kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Bírálható játékvezetői döntések: Nafta 1903 – Ilirija 2:2 (1:1)

sport nafta4017A bajnokság 9. fordulójának nyitómérkőzését a Nafta pénteken este reflektorfényben játszotta az igencsak keményen játszó fővárosi Ilirija ellen. Ráadásul Tkalčič játékvezető nem tudta megfelelően vezetni a mérkőzést, vitatható döntések ezen a meccsen is bőven akadtak.
 
Az ellenfél a védekezésre összpontosított és gyors ellentámadásokon keresztül veszélyeztetett. Az első találatra a 40. percig kellett várni, amikor a játékvezető Šeruga szabálytalankodása miatt a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Nukić váltotta gólra, vezetést szerezve az Ilirijának. Szinte a következő támadásban lerohanta azonban a kaput a lendvai gárda, és Monjac, miután kicselezte a védelmet, legyőzte Barukčič hálóőrt, és még a pihenő előtt egyenlített.
A térfélcserét követően a vendégek játéka változatlan maradt, míg a hazaiak továbbra is támadószellemben játszottak. A vendégek két távoli próbálkozása nem járt sikerrel, majd Valentić kapus súlyos hibát követett el, amikor rosszul sikerült kifutása nyomán Zadnikar megelőzte és Tiganjhoz juttatta a labdát. A támadó szinte üres kapuba lőhetett és újból a fővárosi alakulat vezetett. Néhány perc elteltével viszont a játékvezető ismét büntetőt ítélt, ezúttal Roginićot a vendégek buktatták a 16-oson belül. Novinić higgadtan lőtt a hálóba, így másodjára is kiegyenlített a Nafta.
A folytatásban a hazaiak vezetést is szerezhettek volna: Roginić kapura törése után lövése a kapufáról pattant Grabanthoz, akinek próbálkozását viszont szögletre hárították a vendégek. Majd újabb játékvezetői hiba következett, a 16-oson belüli dulakodás után büntetőtől fosztotta meg a hazaiakat, s végül a második félidő hosszabbításában a hazaiak harciassága akadályozott meg egy ígéretes vendéghelyzetet.
Küzdelmes mérkőzést láthatott a közönség a gyenge játékvezetői ítélkezés mellett, mely nem csak a játékosok idegeit élezte ki, de a közönség is többször hangot adott elégedetlenségének.
 
A mérkőzés helyszíne: Sportpark, Lendva
A nézők száma: 300
Játékvezetők: Tkalčič Bojan, Gabrovec David, Bezjak Janez
Szövetségi ellenőr: Germič Dejan
Nafta 1903: Valentić, Šeruga, Monjac (Vöröš 83.), Malešević, Novinić, Zeljko (Leuštek 76.), Ošterk, Cekovski, Živko, Roginić, Grabant. Edző: ifj. Fridl Franc
Ilirija: Barukčič, Rems, Diallo, Vidic, Đoković, Nukić, Fortin (Urtelj 77.), Hrovat, Zadnikar (Božić 67.), Tiganj (Marinović 58.), Rujović. Edző: Božičevič Stanko
Gólszerzők: Nukić (40.), Monjac (41.), Tiganj (57.), Novinić (60.)
Sárga lap: Nukić, Cekovski, Grabant, Ošterk, Hrovat, Zadnikar, Roginič, Božič.
Piros lap:
 
Dekani – Mura 0:0
Vasárnap a bajnokság két veretlen csapata találkozott egymással. A meccsen érintetlenek maradtak a hálók, pontosztozkodással távozott a Mura. hs
MCSi Design