kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Sportmix, hírek röviden

sport rop4717Hazai közönség előtt nyertek
A Muránia női röplabdacsapat pénteken szépszámú hazai közönség előtt megszerezte az idény első győzelmét. A középiskola tornatermében, harcias küzdelemben 3:1-re verték a vuzenicai S volley nevű csapatot.
A mérkőzést magabiztosan és hatékonyan kezdték a lendvai lányok. A jó nyitásoknak köszönhetően az első játszmában hamar elhúztak és 25:14-re könnyen nyerték a szettet. A második menetben a játék nem bontakozott ki kellőképpen, folyamatosan az eredmény után futottak a házigazdák. A hangos szurkolói buzdítás segítségével a csapat ugyan utolérte a vendégeket, de 19:20-as állásnál a lányok nem tudtak még egy lapáttal rátenni és végül 25:19-re alulmaradtak. A harmadik és a negyedik szettben viszont összeszedték magukat a lendvaiak, magabiztos győzelmet aratva: a harmadik játszmát 25:20-ra, a negyediket 25:18-ra nyerték és megérdemelten szerezték meg az idényben az első három pontot. A mérkőzésen szépen kidolgozott támadásokat láthatott a közönség, de a nyitásfogadás mindkét oldalon gyakran okozott gondot.
Az idei első győzelemmel a Muránia a sereghajtó helyről eggyel előrelépett, így a 10. helyen áll.
hs
 
Kettős siker
A lendvai tekézők a hétvégén újabb sikert értek el a ligákban, amivel megerősítették helyüket az összesítésben.
A Maribori Ligában a két éllovas csapott össze Slovneska Bistricán, a Lendva és a maribori Krilato kolo közötti rangadót nagyon szép teljesítménnyel a lendvaiak 3177:3105 fával nyerték. Három fordulóval az őszi idény vége előtt nyolc győzelemmel és egy vereséggel megerősítették első helyüket a táblázaton. A fontos mérkőzésen Zadravec 592, Horvat 550, Potočnik 511 és Tisovic 543 fával győzött, míg Šimon 488 és Kuk 493 fát döntött.
A hölgyek az második keleti ligában az idény utolsó mérkőzését játszották. Az idegenben lebonyolított 5. fordulóban a sereghajtó Korotant 5:3-ra (2912:2864 fa) verték meg. Ezzel az őszi idényt két győzelemmel és két vereséggel, valamint egy döntetlennel a negyedik helyen zárták. Az idei utolsó összecsapáson Stanič 515, Kovač 558 és Kolar Donko 506 fával párbajt nyert, míg Hozjan 454, Utroša 401, Sapač 478 fával gyengébben szerepelt.
FB
 
Somogyi megállíthatatlan
Az 1.B országos légpuskaliga második tornáján sem talált legyőzőre Somogyi Péter, a dobronaki Jezero versenyzője. A Železnikin rendezett versenyen a Jezero felállása – Car Franc, Kološa Franc és Somogyi Péter – az elvárásoknál gyengébben szerepelve a mezőny közepén, a hatodik helyen fejezte be a megmérettetést. Somogyi viszont ismét remekelt és 471,1 körös ereménnyel magabiztosan nyerte az egyéni versenyt. Csapattársa, Kološa a 23., Car a 35. helyen végzett.
FB
 
Csúnya vereség
A Muravidéki Kosárlabdaliga második fordulójában is csúnyán kikapott a lendvai Lindau idegenben. Ezúttal a muraszombati Nona 92:43-re verte a csapatot.
Csupán nyolc játékossal érkezett a nehéz mérkőzésre a lendvai Lindau, s a meccs már szinte az elején eldőlt: ezúttal nem tudott lépést tartani a Lindau az ellenfél tizenegy kosarasával, így már az első negyed komoly hátránnyal, 26:10-re zárult. A második negyed elején a Lindau még próbált nagyobb ellenállást nyújtani a túlerőben lévő muraszombatiak ellen, de a nagyiramú játékban egyre fogyott az erő. A félidő eredménye 45:24 lett.
A második félidőben sem talált magára a lendvai csapat, a játéka tudott kibontakozni és a pontszerzés sem ment. A mérkőzés végéig az ellenfél egyre jobban távolodott, így 24:9-es és 23:10-es részeredménnyel a Lindau végül több mint negyven ponttal maradt alul.
A Lindau játékosai közül csupán Novak Robert hozta a napi formát, aki 18 ponttal volt a csapat legeredményesebb játékosa.
Az idegenben elkönyvelt második súlyos vereség után a Lindau vasárnap délelőtt hazai pályán küzd az első győzelemért Ljutomer ellen.
F.h.m.
 
