kiscim1718
 

Sportmix - hírek röviden

sport ijasz5117Dobogós helyezések
Szombaton Kamnikban gyűltek össze az íjászok az országos teremíjászati kupasorozat negyedik fordulójára. A lendvai klub tíz versenyzővel állt rajthoz és négy dobogós helyezéssel tért haza, az összes induló száma 217 volt.
Az aranyéremnek a fiúk mezőnyében ismét Horvat Niko és az öregfiúknál Štampar Zvonko örülhetett. Horvat 544 körrel lett első olimpiai íjjal, míg Štampar 493 körrel verte a veteránokat a hosszú íj versenyszámban. Emellett a felnőtt kategóriában a dobogó második fokára léphetett Horvat Kristijan is hosszú íjjal, valamint a harmadikra Biro Mihael a fiúk mezőnyében csigás íjjal.
A dobogóról ezúttal a felnőtt kategóriában lecsúszott Hozjan Jože, aki negyedik lett hosszú íjjal, emellett Tonković Srđan csigással a 14. helyet szerezte meg. Az öregfiúk csigásíj-versenyét Štuhec Bojan a hetedik, Flisar Tomaž a kilencedik helyen fejezte be hosszú íjjal. Az utánpótlás korosztályban a fiatalabb lányoknál Horvat Vita ötödik, a fiúknál Komaricki Nik tízedik lett olimpiai íjjal.
hs
 
Elhúzott a Kvatro Gal
A lendvai dartsliga ötödik fordulójában a két éllovas küzdelmét a völgyifalui Kvatro Gal nyerte meg, miután 11:5-re verte a petesházi Bar Lero csapatát. A harmadik helyezett West Pince a gyertyánosi Booom Barnál bizonyult jobbnak, míg a kapcai Bar Matko a Padlás felállását verte meg. A lendvai Retro Cafe szoros küzdelemben a Kvatro Gal II csapatát győzte le, ezzel megszerezve első három pontját.
Az ötödik forduló után a vülgyifalui Kvatro Gal I veretlenül 15 ponttal vezeti az összesítést, a Bar Lero 11 ponttal második, mögötte csupán egy ponttal a harmadik helyen a pincei West áll, de a kapcai Matko Bar is tíz ponttal esélyes még a dobogós helyezésre. A Padlás és a Booom Bar hat ponttal ötödik és hatodik, míg a Retro Cafe az első pontokkal hetedik. A völgyifalui II. csapat pont nélkül nyolcadik.
hs
 
Sportlövészeti verseny Dobronakon
A Dobronaki Jezero Céllövészeti Egyesület az önállóság napján, december 26-án kedden 9 órától hagyományosan nemzetközi tornát szervez a vadászház melletti céllövőpályán. A nagykaliberű pisztoly és forgópisztoly versenyszám győztesei serlegeket és érmeket kapnak.
Nevezni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. villámpostacímen lehet. A versenyről bővebb információ a 041 747 351-es (Benkovič Tomaž) és a 041 710 654-es (Babič Jože) mobilszámokon kérhető.
 
A döntőben maradtak alul
A lendvai Lindau Kosárlabdaklub szombaton Zalaegerszegen a hagyományos karácsonyi kosárlabdatornán vett részt. A négycsapatos megmérettetésen a lendvai felállás a zalaegerszegi Báthory Barátokat 80:44-re verte, majd a döntőben a szintén zalaegerszegi Niederwalddal csapott össze. A mérkőzésen kidomborodott a vendéglátók túlereje, akik már az első félidőben szinte behozhatatlan előnyre tettek szert. A félidő több mint húszpontos lendvai hátránnyal 41:18-ra zárult. De a második játékrészben sem hagyott alább a zalaegerszegiek lendülete, így a harmadik felvonás is 20:13-as eredménnyel zárult a javukra. Csak az utolsó negyedben enyhültek az ellenfél rohamai, ekkor tudtak a lendvaiak felülkerekedni és az utolsó negyedet 21:11-re megnyerni. A döntőben elszenvedett 52:72-es vereség után a Lindau a tornát a második helyen zárta, a harmadik az osztrák Hochneukirchen, a negyedik pedig a Báthory Barátok csapata lettek.
A Lindauban a tornán Zrna Dejan, Horvatič Sandi, Kuk Sašo, Hozjan Tomas, Gönc Beno, Čeke Matej, Novak Robi és Vidak Rajko játszott.
F.h.m.
 
