kiscim1718
 

Sportmix - hírek röviden

sport murania5017Túl a csoportselejtezőkön
A lendvai röplabdaklub idősebb lányainak korosztályos csapata az utolsó selejtezőtornát játszotta Ptujban. Felemás eredmény született, hiszen a csoportot vezető Muraszombat ellen 2:0-ra (25:11, 25:13) elveszítették a mérkőzést, ezt követően pedig Ljutomer ellen 2:1-es (16:25, 25:15, 15:11) győzelmet könyveltek el. Ezzel a selejtezőkört a lendvaiak a harmadik helyen fejezték be.
A legfiatalabb korosztály szombaton, Lendván játszotta selejtezőcsoportjának összecsapásait. Az 1. Sz. KÁI-ban a lendvai lányok csoportelsőként jutottak a további küzdelmekbe, miután 2:1-es győzelmet arattak a Mini Benedikt és a Formula Formis II ellen.
hs
 
Az ötödik helyen végeztek
A Lendvai Sakkegyesület számára a IV. keleti liga kilencedik, záró fordulójával befejeződött az idei bajnokság: Cerkvenjakban a šentilji csapat ellen 2,5:1,5-re bizonyult jobbnak a lendvai felállás. Pontot szerezni ugyan csak Vučko Jože tudott, de Strbad Franjo, Baša Vili és Dunjko Leon is döntetlennel zárták a párbajukat, így fél ponttal járultak hozzá a sikerhez. Ezzel a győzelemmel a lendvaiak a bajnokságot 23 ponttal az ötödik helyen fejezték be, míg elsők a Kamnica egyesület sakkozói lettek.
F.h.m.
 
Elmaradt az utolsó őszi forduló
A kellemetlen időjárás és a lehullott hó miatt a hétvégén lemondták az első országos labdarúgóliga utolsó őszi fordulóját. Ezzel az őszi bajnok Maribor csapata lett, miután a legutóbbi fordulóban az Olimpija vereséget szenvedett Domžale ellen és három ponttal lemaradt a mariboriaktól. Az elmaradt összecsapásokat tavasszal játsszák le.
hs
 
Holtversenyben az élen
A muravidéki dartsliga negyedik fordulójának küzdelmeiben nem született meglepetés, az esélyesebb csapatok simán nyerték a mérkőzéseket. Az éllovas völgyifalui Bar Kvatro a lendvai Padlást verte 6:10-re, a mögötte lihegő petesházi Bar Lero pedig az újonc Retro Cafét 9:7-re győzte le. A kapcai Bar Matko fölényesen, 12:4-re győzött a gyertyánosi Booom Bar ellen, a másik szomszédküzdelemben a pincei West Bar 11:5-re bizonyult jobbnak a völgyifalui Kvatro II csapatánál. Az összesítést 12 ponttal a Völgyifalu I vezeti, egy ponttal lemaradva a petesházi csapat második, a harmadik helyen a pinceiek helyezkednek hét ponttal.
hs
 
Jó szereplés a Muraközben
A lendvai Nafta 1903 labdarúgó-iskolájának U11-es utánpótláscsapata vasárnap nemzetközi focitornán szerepelt Muraszerdahelyen. A 24 csapatos tornán Sv. Marko csapatát és a házigazda felállást is 4:0-ra verte, majd Csáktornya ellen 0:0-s döntetlent játszottak.
A negyeddöntőben Mala Suboticával kerültek össze, és a 2:0-s vereség után számukra véget ért a verseny. A torna ötödik helyezésével Gerenčer Borut edző vezetésével szép eredményt ért el a Herženjak, Svetec, Somi, Cuk, Pamič, Krampač, Gjuran, Torhač, Hozjan, Sakač és Kepe felállás.
F.h.m.
 
Sportlövészeti verseny Dobronakon
A Dobronaki Céllövészeti Egyesület az önállóság napján, december 26-án kedden 9 órától hagyományosan nemzetközi tornát szervez a vadászház melletti céllövőpályán. A nagykaliberű pisztoly és forgópisztoly versenyszám győztesei serlegeket és érmeket kapnak.
Nevezni 2017. december 20-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. villámpostacímen lehet. A versenyről bővebb információ a 041 747 351-es (Benkovič Tomaž) és a 041 710 654-es (Babič Jože) mobilszámokon kérhető.
 
Öt forduló, öt vereség
Miután a lendvai Lindau az elmaradt negyedik forduló meccsét múlt szerdán a Ljutomeri Kosárlabdaklub ellen 73:87-es vereséggel zárta, vasárnap elszántan szállt harcba a győzelemért a lendvai csapat. A sikerre a további motiváció és az önbizalom növelése miatt is szükség lett volna, de a meggyengült játékosállomány miatt az elszántság nem volt elegendő az első idénybeli győzelemhez. A Lindaut így a Tropicano Bistrica is túlszárnyalta, 77:82-re nyerve az ötödik forduló mérkőzését.
A lendvai gárda hazai pályán eltökélten kezdte a mérkőzést. Mindkét oldalon kiélezett volt a játék, főleg a hárompontos dobások jellemezték a szoros, 24:23-as lendvai előnnyel végződő első negyedet. A folytatásban viszont beütött a balszerencse a Lindaunál, amikor Hozjan Tomas irányító sérülést szenvedett és nem tudta folytatni a játékot. Ezzel összezuhant a házigazdák játéka, hiszen kulcsfontosságú játékost veszítettek el. A második negyed 11:17-es eredménye nyomán a félidő ötpontos Lindau-hátrányt hozott.
A mérkőzés folytatásában újra a vendégek hárompontos dobásai kerültek előtérbe. Farkašt, aki négyszer járt sikerrel távolról, a hazai felállás sehogy sem tudta megállítani. A vendégek a harmadik negyedet 22:28-ra nyerték és így már tizenegy ponttal húztak el. A mérkőzés utolsó felvonásában a Lindau minden erejével futott az eredmény után, aminek lett is látszata, a meccs véghajráig ugyanis három pontra faragták a hátrányt, de az utolsó percekre kifulladt a csapat. Egy kis szerencsén is múlt, hogy az utolsó negyedben, amely 20:14-gyel zárult, a Lindau nem tudta megkaparintani a győzelmet.
A Lindauból Novak Robi 19, Zrna Dejan 13, Frančič Dušan 12, Rantaša Denis 12, Hozjan Tomas 8, Tvrtko Blaž 8, Čeke Matej 5 pontot szerzett.
Ezzel a bajnokság első felét a Lindau Kosárlabdaklub győzelem nélkül a sereghajtó helyen zárta.
f.h.m.
 
