kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Cél: szép játék, attraktív futball

sport edzes3217A Nafta 1903 labdarúgóklub múlt héten nyílt napot tartott, amelynek keretében a szurkolók találkozhattak a játékosokkal. Az eseményt kísérő sajtótájékoztatón a klub illetékesei ismertették az idénybeli célokat, ambíciókat, bemutatták a csapat új felállását, a szakmai stábot és az elmúlt hónapokban folytatott munkát.
Magdič Igor sajtószóvivő elmondta, hogy a klub céljai a felkészülési időszak kezdetétől változatlanok: továbbra is szép játékot szeretnének mutatni, tehát az attraktív futballt állítják előtérbe. „Nincsenek túlzott ambícióink a tabella helyezéseit illetően, hiszen elsősorban stabil másodikligások szeretnénk lenni. Igaz, hogy ez a liga – számunkra legalábbis – egyelőre egy nagy rejtély, de az első néhány mérkőzést követően már betekintést kapunk abba, hogy milyen erős a többi csapat és mi hol helyezkedünk el. Ezek után szükség esetén módosíthatjuk a stratégiánkat” – mondta Magdič. A klub céljai között szerepel az utánpótlás erősítése is, ezért a labdarúgó-akadémia főszerepet kap.
A csapatot a szezon folyamán 22 játékos alkotja, közülük három ifjúsági játékos kettős szerepben játszik, hiszen az ifjúsági és a felnőtt csapatba is nevezik őket. Az őszi idényben hat új igazolás is felveszi kék-fehér mezt, név szerint Grabant Bence (magyarországi Dorok LK), Leuštek Leon (horvátországi Straža LK), Osmanaj Iridon (kuvaiti Al-Shamal LK), Oštrek Stjepan (horvátországi Međimurje LK), Raduha Florjan (Odranci LK) és Živko Žiga (a Maribor B csapata). A csapattól távoztak: Dodlek Antonio, Horvat Žan, Stošič Nemanja. Fridl Franc edző mellett Premuš Mihael segédedző és Kuzma Stanislav kapusedző alkotja a szakmai stábot.
Fridl elmondása szerint az alapozás során felmerülő kisebb gondoktól eltekintve (elmaradt meccsek, sérülések) mindent megtettek annak érdekében, hogy megfelelően felkészüljenek az új szezonra. „Minden összecsapáson magas szintű játékot kell mutatnunk. A csapat felkészült, célratörő. Nagyító alá fogjuk venni az ellenfelek játékát, ennek megfelelően fogunk felkészülni az összecsapásokra. Úgy gondolom, hogy optimizmussal kezdhetjük az idényt” – fejezte be Fridl.
A focirajongók a Nafta hazai mérkőzéseire belépőjegyeket, bérleteket vásárolhatnak. A felnőtt belépő ára 6 euró, az ifjúsági jegy (17 éves korig) 3 euró, a bérletek pedig 70 eurós áron vásárolhatók meg minden nap a klubnál.
MCSi Design