kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Sportmix - hírek röviden

ijaszok
Horvat újabb győzelme
A Lendvai Íjászklub négy íjásza Gornji Gradon, a terepíjász versenyen szerepelt a hétvégén, ahol vadászreflexszel Horvat Kristijan a felnőtt versenyt győzelemmel zárta, mögötte a második helyen Flisar Tomaž klubtag végzett. Štuhec Bojan csigásíjjal nyolcadik lett a veteránoknál, míg Horvat Niko az utánpótlásból olimpiai íjjal a negyedik helyen végzett. A versenyen 70 íjász mérkőzött meg húsz klubból. hs
 
Megkezdték a felkészülést a körzeti focicsapatok
Gőzerővel készülnek a bajnokságra
Miközben a hétvégén elrajtolt az első szlovén és magyar bajnokság, vidékünk másod- és harmadosztályú csapatai is már javában készülnek az 2017/18-as őszi fociidényre, ugyanis az 1. és a 2. körzeti liga klubjai a napokban kezdték meg az alapozást az augusztus második felében induló bajnokságra. Hogy miként készülnek labdarúgócsapataink az 1. lendvai és a muraszombati körzeti liga bajnokságára, az alábbi összeállításból értesülhetnek, illetve a 2. körzeti liga klubjainak alapozásairól a következő számban olvashatnak bővebben.
 
hodos foci 1Hodos FC
A Muraszombati Körzeti Labdarúgó Szövetség 1. ligás csapata, a Hodos július 12-én kezdte meg az alapozást, és heti három alkalommal Boris Lainšček edző vezetésével készül az augusztus 21-én induló bajnokságra. A tavalyi bajnokcsapat összetétel zömében megmaradt, csupán Bene Daniel távozott a gárdából, aki Ausztriába igazolt. Emellett három új játékossal erősödött Hodos, éspedig Küronja Matej Križevciről, Primož Grlec Puconciról, valamint Pondelek Boštjan Šalovciról érkezett a klubhoz. Roman Darko elnök találkozásunkkor elmondta, hogy a felkészülést a hétvégi barátságos meccsekkel erősítik, melyekből hatot egyeztettek le. Az első találkozóra már szerdán sor került, amikor osztrák csapat ellen küzdött a csapat, a hétvégén a községi napok keretében Grad és a Mura Öregfiúk csapata érkezik Hodosra, a folytatásban pedig Hídvég, Tromejnik és Csesztreg ellen lép pályára a tavalyi muraszombati körzeti 1. liga bajnoka. hs
 
Hosszúfalu Olimpija FC
A csapat László Kristijan vezetésével vasárnap kezdte a felkészülést az 1. Lendva Körzeti Liga bajnokságára, mely augusztus 27-én indul. Az elmúlt idényben az utolsó előtti, hetedik helyen záró Olimpija első edzésén 15 játékos volt jelen, a csapat viszont megújulni kényszerült, hiszen néhányan a tavalyi gárdából abbahagyták az aktív focizást, páran pedig elhagyták a klubot. Így a Nafta Öregfiúk csapatához Bažika és Kulčar, az újonnan megalakult Petesházához viszont Lisjak igazolt át. Varga, Gazdag, Gönc és Karakatič visszavonultak.
A csapathoz eddig Kepe K. Hotizáról, Kepe D. a Naftából, Koša a Graničartól és Bači a Zvezdatól csatlakozott.
A hetente három alkalommal edző csapat a horvát Štrigova, a völgyifalui Zvezda, a szomszédos Nova csapata és Dobronak ellen játszik barátságos mérkőzéseket. F.h.m.
 
