kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

Sikeres volt a salakmotoros edzőtábor

sport salak1718Kedvezett az időjárás a hétvégén Petesházán lebonyolított nyílt salakmotoros edzőtábornak, amelyre szlovén, magyar és osztrák fiatal motorosok érkeztek. Amint Kolenko Igor, a szlovén autómotor-szövetség salakmotoros bizottságának elnöke kifejtette, idén három salakmotoros edzőtábort szerveznek a fiatal versenyzőknek. Az elsőt most sikeresen lebonyolították Petesházán, amit Krško és Ljubljana követ. A közös edzőtábor egyik lényege a fiatal, kezdő versenyzők megismerkedése és tapasztalatcseréje. Kolenko fontosnak tartja a fiatalok toborzását és a versenyzési lehetőségek megteremtését, hiszen egyre jobban csökken a hivatalos versenyzők száma. Idén csupán hét versenyző váltott ki versenyzési licencet, ezért a fiatal motorosokra építkezést erőteljesen segíteni kell.

A lendvai salakmotoros egyesületnek jelenleg négy kezdő versenyzője van Gal Tim, Gerič Alex és Horvat Teo, valamint Senekovič Aleš személyében. Helyi szinten az egyesület célja a fiatal versenyzők nevelése, akikkel a lendvai salakmotoros hagyomány folytatódhat. A lendvai fiatalokkal hetente kétszer, kedden és csütörtökön délután Koren Jože klubedző foglalkozik.  

A nyár folyamán a lendvai közönség két salakmotorversenyt láthat a petesházi oválison. Az országos csapatversenyt június 30-án bonyolítják le, míg az egyéni országos bajnokságot augusztus 4-én rendezik meg. Ennek keretében a klub megünnepli fennállásának 40. évfordulóját is.
MCSi Design