kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Sportmix - hírek rövidek

sport 2
Petesháza újoncként kezdi az idényt
A 2. Lendvai körzeti labdarúgó liga 2017/18-as idényében hét csapat küzdelmét láthatja a közönség. Öt vidékünk klubjai között - néhány kihagyott év után - újra jelen van Petesháza csapata is. Emellett a ligában szerepel még a Turniščei Öregfiúk és a Renkovci csapata is. A vidékünk csapatainál érdeklődtünk az augusztus 27-én induló bajnokság őszi idényének alapozásáról.
 
Kapca FC
Vasárnap Hozjan Jože vezetésével 16 játékos kezdte meg az alapozást a bajnokságra. Az edző elmondása szerint az edzéseken a hangsúly a csapatjáték összehangolásán lesz, annak érdekében, hogy vonzó játékkal minél nagyobb közönséget csalogassanak a mérkőzésekre. Jelenleg a csapatot nem hagyta el játékos, erősítésként viszont Gjerkeš Borisra számítanak, aki Hotizáról érkezik a klubba. Az élvonalt megcélzó csapat az alapozásban Nedelicával, Gančanival, Jurovski dollal és a horvát Koncovščakkal játszik barátságos mérkőzést. F.h.m.
 
Völgyifalu Zvezda FC
Gerebic Gordán edző vezetésével a Zvezdanál is megkezdődött az alapozás. Gal Ludvik elnök nyilatkozatában elmondta: a csapat az idei évben a bajnokság dobogós helyét tűzte ki célul. Az idény előtt néhány játékos elhagyta a csapatot, köztük Bači Michel az Olimpija, Tot Enrico, Kozic Tadej és Adorjan Patrik pedig Petesháza színeiben rúgja a labdát. Emellett Kapun Damjan, Tot Simon és Varga Benjamin Csentéből, Perčič Kristijan Graničarból, Zadravec Sandro pedig Čardából erősíték a völgyifalui gárdát; néhány játékossal még folynak további egyeztetések. A klubban mintegy húszfős keretre számítanak. A barátságos mérkőzéseket a csapat Olimpija, Selo és Hotiza ificsapata ellen játssza, valamint részt vesz a Graničar által szervezett focitornán is. hs
 
Petesháza 2017 FC
Kedden az újonnan megalapított petesházi csapat is megkezdte az alapozást Leček Avgust edző vezetésével. Ribarič Tibor elnök nyilatkozatában elmondta: a csapatot főleg helyi fiatalok alkotják, de érkeztek játékosok a környékbeli klubokból is. Mintegy 30 regisztrált játékossal indítják az idényt. Az elnök a célkitűzésekről óvatosan fogalmazott, hangsúlyozta: idén nem a helyezésre összpontosítanak, hanem elsődleges cél a csapat jó felkészítése a bajnokságra, és sérülések nélküli, becsületes játékkal minél több pontot gyűjteni. Amint még elhangzott, a játékosok toborozásán túl sikerült a rossz állapotban lévő pályát is helyreállítni. Az eddig egyeztetett mérkőzések a Hotiza ificsapata és Bistrica ellen zajlanak majd. hs
 
Nafta alapozási mérkőzései
Odranci – Nafta 1903 1:3 (0:0)
A lendvai csapat a felkészülési időszakának végéhez közeledve vasárnap a kiszámíthatatlan Odranci csapatánál vendégszerepelt. A mérkőzés első részében a Nafta edzője játéklehetőséget adott az eddig kevesebbet játszó játékosoknak, akik Raduha kapussal sikeresen hárították az Odranci támadásait. Ugyan találatot nem szereztek, Pozsgai ígéretes lövését a kapufa mentette.
A térfélcserét követően a gólcsendet a hazaiak törték meg, Valentić kapus súlyos hibáját Balažič váltotta gólra. A Nafta a folytatásban Horvat T. öngóljával egyenlített ki a 76. percben, majd a vezetést Roginić szerezte meg. Az utolsó sípszó előtt Marciuš, aki szépen kicselezte az Odranci védelmét, beállította a Nafta 3:1-es győzelmét. F.h.m.
 
Nafta 1903 – Nagykanizsa 5:0 (2:0)
A Nafta július 19-én mintegy kétszáz néző előtt a Nagykanizsa ellen lépett pályára Lendván.
A mérkőzés 7. percében esett az első gól, melyet a Nafta új erősítése, Osmanaj Liridron szerzett, majd Roginić váltotta gólra egyéni sikeres áttörését. A vendégek szögletből Gerencsér által faraghattak volna az előnyből, de a lövést Vöröš mentette a gólvonalról. A félidő előtt Roginić a kapussal szembe célzott pontatlanul.
A térfélcserét követően is a hazaiak voltak játékfölényben, a vendégek inkább a védelemre összpontosítottak. Szinte öt percen belül a Nafta háromszor zörgette meg a vendégek hálóját, a 74. percben a fiatal Pozsgai értékesítette a jobb oldalról beadott labdát, majd két perc elteltével Malešević beadását Poredoš Kevin fejjel továbbította a hálóba, és szerezte meg a mérkőzés legszebb gólját. Poredoš volt a hazaiak ötödik gólszerzője is, kinek erős lövése a kapu jobboldali sarkában kötött ki. Ezt követően a helyzetek ellenére a mérkőzés végéig több gól nem született. F.h.m.
 
