kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Érdemtelen vereség idegenben: Roltek Dob – Nafta 1903 1:0 (0:0)

sport nafta4717Nehéz talajú pályán jó mérkőzést játszott a Nafta, amely az egy pontot feltétlenül megérdemelte volna a Dob elleni szombati mérkőzésen. A lendvai Fridl edző ezúttal Grabantot a kezdőcsapatba tette, a jobb szélen pedig Vöröš helyett Šeruga lépett pályára.
Az első félidőben kiegyenlített volt a játék. A Nafta jól irányította a játékot és néhány szép helyzetet is kialakított, a legígéretesebbet Roginić hagyta ki. Ezzel szemben a hazaiak egyszer sem veszélyeztették Raduha kapuját.
A térfélcserét követően még határozottabban játszott a lendvai felállás és többet is birtokolta a labdát. Figyelmetlenség miatt a 49. percben azonban gólt kapott – egy beadásnál Repnik ugrott a legmagasabbra és fejelt hálóba. Hátrányba kerülve a vendégek saját térfelükre szorították a hazaiakat, hajtva a minél gyorsabb egyenlítésre. A labda azonban nagyon sok ígéretes lehetőség és számtalan szöglet után sem találta meg a gólhoz vezető utat. Hiába gyakorolt nyomást a Nafta egészen a találkozó végső pillanatáig: ekkor Novinić próbálkozott utoljára, de lövését hárította a kapus.
A Nafta hét egymást követő győzelem után elszenvedte negyedik vereségét az idényben, ami után egy helyet visszacsúszott a tabellán. Szombaton így hazai gyepen a harmadik helyről vág neki az idei utolsó bajnoki fordulónak.
 
A mérkőzés helyszíne: dobi sportpark
A nézők száma: 200
Játékvezetők: Glažar Roman, Bezjak Janez, Burjan Aleksander
Szövetségi ellenőr: Vevpetič Vladimir
Roltek Dob: M. Čretnik, Romih, Račić, Leskovar (Andjelić 92.), G. Čretnik, Hočevar, Kunstel (Horvat 64.), Nemanič, Šmigoc, Mirtič, Repnik (Lončar 82.) edző: Nenad Toševski
Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Malešević, Novinić, Zeljko, Oštrek, Živko, Marciuš (Vöröš 67.), Roginić, Grabant, Vinko, edző: ifj. Fridl Franc
Gólszerző: Repnik (49.)
Sárga lap: Mirtič, Vinko, Repnik, Romih
Piros lap:
 
Mura – Fužinar 6:0
Az éllovas vasárnap fölényesen verte a ravnei Fužinart. A mérkőzés első fél órájában Sirk, Maroša, Kous és Bobičanec találatával négy góllal húzott el a Mura, majd a folytatásban Maroša és Karničnik még kétszer zörgette meg a vendéghálót.
hs
MCSi Design