kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Győzelemmel köszöntek el az ősztől: Nafta 1903 – AŠK Bravo 2:1 (1:0)

nafta bravo4817A másodosztályú csapatok a hétvégén az idei utolsó fordulót játszották, amelyben a Nafta győzelemmel kárpótolta a Ljubljanában elszenvedett első idénybeli vereségért a közönséget.
Az első félidő elején mindkét kapu előtt kiegyenlített játékot láthatott a közönség. A kapuk egészen a 20. percig nem forogtak veszélyben, ekkor Novinić szalasztott el egy szép lehetőséget. Ezt követően az ellenfél Đajič révén veszélyeztetett komolyan, amikor a bal oldalon sikeresen meglépett a védelemtől. A kapu közvetlen közelébe kerülve a hazai kapust találta el, a következő próbálkozásnál pedig a keresztléc mentette meg a Naftát. A félidő közepén Vinko ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül, aminek büntető lett a vége. Maleševič hibátlanul kivitelezett 11-esével megszerezte a vezetést a Nafta, ezzel beállítva a félidő eredményét is.
A folytatásban felpörgött a kékek játék és rögtön az elején Marciuš bombázott a kapu mellé. Hamarosan az egyik kipattanó labdára jól érkezett Novinić és nagyon szép, pontos lövéssel kettőre növelte a Nafta előnyét. Gyors válasz következett viszont az ellenféltől, amikor újra Đajič lépett meg a lendvai védelemtől, és lapos lövése ezúttal Raduha hálóőr háta mögött landolt. Faragva a hátrányból a ljubljanaiak lábra kaptak és erősen hajtottak az egyenlítő gólra, de a hazai védelem állta a sarat. A színvonalas és változatos mérkőzésen Novinić próbálkozott utoljára, de lövése a kapu mellett csorgott el.
A Nafta az idei bajnokság első felét szép teljesítménnyel a harmadik helyen zárta, amivel kapcsolatban ifj. Franc Fridl, a Nafta edzője elégedettségét fejezte ki. Elmondta, a hosszú őszi idény végére láthatóan a csapat is elkezdett egy kicsit elfáradni, de az utolsó mérkőzésbe a fiúk beleadtak mindent: harciasan játszottak, küzdöttek és jobban akarták a győzelmet a vendégeknél, s ez végül kifizetődött. Elismerően hangsúlyozta azt is, hogy lenyűgöző a csapat akaratereje, hiszen a balszerencsés vereség után a játékosok hihetetlen erőt merítettek magukból és eltökélten álltak a szombati összecsapás elé. „Rendkívül elégedettek lehetünk az elért eredménnyel. Meggyőződésem, hogy a játékosokban és a játék fejlődésében is van még tartalék. Ezen kell dolgoznunk a jövőben” – tette hozzá az edző.
A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark
A nézők száma: 350
Játékvezetők: Goričan Vojko, Mežnar Matic, Mijatović Veljko
Szövetségi ellenőr: Klinc Jožef
Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Malešević, Novinić, Zeljko (Monjac 69.), Oštrek, Leuštek, Živko, Marciuš (Grabant 80.), Roginić (Cekovski 90.), Vinko, edző: ifj. Fridl Franc
AŠK Bravo: Vošnjak, Trontelj, Klemenčič, Zaletel, Brekalo, Salaj (Adamič 88.), Zorc, Agboyi, Đajič (Kurtovič 75.), Piskule (Sredojević 75.), Kadrić edző: Grabić
Gólszerző: Maleševič (11-es, 30.), Novinić (58.), Đajič (65.)
Sárga lap: Salaj, Oštrek, Roginić, Zaletel, Kadrić, Agboyi
Piros lap:
MCSi Design