kele
perec1
garas1
62. évfolyam
50. szám
Lendva 
2018. 12. 13.
kiscim5018
 

Sportmix - hírek röviden

sport jerezo10182Sportlövészeti sikerek
Ljutomerben rendezték meg az északkeleti regionális légfegyveres bajnokságot, amelyen a dobronaki Jezero, a petesházi Coal és a lendvai sportlövészeti egyesület tagjai méltóképpen képviselték vidékünket. Míg a légpuska felnőtt versenyszámban csupán Zver Katjának (Lendva) sikerült második helyezésével dobogós helyen zárni a viadalt, a korosztályos mezőnyben sorra jöttek a dobogós helyezések.
sport jerezo10181A serdülőknél kettős győzelemnek örülhettek a Jezerónál, hiszen Ferencek Melani a dobogó legfelső fokára, Podgoršek Laura a középső fokára lépett, emellett Bakan Urisk Lena negyedik, Gavrič Saša hetedik lett. A dobronaki csapat megszerezte a regionális csapatbajnoki címet is. A pioníroknál Zver Nina (Lendva) győzött, míg klubtársa, Jezernik Alina a hatodik helyen zárt. A fiúknál Lebar Vik (Lendva) a harmadik helyre kapaszkodott fel, a dobogóról viszont lecsúszott Bogar Palnec Marck (Coal). A korosztályban Galambos Milan (Coal) 10., Vugrinec Vito (Coal) 17., Mihajlović Krpan Tine (Lendva) 18. lett. Csapatban a Coal a negyedik helyet szerezte meg. A cicibán kategóriában a dobronaki Jezero cseperedő lövészei csapatban másodikak lettek, az egyéni legjobb eredményt Ferencek Gabriela ötödik helyezésével szerezte meg. A fiúknál Aladić Aleksander (Lendva) hetedik lett. Az ifjúsági korosztályban Tkalec Maja (Lendva) a 9., Kianec Melani (Jezero) a 11. helyre ért oda. Ezen kívül a férfiak 42 fős felnőtt mezőnyében a helyiek közül Car Franc teljesített a legjobban a Jezeróból, aki a 24. helyen zárt. A Coalból Gerenčer Boris (Coal) 27., Miladinovič Dragan (Coal) 34. és Kopinja Jože 38. lett. A hármas a csapatversenyt a nyolcadik helyen fejezte be. A légpisztoly versenyben a dobronaki Horvat Avgust a dobogó legalsó fokán végzett, míg a tornisai csapattal második lett.
FB
 
Eredményes volt az elmúlt év
A Lendvai Labdarúgó-játékvezetők Körzeti Egyesületének éves közgyűlésén Tompa Marjan elnök számolt be az elmúlt évi munkáról. Többek közt elmondta, hogy a játékvezetők a tornisai tornateremben, Odrijáncon és a lendvai műfüves pályán készültek az előttük álló idényre. A tagok részt vettek a Muraszombatban rendezett tornán, valamint képzéseken és szakmai előadásokon voltak jelen. A szakmai bizottság tevékenységének beszámolójában Bukovec Miran elnök kiemelte, hogy hosszabb idő után három új fiatal játékvezető csatlakozott az egyesülethez. A tagok Törökországban, Nova Goricán és Portorožban játékvezetői ellenőrzéseken vettek részt, ahol erőnlétből és a labdarúgás szabályairól vizsgáztak. A beszámolók elfogadását követően a közgyűlésen felszólalt Režonja Slavko, a lendvai körzeti labdarúgó-szövetség elnöke, aki bemutatta a muravidéki focitérségben várható változásokat, valamint a következő idényben induló nyolccsapatos Muravidéki Ligát is.
F.h.m.
 
Alapozási mérkőzések
Dobronak – Bogojina 1:2 (1:1)
A télies időjárásban vasárnap a lendvai műfüves pályán Bogojinával csapott össze Dobronak. A vendégek Horvat Rajko duplájával megszerezték a győzelmet, a házigazdáknál pedig Cerovec Kevin járt sikerrel.
FB
Olimpija – Petesháza 6:2 (3:1)
A lendvai műfüves pályán találatokban gazdag mérkőzést láthatott a közönség. Az elvárásokhoz képest a hosszúfalui körzeti elsőligás csapat eredményesebben játszott és már az első játékrészben elhúzott. A körzeti másodosztályú újonc sem tétlenkedett, Šimonka Alen és Novak Dean révén kétszer talált hálóba. Az Olimpijának szép gólt szerzett Vida Matej, továbbá kétszer Gönc Erik zörgette meg a hálót, mellettük Čuka Goran, Bači Michel és Szőke Miha is hozzájárult a sikerhez.
f.h.m.
 
Két fontos győzelem
A lendvai röplabdaklub Muránia korosztályos csapata két fontos győzelmet aratott az idősebb lányok B ligájának negyedik csoportfordulójában. A Muraszombatban rendezett tornán két játszmában, 25:16-ra győzték le a házigazda felállást, majd 25:23-ra és 25:19-re verték az OK Ljutomert. A hatcsapatos összesítést a Muránia vezeti 12 ponttal, majd Ptuj és az OK Ljutomer következik 10 ponttal. Az ötödik csoportmérkőzéseket a következő vasárnap Lendván rendezik.
F.h.m.
 
Veretlen forduló a tekézőknél
Miközben a lendvai férfi tekecsapat mérkőzése pontosztozkodással ért véget, a hölgyek győzelemnek örülhettek.
A lendvai férfi felállás a Maribori Liga 17. fordulójában Prepolje Slovenske Konjice csapatánál vendégszerepelt. A két ellenfél nem bírt egymással és 4:4-es (3181:3147 fa) döntetlennel ért véget a megmérettetés. A lendvai csapatban győzött Radakovič 536, Potočnik 500, Tisovic 524 és Šimon 551 fával. Horvat 511 és Kuk 525 fát döntött.
A hölgyek a 2. szlovén liga 8. fordulójában negyedik győzelmüket szerezték meg Šoštanjban. A mögöttük lihegő csapat ellen idegenben fontos, 5:3-as (2806:2804 fa) győzelmet szereztek, amivel megtartották az összesítés negyedik helyét. Stanič 468, Hozjan 480 és Kolar Donko 486 fával győzni tudott, míg Ščap 463, Steržaj és 465 Kovač 455 fát döntött.
FB
 
Nm jött össze a győzelem
Az 1.B országos tekeligában a Radenska csapata üres kézzel tért haza a fővárosból, miután az Ograjca ellen 7:1-re maradt alul. Ezúttal a dobronaki Kardinar Marika párbaja sem jött össze, hiszen 519 fás teljesítménnyel a párbajából vesztesként került ki.
FB
 
Sérülés után újra a ringben
Misja Beno taekwondo-versenyző sérülése után a hétvégén tért vissza a versenyporondra. A Ljubljanában rendezett országos tornán Misja hosszabb kihagyás után eredményesen szerepelt és a döntőig menetelt, ahol Žagar Žiga (Litija) ellen szenvedett 7:5-ös vereséget.
FB
 
Csupán egy lejátszott mérkőzés
A szlovén elsőligás csapatok a bajnokság 20. fordulójában kettő kivételével pihenni kényszerültek, ugyanis négy mérkőzést a télies viszonyok és a pályák alkalmatlansága miatt későbbre halasztottak. A forduló egyedüli összecsapása a tengerparti Gorica és a ljubljanai Olimpija között folyt. A gólnélküli félidő után az Olimpija 1:0-s győzelmet aratott, amivel a tabella élén megelőzte Maribort.
hs
MCSi Design