Kurucz Máté tornagyőztes lett
sport lo KuruczAz ormosdi Kovinar sportlövészeti egylet volt a szervezője a harmadik északkeleti liga harmadik légpuskatornájának. Az eseményen 49 versenyző indult, s az egyéni győztes a dobronaki Jezero versenyzője, Kurucz Máté lett. A hetedik helyen Bálint Kálmán (Jezero) végzett, 10. lett Miladinovič Dragan (Coal), 11. Tkalec Maja (Lendva), 12. Havasi Ferenc (Coal), 13. Legenič Sandra (Lendva), 21. Kianec Melani (Jezero), 23. Varga Gábor (Coal), 25. Podgoršek Laura (Jezero), 28. Horvat Darko (Jezero) és 30. Ferencek Melani (Jezero). A csapatversenyt a Jezero II a negyedik helyen zárta, míg az ötödiken Lendva végzett kilenc csapat közül.
Emellett Ormosdon a harmadosztályú keleti liga 2016/17-es legjobb légpuskaversenyzőit elismerésben részesítették. A kitüntetettek közt volt Kurucz Máté a Jezeróból, aki a második, míg Tkalec Maja a lendvai egyletből a harmadik helyért vehetett át kitüntetést.
sport lo Tkalec
FB
 
A válogatottban is remekel
A dobronaki kötöttfogású birkózó, Podgorelec Luka a válogatott színeiben is remekül teljesített a horvátországi Sesvetski Kraljevecben megrendezett nemzetközi serdülőtornán: a 85 kilogrammos súlycsoportban a fiatal versenyző az első helynek örülhetett.
FB
Az idegenbeli győzelemre még várni kell
A Muránia felnőtt röplabdacsapata szombaton a tabella második felében helyezkedő preboldi Uniforesthoz utazott az idény első vendéggyőzelmének megszerzésének reményében. Habár a mérkőzés végül 3:0-s (25:18, 25:20, 25:21) vereséggel zárult, a lányok keményen küzdöttek a pontokért, és nem is jártak messze a játszmagyőzelemtől.
A kilencedik forduló után Muraszombat csapata vezet 21 ponttal, míg a lendvaiak hárommal az utolsóelőtti, 10. helyről várják a bajnokság első felének utolsó hazai mérkőzésére pénteken a harmadik helyezett Turbina csapatát.
hs
Misja magabiztosan menetel
Az idény folytatásában sem ingott meg a lendvai Misja Beno teakwondo-versenyző formája, hiszen a hétvégén két tornát is sikerült megnyernie a 80 kilogrammos súlycsoportban. A ljubljanai Bežigradban rendezett tornán a döntőben Milanović Nemanját (Chagi Ljubljana) 9:5-re verte meg, majd másnap Šentvidben fölényesen, 14:2-re győzött Đorđić Miloš (Dragon Ljubljana) ellen. Két újabb győzelem után Misja magabiztosan vezeti az összesítést a kategóriájában.
FB
A harmadik találkozót Zalaegerszeg nyerte
A három város középiskoláinak idei sporttalálkozója Zalaegerszegen focimérkőzésekkel és sportlövészettel fejeződött be. Mindkét sportágban a második helyen végeztek a lendvai középiskolások. A fociküzdelmek során 5:0-s lendvai győzelem született Zalaegerszeg ellen, majd 3:1-re maradtak alul Varasddal szemben. A harmadik összecsapáson Varasd 3:2-re verte a házigazda Zalaegerszeget.
A lendvai lövészek sikeréhez Tkalec Maja, Feher Jože és Berki Edvard járult hozzá.
F.h.m.
Lecsúsztak a dobogóról
A Nafta Öregfiúk csapata idén is részt vett a hagyományos 22. Nemzetközi Öregfiútornán Keszthelyen. A torna hatcsapatos körmérkőzéses rendszerben folyt, amelyen a lendvaiak két győzelem és három vereség után a negyedik helyen zártak. Különösen kiélezett volt a Hévíz elleni összecsapás, hiszen a lendvai öregfiúk csak a véghajrában maradtak alul 4:3-ra. Emellett a tornagyőztes Budapest csapatától 4:1-re, a Jeges FC-től 4:2-re kaptak ki. A Kerek, Drvarič, Horváth, Bedő, László és Šijanec felállás 6:2-re az Öreg Gólyák csapatát és 4:2-re Balatonkeresztúrt múlta felül.
F.h.m.
MCSi Design