Gyengébb szereplés
Az 1.B országos légpuskaliga harmadik tornáján a dobronaki Jezero a bajnokság legjobb egyéni versenyzője, Somogyi Péter nélkül lépett pályára a fővárosi céllövőpályán. A Jezero ezúttal így tízedik lett, a ligában viszont túlesett debütáló versenyén Kianec Melani is. A fiatal versenyző a kezdeti lámpaláz leküzdése után biztatóan, az elvárások felett teljesített és a 33. helyen végzett. Csapattársai, Kološa Franc 17., Car Franc pedig 29. lett.
FB
 
Sakkozók emléktornája
Muraszombatban a Diana szállodában az egykori muravidéki sakkozók tiszteletére emléktornát szerveztek. Az immár hatodik nemzetközi versenyre 46 szlovén, magyar, osztrák és horvát sakkozó érkezett. Az első helyet a házigazda Gjuran Denis szerezte meg 7,5 ponttal, az egyedüli lendvai résztvevő, Baša Vili 3,2 pontot gyűjtött, ami a 35. helyre volt elegendő. A muraszombati Pomgrad első négy helyet megszerző sakkozói a „Szlovénia sakkozik” nevű döntő tornáján is indulási jogot kaptak.
FB
 
Pofonegyszerű győzelem
A soron következő országos teakwondotornán Ljubljanában a lendvai Misja Beno a 80 kilogrammos súlycsoportban újabb győzelmet aratott. Miután a csoportselejtezőben könnyen túllépett mindkét ellenfelén, a döntőben a litijai Vodovnik Jannal küzdött meg. Misja már 6:0-ra vezetett, amikor ellenfele szabálytalan ütést vitt be arcra, amit kizárás követett. A kizárással megnyert tornával Misja megerősítette vezető helyét az összesítésben.
FB
 
Levonultak a lakosiak a pályáról
A lakosi Torcida kispályás fociklub csapata a hétvégén öregfiúk nemzetközi teremfocitornáján vett részt Nagykanizsán. A 16 csapatos verseny csoportköréből a lakosiak három 1:0-s győzelemmel jutottak a kieséses szakaszba, ahol a tavalyi győztessel játszottak. A nagykanizsai Tip-top csapattal kemény mérkőzést vívtak, és mivel a szikrázó indulatok nem csillapodtak, a Torcida legénysége 1:2-es hátránynál félbeszakította a meccset és elhagyta a pályát.
A nemzetközi kupa így végül kanizsai házi döntőt hozott, amelyben a Tip-top csapatát a Mu-Vill 1:0-ra megverte.
F.h.m.
 
Újabb röplabda-vereségek
Pénteken a lendvai röplabdaklub felnőtt csapata a harmadik keleti liga 10. fordulójában hazai pályán látta vendégül a tabella második helyén álló rušei Turbina csapatát. Az összecsapás sajnos a vendégek elképzelései szerint alakult, a Turbina sima háromjátszmás (25:11, 25:12, 25:10) győzelemmel távozott Lendváról.
A bajnokság első felének utolsó összecsapását a lendvai lányok szerdán, lapzártánk után játszották a Formula Formis ellen Lendván. Az összesítésben szoros küzdelem folyik az első helyért, hiszen csupán egy pont előnnyel vezet Muraszombat a rušei Turbina előtt.
A puconci sportlétesítményben a lendvai klub serdülőcsapata a selejtezőcsoport utolsó, ötödik tornáján a két élcsapattal küzdött meg. A két mérkőzésen meglepetés nem született, mindkettő sima vereséggel zárult. A lányok először a muraszombati felállás ellen 25:12-re és 25:8-ra maradtak alul, ezt követően pedig a maribori KBM Branik csapata is 25:13-ra és 25:7-re verte őket. Az idei selejtezőkört a serdülőlányok pont nélkül az ötödik helyen zárták.
f.h.m.
 
Légpisztolyos verseny a fővárosban
Az 1.A országos bajnokság újabb tornáján Ljubljanában gyűltek össze a legjobb légpisztolyos céllövők. A versenyen jelen volt a tornisai egyesület színeit képviselő Horvat Avgust is, aki egyéniben 32. lett. A dobronaki versenyző 359 körös teljesítménnyel a csapatversenyben elért 12. helyezéshez járult hozzá.
FB
 
Varasdon fociztak
A lendvai edzők egyesülete hagyományosan idén is részt vett a Branko Ljaljak emlékére rendezett varasdi teremfocitornán. Az első helyet a Nikola Šafarič által vezetett házigazda csapat szerezte meg, a lendvaiak is tőlük szenvedték el az egyedüli 1:0-s vereséget, amivel a második helyen zárták a tornát. A lendvai edzők remek teljesítménye hálóőrük kiváló védéseinek is köszönhető, hiszen sorban hárította a veszélyes lövéseket a meccseken. Érintetlen maradt hálója a Ludbreg elleni összecsapásban, amelyet a lendvai edzők féltucatnyi góllal nyertek meg, majd a Međimurjéval 1:1-es döntetlent sikerült összehozni.
F.h.m.
MCSi Design