kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Sportmix - hírek röviden

sport jezero44172Egyesületi tagok versenye
A dobronaki Jezero Sportlövészeti Egyesület nagykaliberű egyesületi versenyt szervezett a dobronaki vadászház melletti lőtéren. A céllövők az M-48 katonai puska és revolver versenyszámban mérték össze erejüket.
sport jezero44171Bežan Vinko ezúttal nem talált legyőzőre és mindkét versenyszámban övé lett a győzelem. A katonai puskások 23 indulója közül a második helyet Gujt Marjan, a harmadikat Ferenc Dragan szerezte meg, a negyediken azonos ponttal Benkovič Tomaž végzett. A revolver megmérettetésben 25-en szálltak versenybe, a dobogó második fokára Domanjko Darko, míg a legalsóra Gujt Marjan léphetett. A nők mezőnyében Ivanov Saša teljesített a legjobban, mindkét versenyszám győztese lett.
FB
 
Elkönyvelték az első vereséget
Sorban öt győzelem után a hétvégén a lendvai Nafta férfi tekecsapata elszenvedte első vereségét a Maribori Ligában. Miklavž csapata – kihasználva az országos ligák szabad hétvégéjét – a legerősebb felállással lépett pályára a lendvaiak ellen.
A magasabb ligákban tekézőkkel szemben a lendvaiak nem tudták felvenni a versenyt, s ezúttal el kellett ismerni az ellenfél túlerejét. Miklavž hazai pályán 6:2-re (3140:3184 fa) verte Lendvát.
A Naftának a hatodik fordulóban Zadravec Uroš 571 és Potočnik Bojan 577 fával szerzett győzelmet, míg Šimona Janez 500, Radakovič Dušan 473, Matko Milan 494 és Horvat Jože 525 fával alulmaradt.
FB
 
Magabiztos indította az új idényt
Ljubljanában az idény első takewondotornáján Misja Beno összes kihívóját maga mögé utasította és magabiztosan nyerte a 80 kilogrammos súlycsoportot. A selejtezőben 12:4-re Đorđićot, majd 8:1-re Milovičot győzte le, a döntőben pedig 11:2-re Plohlt verte. Misja az idei idényt ott folytatta, ahol a tavalyit befejezte – újabb győzelemmel és fontos pontokkal.
FB
 
Tollaslabdában voltak a legjobbak
Múlt csütörtökön a második találkozóval folytatódott a három város – Lendva, Zalaegerszeg és Varasd – középiskoláinak versenye a lendvai középiskola tornatermében. A diákok két új sportágban mérték össze erejüket, tollaslabdában és röplabdában. Hazai pályán Škrban Kaja, Gavrilović Sofija, Hranilović Tameron, Lőrinc Marko és Kiralj Marko 3:2-re Varasdot győzte le, majd 5:0-ra Zalaegerszeget verte, így két győzelemmel a házigazda csapat nyerte a tollaslabdatornát Varasd és Zalaegerszeg előtt. Röplabdában fordított volt a helyzet, szoros versenyben a lendvai diáklányok Varasdtól 3:2-es vereséget szenvedtek, míg a zalaegerszegi csapatot elveszített játszma nélkül verték meg.
f.h.m.
 
A lendvai cselgáncsozók kupasikere
sport judo44171A lendvai cselgáncsozók a hétvégén a korosztályos Novo Mesto Kupán versenyeztek, ahol ezúttal is sikeresen teljesítettek.
A Judo Klub hat éremmel gazdagodott a tornán, a 14 éveseknél Žerdin Luka (46 kg) a döntőben szenvedett vereséget és a második, míg Mlinarič Maj (60 kg) a harmadik helyet szerezte meg. A 12 évesek korosztályában a győzelemnek Maučec Tinaja (44 kg) és Recek Lina (+52 kg) örülhetett, a harmadik helyet Gabor Ria (33 kg) és Gerič Nela (40 kg) szerezte meg.
sport judo44172A KBV tagjai közül a legsikeresebb Foschini Nikolas lett (55 kg), aki a tornán nem talált legyőzőre, aranyérmet szerzett a 14 évesek korosztályában. A 12 éveseknél Horvat Veronika (40 kg) ezüst-, Mujdrica Rok (46 kg) bronzérmet szerzett a tatamin.
FB
 
Prevaljéban alulmaradtak
A 3. Keleti Liga női röplabdabajnokság harmadik fordulójában a lendvai csapat három játszmában, 25:10-re, 25:14-re és 25:5-re kikapott Prevalje II. csapatától. Pénteken a lendvai középiskolában az idény első hazai mérkőzését Črna ellen játssza a csapat este hét órakor.
F.h.m.
MCSi Design