ZTE ellen maradt alul Hotiza
A harmadosztályú Hotiza csapata múlt szerdán első alapozási mérkőzését otthonában a zalaegerszegi ZTE ellen játszotta, és szoros küzdelemben 1:0-ra maradt alul. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, mindkét együttes előtt adódtak helyzetek, a vendéglátóknál Skoliber és Horvat szalasztott el lehetőséget. A 0:0-s félidő után a Hotiza irama visszaesett, amit a ZTE a javára váltott, és a 64. percben Bedi Bence szabadrúgásgóljával a találkozót győzelemmel zárta. Még az első játékrészben sérülés miatt Gerenčer Borut kényszerült elhagyni a pályát.
Hétvégén folytatta az alapozási mérkőzéssorozatot a Hotiza, és idegenben Szent Márton csapatától szenvedett 3:2-es vereséget.
Hotiza csapatát újonnan Horvat Žan (Nafta 1903), Recek Sašo (Turnišče), Prekopec Ivan (Horvátország) erősítik, valamint Kocuvan Žan a Veržej csapatából próbajátékosként szerepel a klubnál. F.h.m.
 
Zver gólt szerzett az MTK ellen
Zver Mateja országunk legjobb női focistájaként az osztrák SKN St. Pölten bajnok és kupabajnok csapatával Budapesten barátságos mérkőzést játszott a MTK ellen, és góljával hozzájárult csapata 2:0-ás győzelméhez. FB
 
Alapozási mérkőzések
Csente – Pakod KSE 7:1 (2:0)
A vendéglátóknak már az első félidő második felében sikerült megtörni a zala megyei Pakod csapatának védelmét, és a pihenőig kétgólos előnyt szerezni. Ezt követően a folytatásban egyre gyakrabban veszélyeztetett sikeresen a Csente, miközben az ellenfél erejéből kifogyva elvétve jutott el a hazai kapuig. A Csentének két-két gólt szerzett Kerek Peter, Hozjan Žan, Varga Peter, Ftičar Rihard és Hardi Denis. F.h.m.
 
Hídvég – Graničar 9:1 (3:0)
Az első felkészülési meccsét játszotta a két csapat, melyet fölényesen a hazaiak nyertek. A benicei vendégcsapat, melynek felállása hiányos volt, az első félidőben még némileg tudott ellenállni, a folytatásban viszont teljesen visszaesett, és csupán a szépítő gólra futotta erejéből. Hídvégnek Horvat 4, Bela 2, Vincek, Sekereš és Lutar egy gólt lőttek, a vendégek találatát Bokan szerezte. F.h.m.
 
Hármas lendvai győzelem
A Zalabaksai Horgászegyesület a helybeli Baksa tavon 24 órás sporthorgászati versenyt szervezett, melyen 44 horgász vett részt. A Lendva-vidéki horgászok taroltak a mezőnyben, és hármas győzelmet szereztek. Tkalec Daniel 128 kilogrammos fogással újabb versenygyőzelmet szerzett, horgásztársa, Lebar Tomaž 63 kilós teljesítménnyel a második, Litrop Jože 60 kilogrammal harmadik lett. F.h.m.
 
In memoriam
Matjašič Alojz - Slavko
1956 – 2017
A lendvai tekekedvelőket váratlanul érte a hír, hogy Matjašič Alojz, barátai körében csak Slavko szíve 61 éves korában, rövid betegség után megszűnt dobogni. Slavko 30 éven keresztül volt tagja a lendvai Nafta Tekeklubnak, melyben versenyzőként számos bajnokságon és ligában szerepelt, győzelmeket halmozva és kudarcokat tapasztalva. Különösen a nemzetközi versenyeket kedvelte. Fontos szerepet töltött be az egykori tekepálya építésében is.
Emléke örökké élni fog szívünkben. F.h.m.
 
ijaszat 3Horvat Niko országos 2. lett
Szombaton Stražišče pri Kranju településen rendezték meg a 900 körös versenyszámú országos íjászbajnokságot, melyen Horvat Niko, a lendvai klub versenyzője a fiú-kategóriában remek eredményt ért el, és 833 körrel a második helyet szerezte meg olimpiai íjjal. A bajnokságon 71 versenyző indult 18 klubból. Hs
 
 
 
 
 
 
 
Gazdag sportprogram lesz Palinán
A Muravidéki Nyári Fesztiválon idén is gazdag kulturális és sportprogrammal készülnek Palinán. A sportkedvelők jövő héten a következő sporteseményekbe kapcsolódhatnak be:
Vasárnap, július 30.
12.30 - kerékpárverseny
14.30 - mini Planica – gyermek síugrás
Hétfő, július 31.
16.00 - petanque
17.00 - a községek és a sajtó közötti focimeccs
Kedd, augusztus 1.
16.00 - kisfocitorna
Csütörtök, augusztus 8.
16.00 - íjászat
18.00 - szabadtéri torna
Pénteken, augusztus 4.
15.00 - strandröplabda
Vasárnap, augusztus 6.
14.00 - parasztolimpia
MCSi Design