kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

Sportmix - hírek röviden

sport ijasz1718Dobogós iskolai íjászeredmények

Vasárnap a Vavta Vas településen rendezett regionális iskolai szabadtéri íjászversenyen 85 általános és középiskolás vett részt, az eseményen 1. Sz. Lendvai KÁI és a Göntérházi KÁI színeiben 11 lendvai íjászegyesületi tag is indult. A megmérettetésen remek eredmények születtek, hiszen 276 lőtt körrel Horvat Niko olimpiai íjjal tornagyőzelemnek örülhetett, míg Biro Mihael csigás íjjal harmadik lett (7–9. osztály). A 4–6. osztály mezőnyében olimpiai íjjal és 247 körrel aranyérmet szerzett Horvat Vita, barebow íjjal pedig jól teljesített Bratkovič Odar Aljaž, aki negyedik lett, míg Žalig Luka ötödik és Biro Dominik hatodik. Kuzma Tian a 10. helyet foglalta el, Komaricki Nik olimpiai íjjal az ötödiket szerezte meg. Az 1–3. osztályosok között Horvat Tea barebow versenyszámban maga mögé utasította összes kihívóját, a göntérházi iskola egyedüli képviselője, Vuk Vasilij pedig a második helyen fejezte be a versenyt.

A lendvai iskola Horvat Niko, Biro Mihael és Horvat Vita felállással csapatban második lett.  

Egy nappal korábban a dolenjskói faluban rajtolt a pályaíjász-minősítő versenysorozat is, amelyen a klubot két korosztályos versenyző képviselte. A fiúknál olimpiai íjjal Horvat Niko 625 körrel a dobogó alsó fokára állhatott, míg Horvat Vita a fiatal lányok mezőnyében lecsúszott a dobogóról és negyedik lett. A versenyt követő kieséses párbajkörben Horvat Niko kiváló eredményt ért el, hiszen összes ellenfelét legyőzte és első lett.

hs

 

Szentlászló és Pártosfalva is győzött

Szentlászló és Pártosfalva is győzelemmel zárta a moráci kispályás fociliga 12. fordulóját. Míg Pártosfalva nagyarányú, 9:3-as győzelmet aratott Strehovci ellen, Szentlászló 5:2-re múlta felül Ivanci csapatát. A kilenccsapatos ligában Pártosfalva a negyedik 15 ponttal, Szentlászló pedig a hatodik 11-gyel.

f.h.m. 

 

Itthon egy győzelemmel

Az országos röplabdaszövetség szervezésében a legfiatalabb korosztály számára Lendván rendezték meg a helyezésekért folyó sorozat harmadik tornáinak egyikét. A lendvai Muránia az elvárások alatt teljesített, hiszen hazai pályán csupán a Kor Yolley M ellen győzött (2:1), míg  Šempetertől 3:0-ra, Rušétól 2:1-re kaptak ki, ezzel a tornát a harmadik helyen zárták.

F.h.m.

 

Baša 14. lett

A hetedik hétvégi sakktornát Janežev Vrho településen rendezték meg, ahol 36 versenyző gyűlt össze. A svájci rendszerű versenyt Titan Matej nyerte a muraszombati Pomgrad egyesületből, Baša Vili, a Lendvai Sakkegyesület tagja 14. lett. 

F.h.m.

MCSi Design