kele
perec1
garas1
62. évfolyam
20. szám
Lendva 
2018. 05. 17.
kiscim2018
 

Sportmix - hírek röviden

sport rop4917Biztató teljesítmény az éllovas ellen
A keleti női röplabdaliga nyolcadik fordulójában az éllovas šoštanji Kjauh röplabdaklub csapata érkezett Lendvára. A háromjátszmás vereség ellenére a lendvai Muránia játéka ígéretes volt, szép mentésekkel, sáncolásokkal és néhány leleményesen kidolgozott támadással gazdagítva.
Míg az első két játszmában a lendvai lányok nem tudtak lépést tartani és 25:12-re, valamint 25:14-re veszítették el azokat, a harmadikban kiélezett volt a játék és a szerencsén is múlt, hogy a játszmarablás nem sikerült. Végül a harmadik menet is 25:20-as vendéggyőzelemmel zárult.
Az összesítésben a lendvai Muránia három ponttal utolsó előtti.
hs
 
Szép sportlövészeti teljesítmény
A Gančani sportlövészeti egylet a hétvégén a 9. Gančani Kupát szervezte meg. A légpuskaversenyen szép eredményt értek a lendvai céllövők is. Somi Lars a férfiak 38 fős versenyében a 18. lett, a hölgyeknél viszont Tkalec Maja 602,4 körrel a megmérettetést a remek ötödik helyen zárta, Legenič Sandra kilencedik lett, Legenič Doris pedig mögötte a tízedik helyen zárta a versenyt.
Csapatversenyben a lendvaiak Tkalec, Legenič S. és Somi felállása a nyolcadik helyet szerezte meg a 12 induló csapat között.
FB
 
Horvat Niko ismét remekelt
sport ij4917Postojnában rendezték meg a harmadik teremíjászati kupasorozat harmadik fordulóját hat lendvai résztvevővel. Horvat Niko ismét remekelt, aki olimpiai íjjal 546 kört lőtt és a fiúk versenyét magabiztosan az első helyen zárta. A veteránoknál Štampar Zvonko szintén nem talált legyőzőre, hosszú íj kategóriában 499 körrel övé lett a győzelem. A felnőtt kategóriában Hozjan Jože hosszú íjjal a negyedik, Horvat Kristijan a hatodik, Tonković Srđan csigás íjjal a 13. helyen végzett. Horvat Vita olimpiai íjjal a fiatal lányoknál nyolcadik lett.
A versenyen 247-en indultak 33 szlovén, olasz és horvát klubból.
hs
 
Kétszer tudtak nyerni
A ptuji bowlingközpontban rendezték meg a második bowlingliga negyedik fordulóját. Hét összecsapásból a lendvai csapat csak a házigazda Ptuj és az Arena 2 csapata ellen szerzett győzelmet. A legjobb egyéni teljesítmény Serej Charles nevéhez fűződik, akinek 1203 döntött fája a 21 helyre volt elegendő. A Lendvai Bowlingklub a tabellán négy ponttal hatodik.
F.h.m.
 
Súlyos vereséggel mennek pihenőre
A Maribori Tekeliga 11., utolsó őszi fordulójában a lendvai férfi tekecsapat a ptuji Dravától 7:1-re (3135:2944 fa) csúnyán kikapott. Párbajt mindössze Horvat Jože tudott nyerni 548 fával, a többi versenyző, Šimon Janez, Kuk Zlatko, Tisovic Boris, Radaković Dušan és Potočnik Bojan rosszul teljesített.
A súlyos vereség ellenére a lendvaiak megtartották az első helyet az összesítésben és a pihenőre őszi bajnokként vonultak.
FB
 
Hazai pályán az elvárások alatt
A hétvégén a lendvai röplabdaklub két korosztályos utánpótláscsapata hazai pályán rendezte meg a bajnokság selejtezőcsoportjainak soron lévő tornáit.
Szombaton a fiatal lányok a csoportjuk harmadik tornáján sem tudták megszerezni idénybeli első győzelmüket, Puconci és Ljutomer ellen is két játszmában, nagyobb ellenállás nélkül veszítettek.
Másnap a serdülő lányok a maribori Branikot és a puconci Kemát fogadták a középiskola tornatermében. Az ismerős környezet ellenére a Muránia játéka nem tudott megfelelően kibontakozni, Puconci ellen 25:14-re és 25:21-re vesztettek, Branikkal szemben pedig 25:9-re és 25:15-re maradt alul a csapat. A csoportmérkőzések utolsó előtti összecsapásán ezzel továbbra is győzelem nélkül utolsók a csoportban.
F.h.m.
 
