kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Kapaszkodóban az élvonal felé: Brežice – Nafta 1903 2:3

sport nafta4417A brežicei mérkőzésen öt találatot láthatott az a maroknyi néző, aki vasárnap ellátogatott a helyi stadionba. Változatos és küzdelmes csatát vívtak az ellenfelek, a fordulatos játék végeredménye egészen az utolsó sípszóig kiszámíthatatlan volt.
Kezdeményezőbben játszottak a lendvai vendégek, többször veszélyeztettek és a mérkőzés korai időszakában Vinko találatával előnyt is szereztek. Vinko a jobb oldali bedobásból indított támadásban Marciuš hátraadott labdáját juttatta a hazai kapus háta mögé. A kapott gól után a házigazda visszaesett, a játékuk a félidő végéig nem tudott megfelelőképpen kibontakozni. A hazaiak tétova próbálkozásai közepette újra a lendvaiak jártak sikerrel: Novinić mintegy húsz méterről indított távoli lövése az egyik hazai játékoson irányt változtatott, s megtévesztve Račić kapuőrt a hálóban landolt.
A térfélcserét követően továbbra is mezőnyfölényben játszott a Nafta, rengeteg ígéretes helyzetet alakított ki, de a vendéglátók sem adták fel a csatát. A kitartás kifizetődött számukra, hiszen a Nafta játéka számtalan kihagyott helyzet után visszaesett, s ekkor lendületet vettek a hazaiak: először Bučar góljával faragtak a hátrányból, majd Petrovič találatával egyenlítettek. Az izgalmas véghajrában a győztes találat a mérkőzés utolsó pillanataiban született meg, amikor a játékidő ráadásában Vinko fejjel célzott pontosan.
A Nafta ezzel zsinórban negyedik győzelmét szerezte meg, Vinko pedig az utóbbi négy mérkőzésen hat gólt lőtt.
 
A mérkőzés helyszíne: brežicei stadion
A nézők száma: 50
Játékvezetők: Ponis Roberto, Habibović Adis, Gornik Nejc
Szövetségi ellenőr: Lackovič Željko
Brežice: Račič, Tomiček, Babnik (Božič 46.), Petrović, Trojak, Bučar (Derenda 86.), Drugovič (Seferović 54.), Kožar, Zlatar, Kuntarič, Žerjav, edző: Pobor Albert
Nafta 1903: Raduha, Vöröš (Šeruga 46.), Malešević, Novinić, Zeljko (Monjac 80.), Oštrek, Leuštek, Živko, Marciuš (Grabant 63.), Roginić, Vinko, edző: ifj. Fridl Franc
Gólszerzők: Vinko (9., 91.), Novinić (32.), Bučar (62.), Petrović (77.)
Sárga lap: Drugovič, Vöröš, Zeljko, Petrović, Leuštek
Piros lap:
 
 
Sežana – Mura 0:1
Az előző forduló veresége után a Mura idegenben minimális arányú győzelmet szerzett. Az első félidő izgalmas játékot hozott, melyben a hazaiak büntetőt puskáztak el, így a félidő gól nélkül ért véget. Amit a hazaiak kihagytak, azt a vendégek az 57. percben értékesítették, Kozar talált be a fehér pontról. Durva játék miatt a mérkőzésen először Požrl kapott piros lapot, majd Vas árpád is emiatt kényszerült idő előtt elhagyni a pályát.
hs
MCSi Design