kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

Muraszombat súlyos vereséget mért a Lindaura

sport lindau0418A Muravidéki Kosárlabdaliga aktuális fordulójában a lendvai Lindau esélytelen volt a tabella élén álló muraszombati Nona elleni összecsapáson. Sérülés miatt Tuksar Stanko, Hozjan Tomas, Sijarič Aleš és Horvatič Gorazd is pihenni kényszerült, de a csapatból Zrna Dejan is hiányzott. Így a teljes felállással érkező vendégcsapat könnyen végigsöpört a házigazda megtizedelt játékosállományán. A Lindau otthonában a Nona 56:111-es eredménnyel nyerte a meccset.
Már az első negyedben eldőlt, hogy nem lesz meglepetés a vasárnapi mérkőzésen, csakis győzni érkezett Lendvára a Nona. Ez a szándék a játék korai időszakában is rögtön megmutatkozott: míg a vendégek sorra dobták a pontokat és száguldottak a pályán, a hazaiak támadásai kudarcba fulladtak, a muraszombatiak gyors ellentámadásaira pedig a hazaiak nem találtak megoldást. Szinte behozhatatlan, 7:31-es hazai hátránnyal zárult az első negyed. Horvat Tadej a Nonából a negyedben öt hármast is dobott. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, és a hazaiak 21:17-es előnnyel hozták a negyedet. A fordulást követően ismét pályára lépett azonban Horvat, amivel ismét elkezdődött a lendvaiak kínszenvedése. Pontos távoli dobásaival és gyorsaságával lehengerelte a hazaiakat. Horvat hatszor triplázott, és a Nona a harmadik negyedben 15:41-re verte a lendvai csapatot. Az utolsó negyedben az erejéből kifogyott Lindauból a küzdőszellem is elszállt, ezzel 22:13-ra az utolsó negyed is a muraszombatiak javára zárult. Színvonalas volt az éllovas játéka és megérdemelten nyerte a meccset.
A Lindau pontszerzői: Frančič Dušan 21, Rantaša Denis 11, Horvatič Sandi 9, Zrnec Sašo 8, Gönc Benjamin 4, Tvrtko Balaž 2, Čeke Matej 1.
A mérkőzés végén Horvatič Gorazd, a Lindau vezetője elmondta, hogy a sérülések ellenére nehéz és küzdelmes meccsre számítottak. A teljesítmény ugyan az elvárások alatt maradt, de az eredmény nem befolyásolta a csapat kitűzött célját: bekerülni a négy legjobb döntő tornájára. Az esélyek erre adottak, amennyiben mindhárom soron levő megnyeri mérkőzést a Lindau, és jelenleg erre összpontosít a csapat – hangsúlyozta Horvatič.
F.h.m/hs
MCSi Design