kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Sportmix - hírek röviden

sport judo48171A házigazdák csapatgyőzelme
A lendvai Judo Klub szombaton Cserencsócon rendezte meg a 6. Nemzetközi Mikulás Cselgáncstornát. A három meghirdetett korosztályban 139 ifjú tehetség lépett tatamira. A 14 csapatos mezőnyben a házigazda csapagyőzelemnek örülhetett és az egyéni versenyzők is remekül teljesítettek.
sport judo48172A 12 éveseknél a dobogó legmagasabb fokán Recek Lina és Maučec Tinaja végzett, a tízévesek korosztályában Zver Aleš és Žerdin Gašper győzött, a nyolcévesek mezőnyében pedig Čeh Miha, Horvat Domen Tijam és Recek Naj sem talált legyőzőre.
FB
 
A Rokada harmadik lett
A hétvégén a harmadik torna lebonyolításával befejeződött az első országos keleti sakkliga. Az utolsó három fordulót a lendvai Rokada mind 3:3-as döntetlen eredménnyel zárta, ami elegendő volt az összesítésben a kiváló harmadik hely megszerzéséhez.
A Rokada pontjaihoz a Šentjur elleni hetedik fordulóban Kodela és Nerat G. győzelme mellett Horváth és Nerat I. fél ponttal járult hozzá. A nyolcadik fordulóban Slovenj Gradec csapatával küzdött meg a lendvai csapat. Az állás szoros volt mindvégig, s végül egyik csapat sem tudott felülkerekedni. A Rokadából a fordulóban csupán Ivanec tudott egész pontot szerezni, Horváth, Vidič, Nerat és Gerencsér fél pontig jutott. Az utolsó, kilencedik fordulóban sem hirdettek győztest, sőt, a Žalec elleni összecsapásban egy játékos sem talált legyőzőre. A hat párbaj után Horváth, Ivanec, Vidič, Pukl, Kodela és Gerencsér is fél pont járult hozzá a 3:3-as döntetlenhez.
A lendvai Rokada ezzel az idei bajnokságot a harmadik helyen zárta, ami biztató eredmény a jövőre nézve.
hs
 
Őszi bajnok a férfi tekecsapat
Egy fordulóval az őszi idény befejezése előtt a lendvai férfi tekecsapat a maribori Lokomotiva elleni 6:2-es (3130:3067 fa) győzelem után az őszi bajnoki címnek örvendhet. Az utolsó fordulónak a jövő héten négy pont előnnyel vág neki a csapat.
A házigazda lendvai csapatban Šimon 519, Zadravec 552, Kuk 506 és Horvat 528 fával győzött, Tisovic 507 és Potočnik 518 fát döntött.
FB
 
Vereség hazai pályán
A lendvai Lindau Kosárlabdaklub csapata Ljutomer ellen játszotta első hazai mérkőzését a Muravidéki Kosárlabdaliga harmadik fordulójában. Két súlyos vereség után a lendvai gárda győzelemre éhezett itthon, ezért eltökélten indította az összecsapást. A végére azonban nem jött össze a játék; az utolsó negyedben úszott el a győzelem, a mérkőzés 67:79-es vereséggel zárult.
A fiatal ljutomeri csapat vasárnap bizonytalanul kezdte a játékot, az idősebb hazai gárda pedig magabiztosan hozta az első negyed 22:14-es eredményét. Ezek után a vendégek játéka egyre jobban kezdett kibontakozni és a második negyedet már csak egy pont előnnyel, 15:14-re sikerült zárni. Így a félidő 37:28-as előnye az első negyedből maradt meg, ami kiéleződő csatát ígért a folytatásra. Az előrejelzések megvalósultak, a harmadik negyedben a hazai védelem számára Nemec Matej megállíthatatlannak bizonyult. Ljutomer felülkerekedett és a negyedet 22:18-as eredménnyel zárta, ebből 17 pontot Nemec gyűjtött. Az utolsó negyedben küzdelmes csata bontakozott ki. Míg a hazaiak védelme és a pontszerzés megtorpant, a vendégek rendre betaláltak és könnyedén faragták le hátrányukat. Végezetül a vendégek akarták jobban a győzelmet és az utolsó negyed 12:29-es részeredményével a hajrában kaparintották meg a győzelmet a lendvaiaktól.
A Lindauból Horvatič Sandi és Novak Robert 12, Tkalec Mladen és Frančič Dušan 9, Tvrtko Balázs 7, Rantaša Denis 6, Zrna Dejan 5, Horvatič Gorazd 4 és Sobočan Lucian 2 pontott gyűjtött.
F.h.m.
 
Játszmát raboltak
A lendvai Muránia röplabdacsapata a szombati hetedik fordulóban nem tudta megismételni múlt heti sikerét. Pedig a Korvolley B ellen a mérkőzés biztatóan indult, hiszen a lendvai lányok magabiztosan, 25:19-re nyerték az első játszmát. A másodikban szoros volt a küzdelem, a hazaiak viszont a véghajrában megtörték a vendégeket és 25:20-ra győzve egyenlítettek a szetteket tekintve. Ezek után a lendvai lányok visszaestek és a házigazdák már nem volt nehéz dolguk: 25:12-re és 25:17-re meg tudták nyerni a mérkőzést.
A Muránia korosztályos lánycsapata szintén szombaton Puconcin lépett pályára. A selejtezőcsoport második tornáján mindkét mérkőzést 2:1-re veszítették el: Muraszombat ellen 23:25, 25:15, 25:19, míg Ljutomer ellen 25:17, 20:25, 25:15 arányban maradtak alul a lendvai lányok.
hs
 
Az őszt a második helyen zárták
A kilencedik fordulóval befejeződött az 1.B női tekeliga bajnokságának első fele, melyet a Radenska vereséggel a második helyen zárt: 7:1-re Trebnje ellen veszítették el a mérkőzést, amelyen a dobronaki Kardinar Marika a párbaja első felének rossz teljesítménye után átadta a befejezést csapattársának.
FB
 
Ezüstéremmel Petrinjéből
A horvátországi Petrinjében szervezett nemzetközi kötöttfogású birkózótornán a dobronaki Podgorelec Klemen a kadétok száz kilogrammos súlycsoportjában ezüstérmet szerzett.
FB
 
Ifjú tehetségek versenye
Ormosdon bonyolították le az Ifjú Tehetségek elnevezésű légpuskaversenyt, amelyen a lendvai egyesület két céllövője is rajthoz állt. A megmérettetést Tkalec Maja a 12., Legenič Doris a 16. helyen zárta.
hs
 
Rob csapatának első győzelme
A szlovén női labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezőcsoportban két vereség után a Feröer-szigeti válogatottat 5:0-ra (4:0) verte Ajdovščinán. Rob Damir szövetségi kapitány vezérlete alatt a csapat első győzelmét szerezte meg, így a negyedik helyért küzd a csoportban. A gólszerzők: Prašnikar (3), Agrež és Rozmarič.
FB
MCSi Design