kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Hajdinjak Martin kitüntetése

sport hajdin40171A muraszombati Pomurje Kézilabdaklub szervezésében múlt pénteken a muravidéki régió kézilabdás mozgalmának 60 éves évfordulóját ünnepelték. A kultúrotthonban megtartott ünnepségen a régió egykori és a mostani kézilabdázói gyűltek össze.
A sportág fejlődésének kezdetei régiónkban az 1957-es évbe nyúlnak vissza, amikor az első muravidéki bajnokságot bonyolították le, melynek kezdeményezője és hajtóereje Titan Evgen professzor volt. Az alapítást követő évtizedekben a mainál lényegesen nagyobb népszerűségnek örvendett a sportág Lendva környéken is, s mindennek a fő mozgatórugója a lendvai Hajdinjak Martin volt, aki sokat tett a sportág meghonosításáért. Ezért a gálaműsor keretében a kézilabdasportért végzett tevékenységért Lendva környéken életműdíj elismerést vehetett át.
sport hajdin40172A pénteki jubileumi ünnepségen Jevšek Aleksander, Muraszombat polgármestere, Cvijič Goran, a Szlovén Kézilabda-szövetség főtitkára és Gomboši Andrej, a Pomurje Kézilabdaklub elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd a kultúrműsor keretében négy életműdíjat és 18 elismerést osztottak ki a muravidéki kézilabdázásban végzett odaadó munkáért. A kezdetekről és az elmúlt 60 évben bejárt útról kerekasztal-beszélgetés formájában emlékeztek meg a jelenlévők, az évforduló alkalmából pedig egy kiadvány is napvilágot látott.
MCSi Design