kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Sportmix - hírek röviden

sport ij4017Újvidéki sikerek
A lendvai íjászok szombaton Szerbia nyílt országos 3D íjászversenyén szerepeltek Újvidéken, melyen 125 szlovén, magyar és szerb versenyző indult. Vadászreflex versenyszámban Horvat Kristijan győzelmet aratott 384 körrel, mögötte Cseh Gyula végzett. A hölgyeknél Horvat Sonja léphetett a dobogó legfelső fokára. Kuzma Kristijan csigás íjjal harmadik, míg Tonković Srđan hetedik lett.
hs
 
Féltucatnyi gól
Nagyarányú győzelmet aratott Pártosfalva csapata a Moravske Toplice-i kisfociliga 5. fordulójában: Szentlászlót 6:0-ra verték meg idegenben. Az összesítést Filovci vezeti 12 ponttal, 5. Pártosfalva 5, 8. Szentlászló 1 ponttal.
F.h.m.
 
Két szoros győzelem
Az ifjúsági női labdarúgó Eb 2018-as selejtezőjére készülve a magyar és a szlovén válogatott két alapozási mérkőzést játszott egymás ellen.
Úgy Zalaegerszegen, mint Bakovcin a szlovén lányok bizonyultak jobbnak, hiszen idegenben 1:0-ra, vendéglátóként pedig 2:1-re verték a magyar 19 éves válogatott csapatot.
FB
 
Revolverversenyen szerepeltek
A dobronaki Jezero sportlövői a hagyományos maribori lövészeti tornán vettek részt, melyen a „Revolvermester” címért küzdöttek meg. A 12. alkalommal megrendezett versenyen a Benkovič Tomaž, Babič Jože és Balaško Štefan felállás a 13. helyen végzett. Az egyéni megmérettetésben 14. helyezésével Balaško érte el a Jezero legjobb eredményét.
FB
 
Remek szereplés Keszthelyen
Szombaton Keszthelyen tartották meg az idei Somogy és Zala megyei úszóiskolák körversenyének első fordulóját, az eseményen 16 egyesület közel kétszáz fiatal úszója vett részt. A Lenti GYÚK színeiben ezúttal is kiválóan szerepelt a lendvai Horváth Eszter, aki fölényesen nyerte a 100 méteres hátúszást. Emellett még három ezüstérmet nyert 100 méteres gyors- és vegyesúszásban, valamint 50 méteres mellúszásban, míg 50 méteres pillangóúszásban harmadik helyen végzett. Jó formáját az is bizonyítja, hogy minden versenyszámban, amelyikben rajthoz állt, egyéni csúcsot döntött.
hs
 
Podgorelec a dobogó csúcsán
A Szarajevóban megszervezett kötöttfogású birkózótornán a muraszombati egyesület színeit képviselő Podgorelec Klemen Dobronakról a 76 kilogrammos súlycsoportban maga mögé utasította összes kihívóját és aranyéremmel tért haza. A nemzetközi tornán öt országból 115 birkózó versenyzett.
FB
 
Biztató kezdés
A hétvégén megkezdődtek a második sakkliga keleti csoportjának küzdelmei, melynek első három fordulójának tornáját Muraszombatban bonyolították el. A lendvai Rokada Sakkegyesület remekül indított, hiszen két győzelemmel és egy döntetlennel a negyedik helyen zárta a bajnokság első tornáját.
Az első fordulóban a Rokada 3:3-as eredményt ért el a ŽŠK Mariborral szemben. A meccsen Horváth és Nerat nyert, fél-fél pontot pedig Pukl és Kodela szerzett. A másodikban a csapat fölényesen, 4,5:1,5-re verte a Radenska Pomgrad 2. csapatát. Győzni tudott Ivanec, Vidič, Horváth és Kodela, míg Pukl fél ponttal járult hozzá a győzelemhez. A harmadik fordulóban is sikerült a győzelem a Rokadának, 4:2-re győztek Sevnica csapata ellen, az összecsapásban Pukl és Kodela megnyerte párbaját, a csapat többi tagja pedig – Horváth, Ivanec, Nerat és Vidič – fél-fél pontot gyűjtött.
A tízcsapatos mezőny első megmérettetése után a Branik Maribor vezet 18 ponttal, a lendvai Rokada negyedik 11,5 ponttal.
hs
 
Sorozatban a harmadik győzelem
A lendvai Nafta férfi tekecsapata a maribori tekeliga 3. fordulójában újabb győzelmet zsebelt be. Ezúttal a lendvai tekézők Pesnicán a Tehnotim csapatát múlták felül6:2-re (3147:3058 fa). Párbajt nyert Zadravec Uroš 554, Potočnik Bojan 542, Matko Milan 505, Horvat Jože 536 fával, míg Šimon Janez 517 és Kuk Zlatko 493 fával ezúttal kikapott.
FB
 
Érmekkel Óbecséről
A lendvai KBV cselgáncsozói Szerbiában a hagyományos Óbecsei Tornán léptek tatamira, melyen nyolc országból 42 klub képviseltette magát. A 328 versenyző között a 12 évesek korosztályában a fiúknál Rok Mujdrica (42 kg) ezüstérmet, Horvat Veronika (34 kg) a lányoknál bronzérmet szerzett. Zver Mihael (55 kg) a 18 éveseknél a hetedik helyen zárta az idei versenyt.
FB
 
Három forduló után a mezőny közepén
A hétvégén megkezdődött a 4. keleti sakkliga bajnoksága, melynek három fordulóját Zrečében rendezték meg. A Lendvai Sakkegyesület egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel rajtolt.
Az első fordulóban jól indítottak a lendvai sakkozók, hiszen Strbad Franjo, Gaber Jože és Baša Vili győzelmével 3:1-re nyerték meg a párbajt Slovenske Konjice 2. csapata ellen. A következő menetben az Ipol ellen 2:2-vel ért véget a játszma, csupán Vučko Jože tudott győzni, Baša és Gaber döntetlent játszott. A harmadik fordulóban a lendvaiak a Ptuj fiataljainak csapata ellen küzdöttek meg. Kemény ellenfélnek bizonyultak a ptuji tehetségek, akik 2,5:1,5-re verték a lendvai sakkozókat, Strbad győzelmével és Gaber döntetlen játékával gyűjtöttek másfél pontot.
A 23 csapatos mezőny három fordulója után Slovenske Konjice vezet 8,5 ponttal, a lendvai sakkozók a 11. helyen állnak 6,5 ponttal.
F.h.m.
 
21. Miško Kranjec gyalogtúra
A Lendvai Hegymászók Egyesülete október 7-én 9 órai kezdettel szervezi meg a 21. Miško Kranjec gyalogtúrát.
A gyalogtúra Nagypalináról, az író szülőházától indul a Lendva-patak mentén, majd Hosszúfalun keresztül vezet a Lendva-hegyig, az író egykori borospincéjéig. A mintegy 16 kilométeres túra, mely megfelel minden korhatár és túrázó számára, a Tus bevásárlóközpontnál ér véget.
A szervező a Lipa szálloda elől aznap reggel 7.30-kor, 8.00-kor és 8.30-kor szervezett járatokat indít Nagypalinára.
F.h.m.
 
Kosárlabdatorna Lendván
A lendvai Lindau Kosárlabdaklub idén is megrendezi a négy ország csapatait felvonultató kosárlabdatornát, melyen a lendvaiak mellett zalaegerszegi, muraközi és hochneukircheni kosarasok lépnek pályára.
A torna október 14-én 12.30-kor kezdődik a lendvai középiskola tornatermében.
A szervező minden érdeklődőt szeretettel vár!
MCSi Design