Misja újabb tornagyőzelme
A lendvai Misja Beno a Ljubljanában rendezett taekwondo-tornán ismét maga mögé utasította összes kihívóját. Miután nagyobb nehézség nélkül jutott a döntőbe, 11:2-re könnyedén győzte le Jure Kosovskit (TKD Tatami Ljubljana), ezzel a 80 kilogrammos súlycsoportban megerősítette vezető helyét az összesítésben.
FB
 
Gyenge teljesítmények
A lendvai bowlingklub csapatai a 2. és 3. országos liga hétvégi fellépésein nem voltak igazán eredményesek, mindkét csapat csak két győzelmet tudott elcsípni.
A második liga harmadik fordulóját a lendvaiak szervezték meg Muraszombatban. Szereplésük az elvárások alatt sikerült, hiszen csupán a ljubljanai Arena 1 és Zagorje csapatait múlták felül 2:0-ra, a többi csapattól – Arena 2, a Nova Gorica-i Magmax 1 és 2, a kranji Visoko és Ptuj – vereséget szenvedtek. A házigazdáknál a legjobban Serej Charles teljesített 1226 ponttal, aki ezzel a 15. helyen végzett.
A harmadik keleti liga fordulóját Radlje ob Dravi rendezte, s itt sem tudott a lendvai klub nagyobbat villantani. A házigazda Bajta 1 és Ptuj csapatát a lendvaiak megverték, a Bajta 2 és a maribori Strike 3 és 4 felállások ellen viszont veszítettek. Egyéniben a legjobb Könye Tibor lett a 9. helyen 802 ponttal.
Mindkét lendvai csapat az utolsó előtti a ligája összesítésében.
F.h.m.
 
Magabiztos győzelmek
Az idősebb lányok selejtezőcsoportjának negyedik röplabdatornáját Lendván szervezték meg vasárnap. A korosztályos csapat hazai közönség előtt a GSV Zava Ptuj és Ljutomer ellen simán kétjátszmás győzelmet aratott.
A kiváló és határozott játékkal a győzelem egyszer sem forgott veszélyben. A legizgalmasabb a Ljutomer elleni első játszma volt, amikor fej-fej mellett haladt a két csapat, majd a végére a hazai lányok belelendültek a játékba és 25:17-re hozták a játszmát. A másodikat már könnyebben, 25:15-re nyerték. Ptujt 25:14-re és 25:12-re győzték le. A két hazai győzelemmel a lendvai lányok a harmadik helyen állnak az ötcsapatos csoportban.
hs
 
Gazdag második lett Lentiben
A lenti Iszkiri Futóklub szombaton második alkalommal szervezte meg a „Fuss át az őszből a télbe” futónapot, s a tarka nemzetközi mezőnyben ott voltak a lendvai futók is. Legjobb eredményük a 11 kilométeres középtávon született, amelyen Gazdag Andrej korosztályában másodikként ért célba, Bači Michael pedig hetedik lett. Emellett Vučko Igor 9., Gerebic Gordan 16., Gyurkač Ladislav 19., mögötte Vidak Rajko 20. lett. A 21 kilométeres félmaratoni távot Grča Teodor a 23., Češka Tamara az ötkilométeres „sprinttávot” a 7. helyen zárta.
F.h.m.
 
Kardinar Marika ismét párbajt nyert
Az 1.B országos tekeliga 8. fordulójában a Radenska otthon 7:1-re verte Izolát. Kardinar Marika a radányi csapatnak 524 fával pontot szerzett.
FB
 
Márton-napi sakktorna
Muraszombatban hagyományosan megrendezték a 20. nemzetközi Márton-napi sakktornát, a versenyen 53 magyar, osztrák, horvát és szlovén sakkozó vett részt. A mezőnyben a magyar Takács Balázs teljesített a legjobban, aki hét ponttal nyerte a tornát. A lendvai egyesületből Vučko Jože 24., Baša Vili 28., Cofek Milan 32. és Cofek Vito 43. lett.
 
Elindult a dartsliga
A pincei Bar West szervezésében hétfőn elrajtolt a nyolccsapatos lendvai amatőr dartsliga. A tavalyi tízcsapatos mezőny idén nyolcra csökkent, pedig idén egy újonc együttes is csatlakozott.
Rögtön a hétfői nyitófordulóban két szomszédos rivális találkozott. A völgyifalui Kvatro Gal és a pincei Bar West közötti rangadót végül az előbbi nyerte, míg Völgyifalu II csapata a petesházi Lero Bar ellen alulmaradt. A lendvai Padlás a gyertyánosi Boombar ellen bizonyult jobbnak, az újonc lendvai Retro Cafe pedig a tavalyi bajnoktól, a kapcai Bar Matko csapatától kapott ki.
hs
MCSi Design