kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Sportmix - hírek röviden

naf3117A Nafta felkészülési meccsei
Rákóczi FC – Nafta 1903 1:0 (0:0)
A Nafta a kaposvári Rákóczi FC ellen lépett pályára július 26-án. Az összecsapás nehéz körülmények között zajlott, hiszen a nagy esőzés mellett jégeső is megzavarta a mérkőzést. Ebből, valamint a házigazdák durva játékából kifolyólag a bíró a 61. percben, megszakította a mérkőzést.
Az összecsapás első felében egyik csapatnak sem sikerült gólt szerezni. A 24. percben Roginićnak volt meg a lehetősége a vezetés megszerzésére, azonban pontatlanul célzott, a labdát a kapu fölé rúgta. A 32. percben 5–6 méterről Zeljko próbálkozott, azonban ő is sikertelen maradt. A vezetést a második félidő elején az ellenfél szerezte meg, amikor Rajczi Péter törte meg a gólcsendet.
F.h.m.
A visszavágó elmaradt
A július 29-ére tervezett Nafta 1903 – Rákóczi FC visszavágó elmaradt: a Nafta vezetősége úgy döntött, hogy az esetleg ismét várható durva játék, amiért Kaposváron megszakították a mérkőzést, és az emiatt lehetséges sérülések miatt nem játsszák le a meccset.
Jennersdorf – Nafta 1903 0:1 (0:0)
A Nafta 1903, amely az idei őszi idénytől a 2. Szlovén Labdarúgóligában játszik, az utolsó felkészülési összecsapáson az osztrák Jennersdorf UFC-vel mérkőzött meg. A lendvai csapat a második félidőben került fölénybe, amikor az ötvenedik percben Monjac kicselezte a vendéglátó csapat két játékosát, majd sikeresen megzörgette a Jennersdorf hálóját. A gólok száma jóval nagyobb is lehetett volna, azonban mindkét csapat több lehetőséget is elpuskázott.
F.h.m.
 
Két új játékos a Naftánál
A Nafta 1903 LK megerősítette azt az információt, miszerint két új játékossal gyarapodik a csapat. Az új szezonban a horvátországi Leuštek Leon és a magyarországi Grabant Bence erősíti a Nafta színeit. A 24 éves, első- és másodikligás tapasztalattal is rendelkező Leuštek Horvátországban, Lengyelországban és Szlovéniában is játszott már. A 21 éves Grabant Szombathelyről érkezett, ahol 13 éves korától az ifjúsági csapatban játszott, később pedig a felnőtt keretbe került, majd a soproni focicsapatot is erősítette.
 
Hídvég – Hajduk Štrukovec 3:5 (0:2)
A hétvégén zajló összecsapáson a Horvátországból érkezett vendégcsapat győzött, a mérkőzés a hazaiak 3:5-ös vereségével fejeződött be. Az eredmény már az első félidőben eldőlt, amikor a Hajduk Štrukovec két gólos vezetést szerzett. Ennek ellenére a Hídvégi LK sem adta könnyen a győzelmet, Lutar 2, Vincek pedig 1 gólt lőtt.
F.h.m.
 
Graničar – Csente 3:6 (3:4)
A Graničar és a Csente barátságos mérkőzése a vendégcsapat fölényes győzelmével zárult. A kisszámú közönség kilenc gólt látott, ebből hetet már az első félidőben. A vendégcsapat soraiban jó játékot mutatott Ftičar Rihard, aki négy gólt lőtt, valamint Herceg Filip, aki két találatot szerzett csapatának.
F.h.m.
 
Kapca – Donji Koncovčak 6:1 (5:0)
A vendéglátó csapat már az első félidőben megtörte a horvátországi Donji Koncovčak csapatának védelmét, hiszen ötgólos előnyre tett szert. A nézők láthatták Žalik Teodor 25 méterről lőtt góljait, valamint Vida Simon parádés szabadrúgását is. A Kapca gólszerzői: Žalik Teodor, Pleh Marko, Vida Simon, Balažic Beno, Antolin David, Kramar Alan.
F.h.m.
 
Zvezda – Selo 1:3 (1:3)
A hétvégén a völgyifalui Zvezda ellenfele a Muraszombati Községközi Labdarúgó-szövetség tagja volt. Az összecsapásról kétgólos előnnyel tért haza a vendégcsapat. A Zvezdánál tizenegyesből Požgai Mihael volt eredményes.
F.h.m.
 
Dobronak – Dokležovje 3:2
A Dobronaki csapat az első felkészülési meccsét a Dokležovjei LK ellen játszotta. A vendégek az első félidőt egygólos előnnyel (1:2) zárták, mégsem ellenére sikerült megnyerniük a mérkőzést. A összecsapást végül hazai pályán 3:2-es eredménnyel nyerte meg dobronaki csapat. Dobronak góllövői: Horváth József, Zemljič Tomaž, Cerovec Kevin. Dokležovje találatát Jerič Rok szerezte.
FB
 
Ivanec 52. lett
Portorožban egyhetes nemzetközi sakktornát szerveztek, amelyen 17 országból 113 sakkozó vett részt. A XI. Portorož Open nyertese a montenegrói Djukič Nikola lett 7,5 ponttal, a muravidéki versenyzők közül a legjobb eredményt a radgonai Titan Matej érte el, aki 6 ponttal a 11. helyre került. A sakktorna résztvevője volt a lendvai Ivanec Dezider is, aki a Rokada Klub tagja. Ivanec a versenyek folyamán 4,5 pontot szerzett, amellyel a torna 52. helyére került.
F.h.m.
 
Szlovéniai horgászok sikere
A pincei Bar West volt a szervezője a már hagyományos nemzetközi horgászversenynek, amelynek a Pince közelében fekvő magyarországi Újfalusi-tó volt a helyszíne. A versenyen Szlovéniából és Magyarországról összesen 20 horgászcsapat vett részt. A négyórás versenyen a résztvevők a tagok – férfiak és nők – kategóriájában, valamint az ifjúsági kategóriában versenyeztek az A, B és C szektoron belül. A férfiaknál a tagok kategóriájában az első három helyre Szlovéniából érkezett csapatok kerültek: 1. Kót, 2. Völgyifalu, 3. Kapitalec. Az A szektor győztese a lovászi Tóth Zoltán lett, a B szektor első helyezettje a völgyifalui Černela Aleksander, míg a C szektor győzteseként a szintén Lovásziból érkezett Paragi Pál került ki. A nők között az első helyet a lendvai Tkalec Maja szerezte meg, az ifjúsági kategóriában az első helyezett Šoš Arpad lett. A versenyen a legnagyobb halat Tóth Zoltán fogta ki (4,480 kg).
F.h.m.
MCSi Design