kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Egygólos győzelem a sereghajtó ellen: Rogaška Slatina – Nafta 1903 0:1

sport nafta4117A Nafta a 10. fordulójában újabb három ponttal gazdagodott, szombaton ugyanis nehéz talajon, felázott gyepen megérdemelten győzött Rogaška ellen. Fridl edző a szerdai mérkőzés után négy játékosát, Šerugát, Maleševičet, Cekovskit és Roginićet is pihentette. 
A sereghajtó csapat keményen indította a játékot, de a lendvai gárda ennek ellenére már a mérkőzés korai időszakában gólt szerzett Vinko révén, aki a 22. percben Grabant jobb oldali beadását követően a kapu előtt keletkezett kavarodásban a legjobban találta fel magát. Az első játékrész végéig mindkét oldalon adódtak helyzetek, de a hálók érintetlenek maradtak.
A folytatásban is a vendégek veszélyeztettek többet, gyors ellentámadásokkal próbálkoztak kapura törni. A helyzeteket azonban a támadók nem tudták értékesíteni, így a mérkőzés végéig megmaradt az első félidei eredmény.
A Nafta szombaton második vendégszereplésről tért haza veretlenül, amivel sikerült az idény első harmada után az ötödik helyre felkapaszkodnia a tabellán.
A Nafta pénteken a városi stadionban a második helyen álló ptuji Drava ellen lép pályára este nyolc órakor.
 
A mérkőzés helyszíne: Rogaškai Sportközpont
A nézők száma: 220
Játékvezetők: Kovačič Darjan, Vojska Matej, Zupančič Primož
Szövetségi ellenőr: Govedarevič Stevo
Rogaška: Lojen, Močić (Zupanc Terglav 53.), Mraz, Čuček, Stiplošek, Žilić, Neskič, Grošič, Janžek (Ahec 67.), Majer, Romih (Hustić 58.). Edző: Ibrahim Neskić
Nafta 1903: Raduha, Živko, Grabant (Cekovski 78.), Oštrek, Vöröš (Šeruga 61.), Novinić, Zeljko (Malešević 46.), Leuštek, Marciuš, Monjac, Vinko. Edző: ifj. Fridl Franc
Gólszerzők: Vinko (22.)
Sárga lap: Zeljko, Romih, Grabant, Oštrek, Grošič, Monjac, Stiplošek, Leuštek
Piros lap:
 
 
Összejött az első idegenbeli siker: Zarica Kranj – Nafta 1903 1:4 (1:2)
Múlt szerdán végre megtört a jég, a Nafta a bajnokság 6., elmaradt fordulójának összecsapásán megszerezte első idegenbeli győzelmét. A lendvai kapuba ezúttal Raduha állt be, a pályára pedig visszatért Marciuš és Vinko is.
Kiegyenlített játékot láthatott a közönség az első félidőben, melynek 22. percében Grabant próbálkozott a 16-os széléről, és lapos lövése a hálóban kötött ki. Ezt követően a Nafta előnyét Monjac növelte a 38. percben, aki Roginić fejjel továbbított labdáját könnyen továbbította a kapuba. A játékrész utolsó perceiben Huč faragott a hazaiak hátrányából.
A folytatásban a lendvai gárda teljesen a vendéglátók fölé kerekedett és átvette a játék irányítását. Így már a 48. percben egy mélyen beadott labdánál Roginić helyezkedett jól és győzte le Hafner kapust, majd egy ígéretes helyzetnél Novinić lövése a keresztléctől csorgott szögletre. Monjac az utolsó előtti percben állította be az idény első, de fölényes idegenbeli Nafta-győzelmének végeredményét.
 
 
Mura – Roltek Dob 5:1
A vendégek magabiztosan indították a mérkőzést és az első percben vezetést is szereztek, ezt azonban nem tudták a félidő végéig megtartani. A 34. percben ugyanis emberhátrányba kerültek, amit a vendéglátók kihasználtak és még az első félidőben Maroša góljával szépítettek. A folytatásban a Mura felülkerekedett, és Bobičanec, Kouter, Karničnik és Šlak találatával fölényesen nyerte a találkozót.
hs
MCSi Design