kele
perec1
garas1
62. évfolyam
50. szám
Lendva 
2018. 12. 13.
kiscim5018
 

Sportmix - hírek röviden

sport lind09182Vereség a végére
A lendvai Lindau Kosárlabdaklub az idény utolsó mérkőzésén nem tudott meglepetést szerezni a tabella negyedik helyén álló Ljutomer ellen. A lendvai felállásból hazai pályán hiányzott a harciasság, így a csapat a fiatalabb és fürgébb ellenféltől 57:68-ra (12:15, 17:18, 13:16, 15:19) kikapott.
sport lind09181A szombati mérkőzésen a házigazdák játéka sehogy sem tudott kibontakozni, a jól megszervezett támadások is gyakran fejeződtek be pontatlanul. Ezzel szemben az ellenfél szervezetten és hatékonyan játszott, folyamatosan tartani tudta az előnyét. A hazai csapat minden igyekezete ellenére sem sikerült a fordítás, így Ljutomer viszonylag könnyedén nyerte meg a meccset. A Lindauból a legtöbb pontot Rantaša Denis szerezte, 18-at, míg Hozjan Tomas 13, Tvrtko Balaž 10, Frančič Dušan 9 és Horvatič Sandi 8 pontig jutott.
Ezzel a vereséggel a Lindau a sereghajtó helyen zárta az idényt, a négyes döntőt így csupán a közönség soraiból nézheti. Az idei amatőr Muravidéki Kosárlabdaliga bajnoki címéért a muraszombati Nona, a belatinci Sistemorg és a két ljutomeri kosárlabdaklub küzd majd.
F.h.m.
 
Készülnek a hetvenéves évforduló megünneplésére
Vidékünkön több fociklub is idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját, ezek közé tartozik a gyertyánosi Panonija is. Ennek szellemében folyt a klub pénteken megtartott közgyűlése, amely az elmúlt év pozitív értékelését követően tárgyalta a tervezett jubileum megünneplésének programját. A vezetőség háromnapos rendezvényre készül, amelyen többek közt díszülés, focifesztivál és emléktorna is lesz.
A bajnokságot illetően elhangzott, a vezetőség célul tűzte ki, hogy a csapat a lendvai második körzeti ligában a tabella első felében zárjon. Ennek érdekében edzőváltás is történt: a bajnokság végéig a Panonija legénységét a brezovicai Hozjan Dušan vezeti. A felkészülés megkezdésével a játékosállományt nem hagyta el egy játékos sem, a kerethez viszont csatlakozott Herceg Csentéből. A Panonija felkészülési mérkőzést Kebelével, Lipával és a Hídvég ifjúsági csapatával egyeztetett le.
F.h.m.
 
Dobogós helyezés Vasváron
sport torc0918A lakosi Torcida kispályás csapata a hétvégén a Vas megyei Vasváron a negyven év feletti öregfiúk teremfocitornáján szerepelve a harmadik helyet szerezte meg.
Miután a lakosi csapat a csoportselejtezők jtszott 15 perces körmérkőzéseiből három győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel továbbjutott, végül az elődöntőben alulmaradt. A harmadik helyért a Viola Illatszer csapatával küzdöttek meg, s a Torcida 2:1-es győzelemnek örülhetett.
F.h.m.
 
Visszaestek a sereghajtó helyre
A lendvai harmadosztályú Muránia női röplabdacsapat a bajnokság 17. fordulójában Koroškóra utazott az utolsó helyen álló S volley II. otthonába. Nagyok voltak az elvárások a lendvai felállásnál, hiszen az az egyetlen idénybeli győzelmét a Muránia épp a vendéglátó csapat ellen szerezte meg. Annak ellenére azonban, hogy a mérkőzésen a Muránia mindhárom játszmában közel járt a győzelemhez, a véghajrá minden alkalommal elveszett. Az S volley II. kétszer 25:21-re, valamint 25:23-ra nyerte a meccset. Öt fordulóval a bajnokság vége előtt az összesítésben a Muránia visszacsúszott az utolsó helyre.
hs
MCSi Design