kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Sorozatban három győzelem: Nafta 1903 – Farmtech Veržej 2:0

sport nafta4317Egyoldalú játék jellemezte a szombati összecsapást, melyen a közönség az első játékrészben a a hazaiak átlagos játékát figyelhette a lelátókról, majd a második játékrész már kicsit pörgősebb volt.
Az első félidőben a védelemre összpontosító vendégeket saját térfelükre szorították a hazaiak, ami a mérkőzés korai időszakában meg is hozta az eredményt. A 12. percben Marciuš szépen beívelt labdáját Roginić fejjel értékesítette. Ezek után a lendvaiak hiába próbálkoztak minden módon, a vendégvédelem keményen állta a sarat, az áttörések mind sikertelenül végződtek. A szünetig több gól nem született.
Némileg felélénkült és látványosabbá vált a játék a folytatásban, melyben merészebben támadtak a vendégek is. Rögvest az elején a mérkőzés legígéretesebb helyzete adódott a vendégek előtt, amikor Golob lövését Raduha kapus nem kis erőfeszítéssel ütötte ki szögletre, majd hamarosan Vidmar is a kapu mellé lőtt. A lendvaiak egy kis visszaesés után lábra kaptak és erőteljes támadásokba kezdtek – sikertelenül. Roginić újabb fejese ezúttal Irgolič hálóőr kezében landolt, majd Vinko a kapu fölé bombázott. A legszebb helyzet azonban Zeljko előtt adódott, akinek bal oldali lövését szögletre hárította a kapus. A mérkőzés utolsó negyedében viszont szinte megostromolták a vendégkaput a hazaiak. Egy kezezés miatt 11-est is követeltek, de a játékvezető sípja néma maradt. A 2:0-s végeredményt végül Vinko állította be, aki Grabant beadott labdáját fejjel továbbította hálóba.
A közönség némileg csalódottan távozott a mérkőzésről, hiszen a bajnokság egyik leggyengébb csapata ellen látványosabb játékra számítottak a lendvai stadionban.
 
A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark
A nézők száma: 350
Játékvezetők: Matković Aleksander, Friš Tadej, Šumer Žiga
Szövetségi ellenőr: Tratnjek Andrej
Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Monjac (Vöröš 64.), Novinić, Zeljko, Oštrek (Ilić 84.), Leuštek, Živko, Marciuš (Grabant 75.), Roginić, Vinko, edző: ifj. Fridl Franc
Farmtech Veržej: Irgolič, Kolar Robnik, Vok, Golob (Lazar 56.), Čuk, Lah, Šošterič, Ahmetović (Bonajo 90.), Sorko, Grmek, Vidmar (Meznarič 83.)
Gólszerzők: Roginić (12.), Vinko (78.)
Sárga lap: Lah, Grmek, Vok, Vidmar
Piros lap: –
 
 
Mura – Krka 1:2 (1:1)
Miután a múlt héten a kupasorozat negyeddöntőjében a másodosztály éllovasa, a Mura 4:0-ra kikapott Celjétől, a hétvégi bajnoki fordulóban Krka ellen elszenvedték az első bajnoki vereségüket is. A hazai gyepen ugyan Maroša góljával előnyt szerzett a Mura, de a folytatásban fordulat következett. A vendéglátók védelme nem tudta megállítani Wilsont, aki még az első félidőben szépített, majd a 65. percben a győztes gólt is megszerezte Krka csapatának.
hs
MCSi Design