kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

Újabb mesterhármast vágott Roginić 

sport rogaska1818A múlt szerdán lebonyolított 25. fordulóban a Nafta nehezen tudott felülkerekedni Rogaška csapatán, amelynek védelmét és veszélyes ellentámadásait csak a mérkőzés második felében sikerült megtörni.

A vezető gólt több kihagyott helyzet után ugyan a Nafta szerezte meg, de a hazai kapu is többször komoly veszélyben forgott. A 13. percben Vinko lépett meg a védelemtől, beadott labdáját Roginić értékesítette. A gyengén teljesítő hazai védelem súlyos hibáját a 25. percben Šlogar használta ki.

A térfélcserét követően Fridl edző játékba küldte Leušteket és Novinićet. A két frissítéssel a hazaiak játéka felélénkült és bő tíz perc múlva újra előnyt szereztek: Malešević remek beadását Roginić fejjel értékesítette. Ezt követően a hazaiak felülkerekedtek, és miután Osmanaj ígéretes helyzetét a kapufa mentette, a 71. percben egy szögletből Leuštek fejéről került a hálóba a labda. A mérkőzés végeredményét Roginić állította be, újabb mérkőzésen mesterhármast szerezve.

A hét közepén játszott mérkőzés nemcsak a Nafta fontos győzelméről maradt emlékezetes, a nők játékvezetői szerepe is új mérföldkőhöz ért Lendván, ugyanis a szlovén másodosztály történetében először női játékvezető vett részt a mérkőzés irányításában: a Vrhnikáról érkezett Buh Helena partjelzőként debütált Lendván.

F.h.m./hs

 

Mura – AŠK Bravo 2:2 (0:1)

A Mura vasárnap még nem ünnepelhette meg a másodosztály bajnoki címének megszerzését, hiszen Muraszombatból váratlanul pontot rabolt a Bravo. A fekete-fehérek a véghajrában menekültek meg a harmadik hazai vereségtől, amikor először a 81. percben Bobičanec beadott labdáját Sirk értékesítette, majd négy perc múlva Maruško szerezte meg az egyenlítő gólt. A Bravo a mérkőzés 18. percében Kadrić révén jutott előnyhöz, majd a fiatal támadó másodjára a második félidő elején is hálóba talált.

hs 

MCSi Design