kele
perec1
garas1
62. évfolyam
50. szám
Lendva 
2018. 12. 13.
kiscim5018
 

Felkészülési mérkőzés: Nafta 1903 – Odranci 1:0 (1:0)

sport nafta0918A másodosztályú csapatok a tavaszi felkészülés záró szakaszához érkeztek, hiszen igencsak közeledik már március 11-e, amikor elrajtol a bajnokság izgalmasnak ígérkező folytatása. Míg a Nafta múlt kedden Kapronca csapata ellen erős havazásban játszott a lendvai műfüves pályán és meglepetésre 3:1-re (2:0) kikapott, szombaton Odriánc együttesével csapott össze. A mindig kiszámíthatatlan harmadosztályú csapat elleni mérkőzést a lendvaiak ugyan győzelemmel zárták, de a helyzetkihasználás ezúttal gyenge volt.
A játék túlnyomóan a vendégek térfelén folyt, akik a védelemre és kontrákra összpontosítottak. A vendégkapu előtt számtalan ígéretes helyzete adódott Vinkónak, Monjacnak és Roginičnak is, de Prša Darko remek hárításainak és a támadók pontatlanságának köszönhetően egészen a 34. percig érintetlen maradt a hálója. Ekkor Monjac egy kapu előtti helyzetből szerzett vezetést a Naftának. A pihenőig sorjáztak a hazaiak helyzetei, egyszer még a kapuba is eljuttatták a labdát, de Borovič játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt.
A második játékrészben is a Nafta alakított ki több helyzetet, amiket azonban a támadók nem tudtak értékesíteni. Hamarosan mindkét többet edző cserélt, de ezt követően sem változott a játék képe. A Nafta volt mezőnyfölényben, amit újabb góllal nem tudott megerősíteni a mérkőzés végéig.
Míg a mérkőzés végén ifj. Franc Fridl elégedettségét fejezte ki a Nafta játékával kapcsolatban, a helyzetkihasználással annál kevésbé volt elégedett: „A pontatlanság a nehéz felkészülési időszak fáradságának is betudható, de ezen javítani kell. Erre még gyenge két hetünk maradt.” A felkészülési időszakról az edző továbbá elmondta, hogy terv szerint valósult meg annak ellenére, hogy a rossz időjárás miatt kevés edzést és mérkőzést tarthattak a füves pályán. Abban azért bízik az edző, hogy jövő héten Videm csapata ellen a bajnokság előtti főpróbán már adottak lesznek a feltételek a füves pályán a küzdelemre.
F.h.m/hs
MCSi Design