-mal gyarapította. A három verseny döntőjében Misja 7:0-ra majd 9:2-re verte Milovičot, a hétfői tornán pedig Đorđičot győzte le 13:7-re. Teljesítménye a közeledő országos bajnokság előtt biztató, jó esélye van tavalyi országos bajnoki címének a megvédésére.
FB
 
Felkészülési meccs: CSZKA Moszkva – Nafta 1903 4:1 (4:0)
Szombaton az ausztriai Wildonban játszotta első alapozási mérkőzését a Nafta, ahol a nagy hőségben a moszkvai elsőligás CSZKA ellen lépett pályára.
A vendéglátók fölénye már a mérkőzés korai időszakában megmutatkozott, hiszen a félidő derekára négygólos előnyt szerzett a CSZKA. Annak ellenére, hogy a Nafta leginkább a saját kapuja védelmére összpontosított, Hamaledinovnak a találkozó negyedik percében máris sikerült áttörnie a védelmet és megszerezni a vezetést. Az elbizonytalanodott Nafta gyenge tíz perc múlva Opanare lövése után már másodszor szedhette ki a hálóból a labdát. Az első félidő derekán megszületett a harmadik gól, a moszkvaiak gyors ellentámadásánál a lendvai Iličtől pattant a labda Valentić kapus háta mögé, majd egy szöglet után Adibekov ugrott a legmagasabbra és fejelt a tétovázó Valentić hálójába. Az első félidőben a Nafta is alakított ki néhány ígéretes helyzetet, de a próbálkozások eredménytelenül fejeződtek be.
A folytatásban a cserék hoztak némi frissességet a lendvaiak játékába, s ekkor az ellenfél kapuja már többször forgott veszélyben. Marciuš jobb oldali áttörése után a labda a vendégkapus kezében kötött ki, Maleševič 25 méterről indított szabadrúgása pedig a kapu felett szállt el. A szépítő gólt a Naftának a 87. percben Maleševič szerezte, szabadrúgása váratlanul érte a rosszul helyezkedő orosz kapust.
Fridl edző Valentić, Vöröš, Malešević, Ilič, Marciuš, Roginić, Monjac, Levstik, Novinič, Cekovski, Vinko felállással kezdte a mérkőzést.
Az ausztriai kiruccanás előtti csütörtökön a csapaton belül mérkőztek meg egymással a játékosok, a találkozó a gólnélküli félidő után 1:1-es eredménnyel zárult. A meccsen szép jelenetek voltak és mindkét oldalon adódtak ígéretes lehetőségek is. Először Pozsgai Lucian járt sikerrel az A csapatnál, aki a kapu elé mélyen beadott labdát értékesítette, majd ezt követően a B csapat szögletből Kiralj kipattanó lövését a Nafta próbajátékosa, a horvátországi Luštek Leon váltotta gólra.
F.h.m.
 
Tkalec sárvári győzelme
A lendvai horgászok a hétvégén újabb győzelemnek örülhettek a szomszédságban. A sárvári tónál megrendezett sporthorgászati versenyen Tkalec Danielnek 25,16 kilogrammos fogással sikerült elnyernie az első helyet. A kétszer négyórás nemzetközi versenyen Jezernik Goran 13,60 kilós teljesítménnyel a nyolcadik helyet szerezte meg. A negyven versenybe szálló horgász között Lendváról jelen volt még Žižek Tibor, Pintar Boris és Magdič Jože.
F.h.m.
 
Hídvég megkezdte az alapozást
Utroša Dario vezényletével szombaton megkezdte az alapozást a 2017/18-as szezonra a Lendva Körzeti Labdarúgó-szövetség elsőligás újonca, a Hídvég. A felkészülést 14 játékos kezdte meg, de az új edző húszfős keretre számít. A csapatból eddig egy játékos sem távozott, csatlakozott viszont Šakušić Husein a Naftától, valamint Meselič Marko és Sekereš Simon Dobronakról. Az edzések hetente háromszor zajlanak, és a klub öt barátságos mérkőzést vett tervbe, eddig a Graničar, a štrukoveci Hajduk, valamint Hodos és Palina csapata elleni összecsapások biztosak. Az ötödik ellenfél a felkészülés közben kerül egyeztetésre. Utroša edző munkáját a Nafta volt játékosa, Varga Gorazd segíti.
F.h.m.
 
A hajrában maradtak alul
A Krog Kispályás Labdarúgóklub 20 éves jubileuma alkalmából barátságos mérkőzésre került sor a Nafta és a Mura öregfiúk kispályás csapatai között. A Nafta öregfiúk egészen a mérkőzés véghajrájáig tartani tudták a 2:2-es döntetlent, azonban az utolsó három percben súlyos hibák következtében három gólt kaptak és 5:2-re alulmaradtak. Az első találatot a Naftának Novak Tomi szerezte, aki ívelt labdával győzte le a kapust, a másodiknál pedig a jobb oldalról visszaadott labdát Bedő Igor lőtte a hálóba.
A Nafta öregfiúcsapatában Starovasnik, Novak, Bedő, Drvarič, Herceg, Pal, Zver, Šooš és Oberstar lépett pályára.
f.h.m.
 
Sakktorna Radgonán
A radgonai sakk-klub a régió fiatal tehetségei számára sakktornát szervezett Petanjcin, melynek végén táblához ültek a felnőttek is. A tornán jól teljesített a lendvai Pukl Daniel, aki csupán a házigazda egyletből érkező Keglevič Andrejtől kapott ki.
F.h.m.
 
Horgászfoci Hotizán
A Hotizai Horgásznapok keretében a helybeli sportközpontban került megrendezésre Hotiza és Kapca horgászainak focimérkőzése. A félidőben még 3:2-re vezetett ugyan Kapca, de a folytatásban a nagy hőség is hozzájárult ahhoz, hogy a vendégek ereje elfogyott, amit kihasználtak a hotizaiak, s végül 6:3-ra győztek. A fordulatos mérkőzést számos helyzet gazdagította. A vendégeknek Horváth László 11-esből szerzett gólt, valamint Horvat Marcel és Kramar Alan járt sikerrel. A Kramar, Vutek J., Vutek B., Heržinjak, Hanč, Klemenčič, Meselič, Horváth, Horvat, Kramar és Zagorec felállású csapatot Leček Avgust vezette.
F.h.m.
 
Európai sportlövészeti kupa
A svájci Thunban rendezték meg a nagykaliberű puska európai kupasorozatának versenyét, melyen jól szerepeltek a szlovén sportlövők is. A 300 méteres 3x20 standard versenyszámot a házigazda Svájc nyerte 1.748 körrel, mögöttük a második helyen pedig a szlovén csapat zárt 1.704 körrel. Egyéniben a szlovének közül a 7. helyezéssel Debevc Rajmond teljesített a legjobban, régiónk sportlövője, Markoja Robert a 12. lett.
A puska 3x40 összetett versenyszámát a szlovén csapat a harmadik helyen zárta Ausztria és Svájc mögött. Az egyéni számot viszont Debevc versenygyőzelemmel koronázta, míg Markoja 10. lett.
FB
MCSi Design