kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Nagyobb összefogás és együttműködés kell

sport szovets4017A szövetség tisztújító közgyűlésén az elmúlt évi beszámolók elfogadását követően a tagok új vezetőséget választottak négyéves időszakra, majd az aktuális terveket vitatták meg.
Pintarič Bruno elnök elmúlt évi programbeszámolójában elhangzott, hogy a szövetség az év elején sikeresen megvalósította az év sportolója rendezvényt, sor került a sportjátékok díjkiosztó rendezvényére, a szomszédos szövetségekkel fenntartott baráti kapcsolatok ápolása és a közös programokban való együttműködés is megvalósult. Megrendezték a három ország középiskoláinak sporttalálkozóját és a 2017-es sportjátékokat is.
Az elnök cáfolta azokat a vádakat, melyek szerint a községi sportstratégia elfogadását a szövetség hátráltatta volna. Az elnök szerint a stratégiát, melyet az akkor még működő Fiatalok Világa intézet állított össze, a megjegyzések alapján módosították és javaslatokkal kiegészítették, majd újra a községhez továbbították, ahonnan azóta sem értesültek a sorsáról.
A bizottságok beszámolóiból kiderült, a nemzetközi kapcsolatok terén tervezett programok megvalósultak, az elismerésekért felelős bizottság pedig a munkája során megállapította, hogy a tagok mintegy fele nem jelöl sportolót a kitüntetésre. Ezért kérték a jobb együttműködést a kluboktól. A pénzügyi jelentésben elhangzott, hogy a szövetség valamivel több mint 18 ezer euróval gazdálkodott 2016-ban, és a bevétel jelentős részét a községi támogatás jelentette. A kiadási oldalon a szövetség működtetésére 9.000 eurót költöttek. A klubok nagyobb rendezvényein Lendva promócióját összesen négyezer euróval támogatta a szövetség.
Miután a közgyűlés elfogadta a beszámolókat, új vezetőség választására került sor. A szövetség élére Matjašec Andrej került a lendvai Salakmotor Klubból, a kilenctagú igazgatói bizottságot az elnök mellett Kulčar Dean (Judo Klub), Kuzma Kristijan (Íjászklub), Sarjaš Sven (Röplabdaklub), Varga Dušan (KBV), Kozak Štefan (Hegymászók Egyesülete), Bukovec János (Nafta), Kopinja Jože (Coal), Horvat Meštrovič Franc (Labdarúgóedzők Egyesülete) alkotja. A Felügyelőbizottságba Šendliger Igor, Šalamun Marjan és Stanič Živko, míg a Fegyelmi Bizottságba Gerenčer Ladislav, Pintarič Bruno és Serec Zvezdana került.
Az idei, már javában zajló programot a tervek alapján valósítják meg és a pénzügyeket is a tavalyi költségvetéshez igazították. A jövőbeli tartalmas munkához pedig összefogás és a klubok hatékonyabb együttműködése szükségeltetik – hangzott el.
A különfélék alatt Bukovec János, a Nafta 1903 klub képviselője a fociakadémiával kapcsolatos tudnivalókat vázolta: az utánpótlás edzéseibe 133 gyerek kapcsolódik be, hét korosztályban hét edző végzi a munkát. Az infrastruktúrát illetően pedig elhangzott, hogy az eredetileg tervezett helyszíntől eltérően a lendvai szabadtéri úszómedence és Hármasmalom közötti területen tervezik a három focipálya és az öltözők megépítését. Mivel a terület községi tulajdonban van, a községi tanács döntésén múlik a terület megvásárlásának lehetősége. Amennyiben a tanács jóváhagyja az eladást, megkezdődik az építkezéshez szükséges dokumentációk elkészítése. Šalamun Marjan, a lendvai tekézők elnöke újra megemlítette a több mint tíz éve pálya nélkül működő egyesület áldatlan helyzetét, felvetve a község mostoha hozzáállását az ügyben. A klub továbbra is harcol a pálya megépítéséért, a Lendvai Agrárcég igazgatója részéről pedig lenne hajlandóság is társbefektetőként hozzájárulni a tekepálya megépítéséhez. Számos kérdés viszont még további tárgyalásokat igényel. A tekeklub rövidesen új néven működik majd: KG (Agrárcég) Lendva Tekeklub.
MCSi Design