kiscim1718
 

Sportmix - hírek röviden

sport darts0218Meglepetés nélkül
A nyolcadik fordulóval folytatódott hétfőn a lendvai dartsliga, amelyben meglepetés nélkül pörögtek le a küzdelmek. A szomszédos Pince és Völgyifalu közötti rangadót fölényesen, 12:4-re az éllovas Völgyifalu szerezte meg idegenben. Gyertyános 10:6-ra verte a Padlást és a kapcai csapat is 11:5-re felülmúlta a lendvai Retrót. A Völgyifalu II csapata 7:9-re veszítette el a párbajt a petesházi felállástól.
A fordulót követően az élvonalban így nem történt változás, továbbra egy pont előnnyel vezet a Kvatro Gal a petesházi Bar Lero előtt, négy ponttal van lemaradva a harmadik helyen álló kapcai Matko Bar.
hs
 
Iskolások sakkbajnoksága
A muraszombati Radenska Pomgrad Sakkegyesület szervezésében pénteken lebonyolították az általános iskolák területi sakkbajnokságát három korosztály számára. Az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános iskola tanulói az U9-es és U12-es korosztályban eredményesen szerepeltek, míg a legidősebbek között, a 15 évesek korosztályában ezúttal nem volt képviselője az iskolának. A 12 éveseknél a hatodik helyezést Grof Aleks szerezte meg, a 12. Žalik Luka, a 14. Hozjan Tian lett. A kilencévesek korosztályában Šimon Lars a 18. helyezést érte le, míg a lányoknál Tot Taja a hatodikon zárt. Az iskolai versenyen 94 fiú és 24 lány versenyzett.
F.h.m.
 
Csapatban másodikak lettek
A legfiatalabb céllövők pénteken a regionális sportlövészeti bajnokság negyedik fordulójában versenyeztek Gornja Radgonán. A csapatversenyben a második helyet a lendvai sportegyesület tagjai érték el, a petesházi Coal versenyzői ötödikek lettek. A pioníroknál legyőzhetetlen volt a lendvai Jezernik Alina, csapattársa, Zver Nina az ötödik helyen végzett. A fiúk mezőnyében Galambos Milán a harmadik helyet szerezte meg a Coalból, ötödik lett Lebar Vik (Lendva), hetedik Vugrinec Vito (Coal), nyolcadik Palnec Bogar Marck (Coal). A legfiatalabbak között, a cicibán korosztályban a lendvai Aladič Aleksander a kiváló második, Galambos Greta a Coalból az ötödik helyezést érte el.
Két fordulóval a verseny vége előtt kemény küzdelem folyik az első helyért: Galambos csupán egy ponttal van lemaradva az első helytől, míg Lebar Vik a harmadik. A lányoknál az összesítést Jezernik vezeti, a cicibánoknál Aladič a második. A csapatverseny élmezőnyében is szoros véghajrára lehet számítani, hiszen Lendvának hárompontos lemaradást kellene az első helyért behoznia, amelyen Ormosd csapata 74 ponttal áll.
FB/hs
 
Somogyi az Eb-részvételért küzd
Százhalombattán, a második országos Európa-bajnoki válogatóversenyen küzdöttek a legjobb magyar sportlövők, akik közt ott volt Somogyi Péter, a Jezero tagja is, aki ezúttal a zalaegerszegi ZTE színeit képviselve a légpuskaversenyt a második helyen fejezte be Sidi Péter sportlövő világlegenda mögött.
A harmadik válogatót Budapesten rendezik meg a hónap folyamán, ami után eldől a Győrben februárban rendezendő kontinensbajnokságon résztvevő magyar válogatott keretnévsora.
FB
MCSi Design