Utánpótlássikerek
A legfiatalabb korosztály számára a hétvégén az északkeleti légpuskaliga harmadik tornáját bonyolították le Ormosdon. A Lendvai község két egyesülete a versenyen remek eredményt ért el.
A fiatal pionírok mezőnyét Galambos Milán nyert a petesházi Coalból, a harmadik hely Lebar Viknek jutott a lendvai egyletből, emellett nyolcadik lett Palnec Bogar Marck (Coal), tízedik Vugrinec Vito (Coal) és 16. Trstenjak Fabijan (Coal). A lányoknál kettős lendvai győzelem született, Jezernik Alina csapattársa, Zver Nina előtt végzett az első helyen. A lendvai hármas, azaz Lebar, Jezernik és Zver csapatgyőztes lett, a Coal Galambos, Vugrinec és Palnec Bogar felállásban a dobogó legalsó fokán végzett.
A cicibánok megmérettetését a lendvai Aladič Aleksander a kiváló második helyen fejezte be.
hs
 
Csáktornyai győzelem
A Lendva körzeti labdarúgóedzők egylete a kétnyelvű középiskolában rendezte meg a varasdi, a csáktornyai és lendvai edzők találkozóját. Mindkét vendégcsapatot a régió focivilágának egykori ismert játékosai erősítették, mint Vabec Drago, Bunc Gregor és Šafarič Nikola. A tornát Csáktornya nyerte két győzelemmel Varasd és Lendva előtt.
F.h.m.
 
Gros Branko a beltinci női fociklub élén
A Lendva Labdarúgó-szövetség sok éves elnöke, Branko Gros a belatinci Teleing GMT női fociklub új elnöke lett, a legeredményesebb női klub tisztújító közgyűlésén a tagok bizalmat szavaztak az ismert szakvezetőnek. Az alelnöki posztokat Ivanušič Stanko és Smolkovič Janez tölti be. A klubban a tapasztalt vezetőség megválasztásával bíznak a további eredményes munkában, amelyben a klub szervezettségének javítását és népszerűsítését helyezték előtérbe.
FB
 
Csak egy pontot gyűjtöttek
A muraszombati bowlingpályán a harmadik keleti liga negyedik fordulóját játszották a csapatok. Gyenge volt a lendvaiak teljesítménye, hiszen a csapat mindössze egy döntetlent tudott összehozni a Bajta 1 ellen, a többi négy összecsapást vereséggel zárta. Lendva ezzel a rossz fordulóval az összesítésben a sereghajtó helyen áll.
F.h.m.
 
Tapasztalatcsere Zalaegerszegen
A magyar futballszövetség a múlt héten a magyar, a szlovén és a horvát szövetségi edzők kétnapos találkozóját szervezte meg Zalaegerszegen. Az eseményen a résztvevők az edzőképzésekről cseréltek tapasztalatokat és a másodosztályú ZTE korosztályos csapatainak edzéseit tekintették meg. Amint Sisa Tibor, a magyar szakemberképző osztály képviselője elmondta, az edzőképzést Magyarországon három régióban szervezik meg, és időtartama hosszabb, mint Szlovéniában. A találkozón továbbá szó esett a külföldi játékosállományról a legerősebb ligákban, valamint az utánpótlás-nevelés és a 21 éves korosztályos csapatok első- vagy másodosztályú szereplésének kulcsfontosságáról, ami a későbbiekben az élvonalba vezető utat jelenti. Ugyanakkor a zalaegerszegi klub képviselői bemutatták a ZTE utánpótlás-nevelési stratégiáját, amelyen többek közt elhangzott, hogy a gyermekekkel való foglalkozást már óvodás korban meg kell kezdeni.
A szlovén edzőket Jarc Borut a muraszombati, Lenarčič Marjan a ptuji és Horvat Mesštrovič Franc a lendvai edzők egyesületéből képviselte.
(-)
MCSi Design