kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Lendván edzőtáborozik a debreceni női kézilabdacsapat

debrecen 1A debreceni női kézilabdacsapat Tone Tiselj, az egyik legismertebb szlovén edző vezetésével szombaton tíznapos edzőtáborba érkezett Lendvára.
Annak ellenére, hogy a csapat nem teljes felállásban érkezett - a felnőtt és ifjúsági női kézilabda-válogatott kötelezettsége végett hat játékos nem vehet részt a felkészülésen -, mégis úgy döntött a vezetőség, hogy megvalósítja a lendvai nyári edzőtábort - nyilatkozta lapunknak a középiskola tornatermében a hétfő délelőtti edzés után Tone Tiselj vezetőedző. Mint megtudtuk, a lendvai edzőtábor az edző egyik ismerősének javaslatára jött létre, de a döntéshez hozzájárult az a tény is, hogy magyar környezetben a játékosok egy kicsit otthonosabban érzik magukat. A helyszín közelsége a napokban Celjében zajló ifjúsági kézilabda-Európa-bajnokság egyik magyar mérkőzésének megtekintését is lehetővé teszi.
A celjei származású Tiselj, aki már a harmadik idényben vezeti a debreceni csapatot, továbbá elmondta, hogy a lendvai edzőtáborban elsősorban a lányok összekovácsolódása, a társalgás, az ismerkedés a cél, mivel idén valamelyest megváltozott a játékoskeret. Emellett a fizikai felkészülésen és a technikai taktikán dolgoznak, gyakorolják a védelem felállítását, a támadást és az ellentámadást is. A felkészüléshez szükséges feltételeket megfelelőnek vélte, mivel az együttes számára a legfontosabb, hogy az edzőterem rendelkezésére álljon a csapatnak, hiányolta viszont a korszerűbben felszerelt, minőségi fitnessz-termet.
Az NB I-es debreceni kézilabdacsapat, melynek költségvetése egyelőre nem vetekedhet a többi élvonalbeli csapatéval, a pénzügyi keretein belül próbál működni, és az idei évben ennek megfelelő minőségű csapatot állított fel. Ebből kifolyólag a bajnokságban a csapat a nyolcadik, kilencedik helyet célozta meg: „Egy stabil csapatot alkot Debrecen, mely a lehetőségeihez mérten a maximumot teljesíti, és fokozatosan növeli a csapat minőségi szintjét”-tette hozzá Tiselj.
horvat silvija
MCSi Design