kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

Elszalasztott lehetőség: Drava Ptuj – Nafta 1903 3:1 (0:0)

sport drava18181A bajnokság 26. fordulójának vasárnapi menetrendje a második helyért harcoló ptuji Drava és a Nafta közötti rangadóval indult kora délután.

A találkozó elején kezdeményezőbben játszott a Nafta és többet birtokolta a labdát. Szép áttörése után Zeljko Roginićnak passzolt, akinek közeli lövését azonban a hazai kapus kiütötte. Roginić egyik következő próbálkozásánál a kapufa mentette meg a hazaiakat. A félidő végéig továbbá Leuštek a hazai hálóőr kezébe rúgta a labdát, majd Vinko lapos lövése sem eredményezett találatot. Raduha kapuja először a 19. percben forgott veszélyben, amikor szabadrúgásból Fanimo lövése a kapufa mellett suhant el. A pihenőig a próbálkozások ellenére mindkét háló érintetlen maradt.

A folytatásban hatékonyabban játszott a Drava, és rögtön a kezdés után a hazai játékosok komolyan megdolgoztatták Raduhát, akinek kiütött labdáját Flis lőtte a kapu fölé. A Nafta védelmének közbenjárásával Bizjak szerzett aztán vezetést a Dravának, lövése a kapusról vágódott a hálóba. A hazaiak az előnyüket ezt követően megint egy súlyos védelmi hibából növelték Cuffal révén, a szinte behozhatatlan háromgólos vezetést pedig 11-esből Bizjak állította be, akit a 16-oson belül Raduha buktatott. A Nafta szépítő gólját a 82. percben Monjac szerezte meg, akinek távoli lövése váratlanul érte Šeliga kapust.  

Összességében ezúttal a Drava futballozott veszélyesebben, kihasználva a Nafta védelmének gyenge pontjait, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, amivel visszaszerezte második helyét a tabellán.

sport drava18182

A mérkőzés helyszíne: ptuji városi stadion

A nézők száma: 500

Játékvezetők: Kajtazović Nejc, Cerovec Daniel, Jug Tadej

Szövetségi ellenőr: Novak Bogdan

Drava: Šeliga, Cuffaro, Flis (Lonzarić 43.), Vezjak (Kolar 56.), Kukovec, Šalamun, Fanimo, Šporn, Bizjak, Petek, Rešek (Džafić 73.) edző: Sešlar Simon  

Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Osmanaj (Cekovski 66.), Monjac, Malešević, Novinić, Zeljko, Oštrek, Leuštek, Roginić, Vinko, edző: ifj. Fridl Franc

Gólszerző: Bizjak (52., 70. (11m)), Cuffaro (65.), Monjac (82.)

Sárga lap: Leuštek, Osmanaj, Novinić, Zeljko, Flis, Rešek, Cuffaro, Šalamun

Piros lap: –

 

Nagyarányú győzelem

Hétvégén a lendvai körzeti labdarúgó-szövetség ifjúsági fociligájának 15. fordulójában a Nafta 1903 nagyarányú győzelmet aratott.

Szombaton a lendvai csapat Odrijánccal mérkőzött meg a műfüves pályán. A meccs már az első félidőben eldőlt, amikor a hazai játékosok nyolcszor találtak hálóba, a folytatásban pedig még hármat vágtak a vendégeknek. A végeredmény 11:0 lett. Négy gólt szerzett Kepe Tihomir, hármat Pozsgai Lucian, kettőt Biharvári Roland és egyet-egyet Pavšič Sašo és Smej Žan.  A pályán 30 néző előtt Litrop Tim osztotta az igazságot. 

hs

MCSi Design