kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Zsinórban a 7. győzelem: Jadran Dekani – Nafta 1903 0:1

sport nafta46172A másodosztály csapatai a hétvégi 15. fordulóval a bajnokság első felén vannak túl, s a tabella élén ősszel a Mura végzett. Az újabb sikeres vendégszerepléssel a második helyen a Nafta követi a muraszombatiakat.
A küzdelmes és nehéz szombati összecsapáson a Nafta a tengerparti Jadran Dekanira az idény első hazai vereségét mérte. A lendvai alakulat védelméből ezúttal a sárga lapok miatt eltiltott Živko hiányzott. Ugyan a mérkőzésen a lendvaiak játszottak fölényben, de ígéretes támadásokat vezetett a hazai gárda is. A közönség az első játékrészben mindkét oldalon láthatott néhány szépen kidolgozott helyzetet, a játékidő első felében azonban nem született találat.
sport nafta46171A mérkőzés a folytatásban dőlt el, amikor a Nafta erőteljesebben lendült támadásba és határozottabban játszott. Ekkor saját térfelére szorította a vendéglátókat és néhányszor komolyan veszélyeztette a hazai kaput, de a próbálkozások eleinte nem voltak sikeresek. Egészen a mérkőzés 68. percéig, amikor az egyik elfutásban a gyorslábú Marciuš beadott labdáját Grabant váltotta gólra, második bajnoki találatával megszerezve a Naftának a győzelmet. A mérkőzés végéig még Oštrek növelhette volna az előnyt, amikor egyedül találta magát a hazai hálóőrrel szemben, de elpuskázta az ígéretes helyzetet.
Megérdemelten győzött a Nafta, mely a tengerparti siker után sorozatban a hetedik győzelmét szerezte meg.
 
A mérkőzés helyszíne: dekani sportpark
A nézők száma: 250
Játékvezetők: Balažič Dejan, Černe Tomaž, Jug Tadej
Szövetségi ellenőr: Kogej Milan
Jadran Dekani: Rupnik, Stepančič, Terčić, podgoršek, Ščulac (Perše 79.), Babič, Vitezica, Rodica (Petrovčič 64.), Šop, Hadžić (Rupnik 73.), Vekić edző: Nevij Finkšt
Nafta 1903: Raduha, Vöröš, Monjac (Grabant 53.), Malešević, Novinić, Zeljko (Cekovski 81.), Oštrek, Leuštek, Marciuš, Roginić (Šeruga 90.), Vinko, edző: ifj. Fridl Franc
Gólszerző: Grabant (68.)
Sárga lap: Stepančič, Šop, Novinić, Leuštek, Raduha
Piros lap:
 
Mura – Zarica Kranj 1:0
Hat pont előnnyel zárta a bajnokság első felét az éllovas Mura, mely vasárnap a kranji Zarica védelmét csak a 83. percben tudta megtörni. A hosszú gólcsendhez a vendégkapus Hafner kiváló hárításai is igencsak hozzájárultak, aki a mérkőzés véghajrájában Karničnik közeli lövése után volt kénytelen a hálóba sétálni a labdáért.
hs
MCSi Design