kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Sportmix - hírek röviden

sport upotl4617Sikeres szereplés a focitornán
A Nafta 1903 U8-as korosztályos csapata a zalaegerszegi ZTE Labdarúgóiskola által rendezett focitornán vett részt, melyen a cseperedő lendvai focisták eredményesen szerepeltek.
A zalaegerszegi műfüves pályán a Nafta 1903, a pécsi PMFC, a Kaposvári FC, a ZTE Zalaegerszeg és a Nagykanizsai UFC korosztályos csapata küzdött meg egymással. Az ötcsapatos tornán a lendvaiak a meccsrutin hiánya ellenére jól teljesítettek, kiegyenlített mérkőzéseket vívtak, melyek eredményeként két győzelem és két vereség lett a mérlegük.
F.h.m.
 
Kellemes meglepetés a Rokadától
A hétvégén Šentjurban folytatódott az első országos keleti sakkliga következő három fordulója, melyen a lendvai Rokada Sakkegyesület kiváló eredményt ért el. Míg a negyedik fordulóban az éllovas Branik Maribor felülmúlta a Rokadát, a következő két összecsapásban győzelmet aratott a csapat.
A Maribor elleni 4,5:1,5 arányban elveszített találkozón csak Ivanec, Pukl és Kodela tudott fél pontokat gyűjteni, de az ötödik fordulóban Brežice ellen már 4:2-re nyert a csapat. Vidič, Pukl és Kodela hozott pontot a csapatnak, míg Gerencsér és Ivanec fél ponttal járult hozzá a győzelemhez. A hétvégi torna utolsó, hatodik fordulójában szoros volt a küzdelem Celjével, hiszen Horváth és Ivanec párbajgyőzelme után az ellenfél kiegyenlített. A Rokada 3,5:2,5 arányú sikerét a továbbiakban Kodela egy pontja és Gerencsér fél pontja döntötte el.
Hat fordulót követően a Branik Maribor 28,5 ponttal vezeti a tabellát Žalec előtt, mely 23,5 ponttal második. A remek harmadik helyet a lendvai Rokada foglalja el 20,5 ponttal.
hs
 
A bajnokságra hangolódva
sport ij4617Egy héttel a szlovén teremíjászati kupa megkezdése előtt két lendvai klubtag a szomszédos Novi Marof melletti Ljubeščicán hangolódott a versenysorozatra. Az öregfiúk mezőnyében Štuhec Bojan csigás íjjal, a fiúk versenyszámában pedig Horvat Niko olimpiai íjjal az első helyet szerezte meg.
hs
 
Kardinar Marika 588 fát döntött
Kardinar Marika a sérüléséből visszatérve egyre jobb teljesítményt nyújt a tekepályán, ugyanis az első országos tekebajnokság hetedik fordulójában a Radenska színeiben 588 fát döntött, amivel magabiztosan nyerte meg a párbaját. A Radenska a Gorica elleni 6:2-es győzelemmel a tabellán fellépett a negyedik helyre.
FB
 
A nyitómérkőzésen alulmaradtak
A hétvégén megkezdődtek a Muravidéki Kosárlabdaliga hat csapatának küzdelmei. Az első mérkőzésen a lendvai Lindau kosarasai idegenben a tavalyi bajnokcsapat Belatinc ellen pénteken 102:65-ös (17:9, 25:18, 33:13, 27:25), súlyos vereséget könyveltek el. A csapat csak nyolc játékossal érkezett a mérkőzésre, ami az idén is eltökélten és hatékonyan játszó bajnokok ellen kevés volt.
A vendéglátó a mérkőzés elejétől fogva fölényben játszott, a hatékonyság pedig a játék végére sem romlott. A lendvai csapatnak csupán az első negyed elején sikerült lépést tartania az ellenféllel, mely aztán egyre jobban távolodott és a félidőre már nagyon elhúzott: 42:27 volt az állás. A pihenő után a Lindau összeszedettebben játszott, de a hazaiak lendületét nem tudták megtörni, ezúttal meg kellett hajolni az ellenfél túlereje előtt.
A Lindauból a legeredményesebb Novak Robert volt 17 ponttal, 15 pontot szerzett Frančič Dušan és 12 pontot Rantaša Denis.
F.h.m.
 
Két lendvai aranyérem
Mariborban az Iršič Emléktornán versenyeztek a lendvai KBV cselgáncsozói, s az eseményről két aranyéremmel tértek haza. A 60 kilogrammos súlycsoportban Zver Mihael a 23 évesek korosztályában, valamint Podgorelec Luka (46 kg) a 18 éveseknél nem talált legyőzőre.
FB
 
Felemás teljesítmény
A Lendvai Tekeklub mindkét csapata pályára lépett a hétvégén, felemás sikerrel.
A férfiak a Maribori Liga nyolcadik fordulójában Ruše csapatánál 6:2-re (3013:3004 fa) voltak jobbak, így hét győzelemmel, valamint egy vereséggel vezetik az összesítést. Győzni tudott Zadravec 564, Šimon 513, Radakovič 496 és Horvat 536 fával, míg Kuk 444 és Potočnik 460 fát döntött.
A hölgyek viszont rosszul teljesítettek hazai pályán Fužinar ellen, 6:2-re (2912:2839 fa) maradtak alul. A második keleti liga negyedik fordulójában a lendvai csapat ezzel egy győzelem és egy döntetlen mellett a második vereségét szenvedte el. Párbajt nyert Stanič 475 és Kolar Donko 506 fával, míg Kovač 485, Hozjan 497, Ščap/Steržaj 414 és Sapač 462 fával ezúttal gyengén szerepelt.
FB
 
Mežicai vereség
A hétvégén a lendvai Muránia női röplabdacsapat Mežica csapatával csapott össze a harmadosztályú liga ötödik fordulójában, és háromjátszmás (25:12, 25:15, 25:20) vereséget szenvedett. Ezzel a pontszerzés ismételten elmaradt, a csapat pedig a pénteki hazai mérkőzésen próbálkozhat az első pontok begyűjtésével.
Vasárnap a serdülő lányok a harmadik selejtezőtornán szerepeltek Ljutomerben. Nekik sem ment jobban a játék, hiszen a házigazda Ljutomer és Puconci is könnyen, két játszmában mért vereséget a korosztályos csapatra.
F.h.m.
 
Második helyen a lendvai nyugdíjasok
A radányi tekepályán rendezték meg az idei 17. Márton-napi tekekupát, melyen a régió nyugdíjas egyesületeinek csapatai mérkőztek meg. Az első helyet a házigazda Radány szerezte meg Lendva előtt, melynek csapatát Horvat, Matko, Kuk és Radakovič alkotta. Horvat Jože az egyéni összecsapásban szintén második lett 537 döntött fával.
FB
 
Nagykanizsa csapata a továbbjutó
A hatvan év felettiek idei magyar országos focibajnokságának döntőjébe Nagykanizsa csapata került, a selejtező harmadik fordulójában ugyanis 2:0-ra verte Lenti és Lendva közös csapatát, a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen pedig nem született gól. A Lenti–Lendva felállás, melyet lendvai részről Pečelin Andrej, Oletič Ivan és Radoš Boris alkot, Zalaegerszegtől is kikapott 2:0-ra. Az összesítés alapján Nagykanizsa 12 ponttal jutott a budapesti döntőbe Zalaegerszeg és Lenti–Lendva előtt.
f.h.m.
MCSi Design