kele
perec1
garas1
62. évfolyam
33. szám
Lendva 
2018. 08. 16.
kiscim3318
 

Színvonalas játék, összetartó csapat

sport dobrlk0618A Dobronaki Labdarúgóklub szombati közgyűlésén a tagok egyhangúlag elfogadták a 2017-es év beszámolóit, és az idei évre kitűzték célul, hogy a bajnokságot az élvonalban zárják. Emellett a klub megalapításának 70. évfordulójának megünneplésére is készülnek.
Szép számban gyűltek össze a tagok szombaton a helyi művelődési házban megtartott közgyűlésen, amely a vendégek köszöntését követően Sekereš Ervin elnök beszámolójával folytatódott. Az elnök alapos betekintést nyújtott az elmúlt évben elvégzett munkába. Elmondta, hogy az év elején felmerült nehézségek és a rossz eredmények után az év második felében fellendült a klub élete. Ehhez az igazgatói bizottsághoz csatlakozó új tagok szakmai és gyakorlati tapasztalatai is hozzájárultak. Év közben sikerült növelni a csapat versenyképességét, aminek a nyár folyamán történt edzőcsere is jót tett, valamint a klub szervezettsége is javult. A beruházások keretében felújították az öltözőket és a klubhelyiségeket, valamint a pályát és környékét.
sport dobrlk06183Car Matija edző felszólalásában kifejtette, az őszi idényre készülés nem volt zökkenőmentes, hiszen az edzések 12 játékossal indultak, a bajnokság kezdetére viszont 22-re nőtt a létszám. A játékoskerethez négy magyar játékos is csatlakozott. Az őszi idény eredményével kapcsolatban az edző elégedettségét fejezte ki, hiszen az első községközi liga őszi bajnoka lett a csapat nyolc győzelemmel, egy vereséggel és két döntetlennel. Car még hozzátette, hogy a keret múlt pénteken kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre, és hat barátságos mérkőzést játszik. Február 17-én kezdenek Csesztreggel, majd Bajánsenye, Renkóc, Bagonya, Hotiza és Puconci következik. Biztató, hogy a játékosállományból egy játékos sem távozott.
Ezek után a két korosztályos – az U9 és U13 – csapat eredményeiről és a munkáról Köves Goran utánpótlásedző számolt be a közgyűlésen. Hangsúlyozta, hogy e téren komoly munka elé néznek, hiszen gyengék voltak az elmúlt évben a fiatalok eredményei és szinte az alapoktól kell kezdeni a nevelést. Az idei évi munkaprogram kirajzolódott, ezt kell mostantól követni – hangzott el.
sport dobrlk06182A pénzügyi beszámolóból kitűnt, hogy a klub az elmúlt évben mintegy 13 ezer euró bevétellel gazdálkodott, míg a kiadások valamivel több mint 12 ezer eurót tettek ki. A fennmaradt mintegy 900, valamint a naptárok eladásából összegyűlt 2.600 ezer euróval a klub a bajnokság tavaszi részét előreláthatólag zökkenőmentesen fedezni tudja. A felügyelőbizottság az ügyvitelben mindent rendben talált és elfogadásra javasolta a beszámolókat.
A klub a 2018-as tervek közé sorolta a pálya és a klubhelyiségek körüli munkálatok folytatását. Előtérben kerül viszont a klub 70. évfordulójának megünneplése, amelyet méltóképpen szeretnének megünnepelni egy kiadvánnyal is. Az ünnep keretében a csesztregi felnőtt csapat érkezik vendégségbe, amellyel 1966 óta – kevés kihagyással – baráti kapcsolatot ápol a klub. A tavaszi idényre kitűzött cél: minél eredményesebben szerepelni a bajnokságban és lehetőség szerint megtartani az első helyet. Januártól a szakmai állományt Kovač Peter kapusedző is erősíti.
A közgyűlés vége előtt Kardinar Marjan polgármester felszólalásában megemlítette, hogy a község egy sport- és rekreációs központ létrehozását tervezi a pálya körül, amelyre már benyújtotta a pályázatot, ezzel is hozzájárulva a foci népszerűsítéséhez. Végezetül pedig Penhofer Daniel, a lendvai labdarúgó-szövetség képviselője szólalt fel, aki többek közt elmondta, hogy a muraszombati szövetséggel közösen dolgoznak a muravidéki labdarúgóliga újbóli elindításán. Egy négytagú bizottságot bízott meg a két testület az országos szintű tárgyalásokkal, és ha idén még nem is sikerül, de jövőre biztosan megalakul a Muravidéki Liga – fejtette ki Penhofer.
MCSi Design