Dobronak FC
Vasárnap 17 játékossal megkezdte a 2017/18-es idényre való felkészülését Dobronak csapata is. A csapatban gyökeres változásokra készülnek, az edzőcsere már megtörtént: a magyarországi Hermán Istvánt Car Matija váltotta a kispadon. Emellett a játékoskeret is az elkövetkező hetekben rajzolódik ki. Zajlanak az egyeztetések az új erősítésekkel, és esedékes távozások is szóba kerültek.
Sekereš Ervin elnök, a klub és a szakmai stáb is a tabella első felébe jutást tűzte ki célul ebben az idényben, amit 20 fős játékoskerettel és látványos játékkal kíván megvalósítani. Az őszi felkészülési időszakban a vezetőség öt barátságos meccset tervez, melyek között szerepel Puconci, Bajánsenye és a hosszúfalui Olimpija elleni mérkőzés, a további menetrendet pedig a napokban véglegesítik. FB
 
Csente FC
Az első liga újonca, Csente 12 játékossal indította a felkészülési időszakot, melyet Preradović Stanko edző vezet. Az edző az őszi idényben legalább 16 játékosra számít, a jövőben elfoglaltság és sérülés miatt nem számíthat Kocet Robertra és Plevel Gregorra, az aktív focizástól pedig Lazar Evgen és Hebar Robert vonult vissza. Erősítésként Fordan Mihael és Hozjan Žan érkezett Dobronakról, a Panonijától viszont átigazolt Zajtl Tim.
A csapat a felkészülési mérkőzéseket Graničarral, Jurovski Dollal, Dobronakkal és magyarországi csapatokkal játssza. F.h.m.
 
Nafta Öregfiúk
A Nafta veteráncsapata Pečelin Andrej elnök nyilatkozata szerint az elmúlt versenyszezont a hétvégi barátságos mérkőzésekkel toldotta meg egészen július elejéig, ezért a csapat jelenleg pihen, és a hónap végén kezdi az alapozást az őszi idényre. Az első meccset augusztus 6-án Lipa ellen játssza. A klubot egyelőre nem hagyta el senki, csatlakozott viszont a hosszúfalui Olimpijából Bažika Silvester és Kulčar Bojan. Emellett a csapatban megüresedett az edzői hely, hiszen az ezt a pozíciót betöltő Car Matija Dobronakon folytatja pályafutását. hs
 
Hídvég FC
Az első ligába újonnan felkerülő Hídvég csapata már egy héttel korábban megkezdte az alapozást, és teljes gőzerővel készül az őszi idényre. hs
 
Nafta alapozási mérkőzéseinafta zte 7
Varasd – Nafta 1903 4:0 (2:0)
Szombaton a Nafta a harmadik felkészülési mérkőzését a horvát 2. liga újoncával, Varasddal játszotta, mely ellen súlyos vereséget szenvedett el. A Nafta ugyan jól indította a találkozót, védelemre összpontosított és gyors ellentámadásokkal igyekezett meglepni ellenfelét, de a Varasd kihasználta a gyenge pontjait és figyelmetlenségét, s győzelemmel ellensúlyozta a tavaszi felkészülési időszakban elszenvedett lendvai vereséget.
Az első találatot a 23. percben Šačer Mario szerezte, aki a laposan beadott labdát értékesítette Valentić kapussal szemben. A Naftának adódtak helyzetei, de a támadósorok nem tudták gólra váltani a lehetőségeket. A legnagyobb esélyt Monjac hagyta ki, amikor egyedül találta magát a hazai hálóőrrel szemben. A félidő eredményét Droždek Domagoj állította be, miután a pálya közepéről ívelt labdája a lendvaiak hálójában kötött ki. A félidőben könnyebben megsérült a Nafta erősítése, Živko Žiga.
A folytatásban az edzők bevetették a cseréket, de a Nafta játéka továbbra javult. 15 perc elteltével a kijelzőtábla már háromgólos előnyt mutatott Varasd javára. A leleményes hazaiak támadásában Glavica Dejan ügyesen cselezte ki a vendégkapust, és az üres hálóba továbbította a labdát. A mérkőzésen nem maradtak el a lendvaiak próbálkozásai sem, de többek közt Marciuš és Poredoš is pontatlanul célozott. A negyedik gólt a 71. percben Erič Nenad szerezte Varasdnak, miután a kipattanó labdát váltotta gólra. F.h.m.
 
