kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

Roginić folytatta parádés sorozatát: Ilirija 1911 – Nafta 1903 0:4 (0:0)

sport nafta1718A fővárosban fontos győzelmet szerzett a bajnokság 24. fordulójában a Nafta, amelyből hiányzott a sárga lapok miatt eltiltott Cekovski.

Annak ellenére, hogy a mérkőzésen a lendvaiak erős mezőnyfölényben játszottak, az első félidőben a hálók érintetlenek maradtak. Ekkor a vendégek mellett még a hazaiak is alakítottak ki ígéretes helyzeteket. Az elsőt épp ők szalasztották el Lukič távoli lövésével, válaszként Roginić fejese a kapufa mellett csorgott el. A lendvai kapus ezt követően sikeresen védte Hrovat kísérletét, majd a Naftából Novinić, Zeljko, Roginić és Osmanaj sem fejezte be sikerrel a helyzetét. Az első játékrész legnagyobb lehetőségét viszont Vinko szalasztotta el, aki jól helyezkedett, amikor Monjac távoli próbálkozását Šuškovič kapus kivédte, de a kipattanó labdát a kapu mellé lőtte.

A térfélcserét követően a Nafta minden szempontból felülkerekedett a hazaiakon, s így egyoldalú játék bontakozott ki. Ennek eredményeként Roginić a mesterhármasával szinte lehengerelte a fővárosi csapatot. a gólcsendet rögtön a második játékrész elején törte meg a fiatal horvát játékos, kipókhálózva az Ilirija hálóját. A Nafta előnyét Vinko egy pontos lapos lövéssel növelte az 53. percben. Ezek után Roginić tért vissza a porondra, aki második gólját egy kipattanó labda után szerezte meg, miután Šuškovič kapus Vinko lövését hárította. A mesterhármas pedig hat perccel a mérkőzés vége előtt jött össze, amikor Maleševič szögleténél a védelem megfeledkezett Roginićról, aki akadálytalanul fejelhetett a hálóba.

Hatékony játékkal megérdemelten győzött a Nafta és egy pont előnnyel megtartotta második helyét a Drava előtt. A mesterhármasnak köszönhetően pedig Roginić 17 góllal a góllövőlistát is vezeti a bajnokságban.

A mérkőzés helyszíne: Ljubljana, Ilirija Stadion

A nézők száma: 150

Játékvezetők: Ponis Roberto, Gornik Nejc, Habibović Adis

Szövetségi ellenőr: Novak Bogdan

Ilirija: Šuškovič, Bajrami, Rems, Rujović, Nukić, Fortin (Anželj 53.), Zajc, Corn (Zadnikar 62.), Vidic, Hrovat, Cvjetičanin; edző: Božičevič Stanko  

Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Osmanaj (Grabant 79.), Monjac (Oštrek 64.), Malešević, Novinić, Zeljko, (Cekovski 83.), Leuštek, Živko, Roginić (Vöröš 86.), Vinko; edző: ifj. Fridl Franc

Gólszerzők: Riginić (47., 67., 84.), Vinko (53.)

Sárga lap: Šuškovič, Živko, Anželj

Piros lap: –

  

Gólgálát rendezett a Nafta

Múlt kedden az elmaradt 21. forduló hazai mérkőzésén a Nafta gólfesztivált rendezett a lendvai stadionban, ahol a kranji Zarica csapatára 9:0-ás csapást mért. Az előjelek sem voltak kecsegtetők a vendégek számára, hiszen sérülések és eltiltások miatt megtizedelt csapattal érkeztek Lendvára, ráadásul a Nafta a Radomlje ellen elszenvedett első hazai vereség után igencsak szomjazott a győzelemre.

A gólgyártást a hatodik percben Roginić kezdte meg, aki a mérkőzés végéig négyszer is eljuttatta a labdát Miković kapus háta mögé. A félidő derekán Monjac növelte az előnyt, két perc elteltével pedig Leuštek is sikerrel járt, majd a félidő 4:0-s eredményét Roginić állította be. A folytatásban is túlerőben volt a Nafta, szinte négy percen belül Vinko, Roginić és Oštrek is betalált a hálóba, majd a játékidő 62. percében Roginić megszerezte negyedik gólját. A 9:0-ás Nafta-győzelem végeredményét Vinko állította be.

F.h.m.

 

Mura – Dekani 3:0 (1:0)

A házigazda csapat Maroša góljával a 10. percben szerzett vezetést, de a Mura magabiztos győzelmére viszont egészen a mérkőzés véghajrájáig várni kellett, amikor is sikerült újra megtörni a vendégek védelmét. A 80. percben Sirk zörgette meg a hálót, majd szinte az utolsó sípszó előtt Maruško növelte az előnyt. Hat fordulóval a bajnokság vége előtt a Mura 11 pontos előnnyel vezeti a tabellát.

hs

MCSi Design