kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

13. Lendvai Ezüstlabda: Koša Iva a döntőig menetelt

sport tollas1718Vasárnap a döntő összecsapásokkal zárult az immár 13. alkalommal megrendezett háromnapos nemzetközi korosztályos Ezüstlabda tollaslabdatorna. A legeredményesebb hazai versenyző Koša Iva lett, aki a legfiatalabb korosztályban a második helyezést szerezte meg.

A hétvégi tollaslabdatornára 174 magyar, horvát, osztrák, szerb, szlovén, cseh, szlovák, román és – első alkalommal – izraeli versenyző érkezett Lendvára. A házigazda Mladost Tollaslabdaklub a négy korosztályban meghirdetett hagyományos tornán 24 versenyzőt indított, akik hazai pályán öt érmet gyűjtöttek. A legjobb eredményt Koša Iva szerezte meg a 11 éveseknél, aki egyéniben a döntőig menetelt, ahol Blazina Anjától (BK Ljubljana) kétjátszmás (21:11, 21:10) vereséget szenvedett. A fiúk mezőnyében a román Dehelean Vlad nyert. Koša párosban a 13 évesekkel szállt versenybe és a szlovák Vybochová Leával az oldalán a harmadik helyig jutott.

A 13 éveseknél a szlovén Koroša Mark, a lányoknál a szlovák Vybochová Lea nyert. Ő a döntőben a magyar Szalai Kirát verte, aki az elődöntőben a lendvai Bedič Nikát 2:1-es (21:8, 18:21, 21:3) eredménnyel ejtette ki. Párosban a szlovén Koroša Mark Koščak Viddel szerzett győzelmet. A lány párosok döntőjét a magyar Szalai Kira / Kustán Kata kettős nyerte.

A 15 éves korosztályban Hac Györkös Anel az elődöntőben Babnik Jantól kapott ki 21:13-ra és 21:18-ra. Őt a döntőben a magyar Kollár Tamás győzte le. A fiú párosok versenyét a szlovén Herman Matevž / Zupančič Nik nyerte. A hölgyeknél Pipan Lina győzedelmeskedett, párosban a Joran Anja / Novak Zoja duó lett a legjobb.

A legszínvonalasabb kategóriában, a 19 éveseknél a horvát Vadlja Borna győzött, párosban a szlovén Klemenc Blaž és Lonzarič Domen kettős nem talált legyőzőre. A lányoknál a szlovének taroltak: míg a dobogó legmagasabb fokára Maruša Vračar állhatott fel, a lendvai Doler Maša harmadik lett, miután az elődöntőben Frank Nežától 2:1-re (21:15, 9:21, 9:21) kikapott. A női párosok küzdelmét Pipan Taja és Vračar Maruša nyerte.

Pešehonov Denis, a Mladost edzője a torna végén elégedettségét fejezte ki védencei teljesítménye kapcsán, hiszen a versenyzők többsége a selejtezőből bejutott a kieséses szakaszba. Az öt dobogós helyezéssel a versenyzők a kitűzött célt elérték, de annyiban elmaradtak az elvárt teljesítménytől, hogy egy tornagyőzelmet sem sikerült megszerezni. Az edző még hozzátette, hogy az idei tornán a szlovén mezőny éllovasai vetekedtek Lendván, a torna legerősebb korosztálya pedig a 15 éveseké volt.

A versenyről Sekereš Bojan klubelnök elmondta, a hagyományos sportesemény idén is zökkenőmentesen, bonyodalom nélkül ért véget, a hazai versenyzők száma és az eredmények pedig tanúsítják a fejlődést, ezért az elnök a jövőben bízik a teljesítmények felívelésében. 

A hétvégén a lendvai tollasozók az olaszországi Miranóba utaznak egy korosztályos tornára, majd itthon májusban az országos bajnokságokon bizonyíthatnak újra.

MCSi Design