Nafta 1903 – ZTE 1:1 (1:1)
Múlt szerdán nagy hőségben a Nafta a zalaegerszegi ZTE-t látta vendégül a lendvai stadionban. A szép számban összegyűlt közönség, mely között jelen volt a két klub vezetője is, érdekes összecsapást, számos esélyes helyzetet láthatott.
Rögvest a mérkőzés elején a vendéglátóknak adódott szép lehetősége a találatra, de Marciuš továbbított labdáját Vinko nem érte el. Hamarosan a ZTE is veszélyeztetett: Babati a kapu mellé lőtt mintegy 12 méterről. A félidő derekán Horváth Leonárd megszerezte a vezetést a ZTE-nek, a kipattanó labdát továbbította Raduha kapus háta mögé. Ezt követően még az első félidőben egyenlített a Nafta, a kapu elé mélyen beadott labdánál Monjac helyezkedett legjobban, és győzte le Szemerédi hálóőrt. A folytatásban mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a pihenőig a hálók érintetlenek maradtak.
A térfélcserét követően Spisljak Zoran vezetőedző a teljes ZTE felállást lecserélte, és Fridl is élta cserék lehetőségével. Annak ellenére, hogy mindkét oldalon ígéretes helyzeteket alakítottak ki a játékosok - a legesélyesebbet a fiatal Pozsgai a mérkőzés véghajrájában szalasztotta el -, több gól a mérkőzésen nem született. F.h.m.
 
utanpotlasAz utánpótlásnál felállt az új stáb
A Nafta 1903 honlapján közzétett hír szerint az utánpótlás nevelésnél felállt az új szakmai stáb, melynek szakmai vezetője a zalaegerszegi ZTE-ből érkező Szabó II Zsolt lett. Szabó II Zsolt egykori focista, korábban a Szombathelyi Illés Akadémiában dolgozott, legutóbb pedig tagja volt a labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE szakmai stábjának.
Az utánpótlás csapatokat hazai edzők vezetik: az U9-t és U11-t Gerenčer Borut, akinek Novinić Mitja és Vedran Vinko segédkezik, az U19-cel Šooš Vladimir, az U13-mal és az iskola előtti óvodásokkal Petkovič Borut foglalkozik, az U17-et Hermán István, valamint az U7-et és az U15-öt Bažika Silvester vezényli. hs
Foto: utanpotlas
Az utánpótlás-nevelés szakmai stábját (balról) Petkovič Borut, Szabó II Zsolt, Novinić Mitja, Vedran Vinko, (állnak balról) Hermán István és Šooš Vladimir, valamint a képről hiányzó Gerenčer Borut és Bažika Silvester alkotják.
 
Kodela sakkgyőzelme
Kodela Matjaž, a lendvai Rokada Sakkegyesület tagja a Ljubljanában rendezett gyorslépéses sakktornán kiválóan szerepelt, és az erős mezőnyben 35 sakkozó elől 8,5 ponttal megszerezte az első helyet. F.h.m.
Misja megvédte bajnoki címét
Taekwondóban megszerezte második bajnoki címét a lendvai Misja Beno a hétvégén megrendezett országos taekwondo bajnokságon Ajdovščinan. Ráadásul úgy, hogy idén a versenyző kategóriát is váltott.
A címhez vezető út a sikeres csoportmérkőzéseken át vezetett, melyben Misja Žagart, Đorđevićet, Klunt és Milovičot győzte le, a negyeddöntőben pedig 15:10-re Rihtert múlta felül. Az elődöntőben 16:12-re Đorđevićet verte, a döntőben pedig Koballal csapott össze. Az első két menet után Misja 6:3-ra vezetett, amikor Kobal szabálytalankodott, és ütését kizárással büntették, így Misja megsérülve ugyan, de újból bajnoki címet szerzett, egyben a 2016/17-es idényben az ország legjobb taekwondósává hirdették.
 
Sikeres sporthorgászat
A Rédics melletti lendvadedesi horgásztavon, szombaton nemzetközi sporthorgászatot szerveztek, melyen 35 horgász szállt versenybe, köztük néhányan Lendva környékéről is. A négyórás verseny alatt Patai Ladislav horgára akadt a legnagyobb fogás, s 8,70 kilogrammos teljesítménnyel megszerezte az első helyet. Horgásztársa, Černela Aleksander 6,25 kilós eredménye a negyedik helyre volt elegendő, míg Kocet Štefan hetedik lett. f.h.m.
 
 
MCSi Design