kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Sportmix - hírek röviden

sportjudo4117Érmekkel gazdagodva
A hétvégén a hagyományos Duplek Kupáért küzdöttek meg a fiatal cselgáncsozók, akik közt jelen voltak a két lendvai klub tagjai is, akik a korosztályos versenyen 12 érmet gyűjtöttek.
A Judo Klubból aranyérmes lett a 48 kilós súlycsoportban Kulčar Vita (U18) és a tízéveseknél Gašper Žerdin. Ezüstérmet szerzett U14-ben Ferencek Tamara (52 kg), U12-ben Gerič Nela (40 kg) és az U10-ben Čeleš Gal, valamint Čeh Jure. Bronzéremnek az U12-ben Maučec Tinaja (44 kg), míg az U10-ben Zver Aleš és Čeh Jakob örülhetett.
A KBV-nek győzelmet szerzett az U15-ben Marič Aljoša (60 kg), míg Lipuš Lino (55 kg) harmadik lett. Az U18-ban Zver Mihael (60 kg) a döntőben szenvedett vereséget.
A nemzetközi cselgáncstornán 253 versenyző indult 40 klubból.
FB
 
Horváth kétszer talált a hálóba
A lakosi Torcida kispályás focicsapat Bistricán vendégszerepelt a belatinci kispályás ligában, ahol hátrányból Horváth László góljával szépítettek a lakosiak, majd a félidő végéig Bedő Igor találatával vezetést is szereztek. A folytatásban ismét Horváth növelte az előnyt, így a mérkőzés a Torcida 3:1-es győzelmével ért véget. A lakosi csapat a ligában hét ponttal kilencedik, Cserencsóc vezeti az összesítést 15 ponttal.
F.h.m.
 
Vereséggel indítottak
Miközben a harmadosztályú női röplabdabajnokság a hétvégén indul, a korosztályos csapatoknál már zajlanak a selejtező csoportmérkőzések. A lendvai serdülőlányok az első fordulót Mariborban játszották, ahol Muraszombat és Ljutomer ellen is két játszmában szenvedtek vereséget. A pontgyűjtés az idősebb lányok mezőnyében sem sikerült, a ljutomeri tornán Puconci és Muraszombat is két játszmában bizonyult jobbnak.
F.h.m.
 
A radgonai kupán versenyeztek
A Lendvai Sportlövészeti Egyesület céllövői a hétvégén a 21. Radgona Kupán szerepeltek, melyen Legenič Sandra, Legenič Doris és Tkalec Maja csapatban a 10. helyet szerezte meg. A felállásból Legenič Sandra célzott a legjobban, aki egyéniben a mezőny közepén, a 26. helyen végzett. Az idei 14 csapatos versenyt ismételten az ormosdi Kovinar nyerte és az egyéni győztes is soraikból került ki: Kuharič Urškának sikerült legyőzni mind az 50 rajthoz álló céllövőt.
hs
 
Gros Branko lemondott
Személyes okokra hivatkozva a múlt hónap végén Gros Branko lemondott a Lendvai Községközi Labdarúgó-szövetség elnöki tisztségéről. A szövetség alapszabályzatának 22. szakasza értelmében már elindították az eljárást az új elnök megválasztására, melyre november 6-án kerül sor a rendkívüli elnökválasztási közgyűlésen.
hs
 
Egyoldalú mérkőzés
Miközben Pártosfalva a kisfociliga 6. fordulójában szabad volt, Szentlászló idegenben súlyos, 8:0-s vereséget szenvedett el az éllovas Filovcitól, így egy ponttal nyolcadik a tabellán. Pártosfalva öt ponttal a 6. helyen áll.
F.h.m.
 
Kosárlabdatorna Lendván
A lendvai Lindau Kosárlabdaklub idén is megrendezi a négy ország csapatait felvonultató kosárlabdatornát, melyen a lendvaiak mellett zalaegerszegi, muraközi és hochneukircheni kosarasok lépnek pályára.
A torna október 14-én 12.30-kor kezdődik a lendvai középiskola tornatermében.
A szervező minden érdeklődőt szeretettel vár!
MCSi Design